- کسبه شهرهای بانه، پیرانشهر و مریوان چند روز است در اعتصاب بسر میبرند.
- کشاورزان نیز به گروه معترضان پیوستهاند.
- لنجداران و کاگران کشتی در بوشهر دست به اعتراض زدند.
- مالباختگان در شهرهای مختلف ایران همچنان معترضند و تجمع برگزار میکنند.
- معلمان حق التدریس در روزهای گذشته در برخی شهرها اعتصاب کرده و سر کار حاضر نشدهاند.
کیهان لندن- در حالی آخرین روزهای پایانی سال فرا میرسد که به نظر میرسد بحرانهای اقتصادی در ایران اکثر اقشار از جمله کسبه، کارمندان، کشاورزان، کارگران را به حدی زیر فشار قرار داده که برای این افراد آماده کردن مقدمات جشن نوروز جای خود را به اعتراض و اعتصاب داده است.
در استان کردستان بازاریان و کسبه شهرهای بانه و پیرانشهر طی هفته جاری در اعتراض به بستن بازارچههای مرزی اعتراض کردند. کسبه و بازاریان شهر مریوان در مجتمعهای تجاری خورشید زریوار و کردستان و پاساژ شهرداری نیز روز چهارشنبه، ۹ اسفندماه، در همبستگی با همکاران خود در بانه و پیرانشهر دست به اعتصاب زدند.
گفتنی است بسته شدن مرزهای کولبری در بانه و پیرانشهر و افتتاح مرز رسمی پیلهوری، کسبهی بازار بانه و مردم محلی را که بخش زیادی از آنها از راه چرخه کولبری ارتزاق میکنند، نگران کرده است. درآمدزایی برای دولت به قیمت نابودی اشتغال کسبه و کولبه بران بانه و پیرانشهر که با اعتصاب بازارها در هفته گذشته همراه بود حتی نارضایتی نماینده مجلس از بانه و سقز را برانگیخته است.
محسن بیگلری، نماینده مجلس از بانه و سقز در مورد طرح اشکالات پیلهوری که هفته گذشته از سوی گمرک رسما افتتاح شده به ایلنا گفت: «این طرح، عیب و نقصهایی دارد؛ در این طرح برای کولبران (البته فقط کولبرانی که کارت کولبری دارند)، یک سری مزایا در نظر گرفته شده و به آنها ماهیانه پانصد هزار تومان داده میشود؛ ولی این طرح بیشتر به ضرر مغازهداران و کاسبها و واردکنندگان است. اینها قبل از این گمرکات پرداخت نمیکردند، اما از این به بعد باید گمرک پرداخت کنند.»
بیگلری افزوده است: «اگر قرار باشد گمرک پرداخت شود، قیمت اجناس بالا میرود و این مساله، در شرایطی که قدرت خرید مردم پایین است، مشکلساز میشود. وقتی قیمتها در بانه، ارزانتر از تهران و اصفهان و این شهر و آن شهر نباشد، دیگر مردم برای خرید به بانه نمیآیند و این همه پاساژ که ساخته شده، بلااستفاده خواهد ماند.»
از سوی دیگر اعتراضات به کشاورزان نیز رسیده است. صدها تن از کشاورزان ورزنه در استان اصفهان در اعتراض به قطع حقآبه خود در مقابل بخشداری دست به تجمع زدند. آنها شعار میدادند: «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم».
همچنین بر روی بنرهایی که در دست کشاورزان بود، نوشته بود: «زایندهرود من کو؟»، «اعتماد ما به قول شما ما را به خاک سیاه نشاند»
این معترضان خود را برای ترکاندن لوله آب یزد به خط انتقال آب رساندند اما یگان ویژه از ورود آنها به محوطه خط انتقال آب جلوگیری کردند و تلاش کردند کشاورزان معترض را آرام کنند.
همچنین جمعی از پزشکان در تهران در اعتراض به ندادن مهر نظام پزشکی و مجوز مطب به دارندگان دکترای تغذیه در مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
در استان بوشهر نیز صدها تن از لنجداران و کارگران کشتی در بوشهر در اعتراض به ممنوعیت ورود کالا در مقابل گمرک بوشهر دست به اعتراض زدند. آنها به طور سمبلیک سفرههای خالی را مقابل گمرک پهن کرده بودند. در حالی که روزانه صدها کانتینر جنس قاچاق، توسط سپاه پاسداران و افراد وابسته به رانت حکومتی وارد کشور میشود، اداره گمرکات جنوب در چهار ماه گذشته از ورود میزان محدودی کالا که پیش از این برای ملوانان و خدمه لنجها مجاز شناخته میشد، جلوگیری میکند.
همچنین مالباختگان مؤسسه پدیده در تهران در مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری تجمع کردند. جمعی از غارتشدگان مؤسسه آرمان وحدت نیز در ملایر تجمع کردند و خواستار برگرداندن سپردههایشان شدند.
از سوی دیگر مالباختگان خشمگین مؤسسه حکومتی کاسپین در مشهد در روز سهشنبه، ۸ اسفندماه، سخنرانی حسینزاده بحرینی، عضو مجلس شورای اسلامی، را زمانی که در سخنانش به توجیه اختلاسهای کاسپین پرداخت، با شعار «بگو مرگ بر سیف» برهم زدند.
مالباختگان مؤسسه آرمان وحدت اهواز هم روز پنجشنبه، ۱۰ اسفندماه، در مقابل شعبه کیان پارس این مؤسسه دست به اعتراض زدند. آنها شعار میدادند: «دولت اختلاسگر نمیخواهیم نمیخواهیم.»
این مالباختگان همچنین روز شنبه، ۱۲ اسفندماه، نیز دوباره دست به اعتراض زده و شعار سر دادند:
معلمان نیز این روزها از جمله معترضان به وضعیت شغلی و معیشتی خود هستند. بر اساس گزارشها با توجه به اینکه حق التدریس اضافه کاری معلمان از فروردین ۹۶ تا کنون پرداخت نشده است جمعی از معلمان طی روزهای گذشته در ساعات غیرموظف در کلاسهای درس حاضر نشدهاند.
جمعی دیگر از معلمان اعلام کردهاند از روز، ۱۲ اسفند، در ساعات غیرموظف دست از کار خواهند کشید و تا زمانی که حق التدریس آنان پرداخت نگردد در کلاسهای درس حاضر نخواهند شد
کانون صنفی معلمان تهران نیز روز جمعه، ۱۱ اسفندماه، با صدور اطلاعیهای از این حرکت صنفی حمایت و بر حق اعتراض به صورت فردی و جمعی تاکید کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «با وجود گذشت نزدیک به شش ماه از سال تحصیلی ۹۶-۹۷، طبق روال چند سال گذشته متأسفانه شاهد تأخیرهای طولانی در پرداخت حقالتدریس کلاسهای غیرموظف معلمان شاغل و بازنشسته هستیم. روندی که بهتدریج به رسمی ناخوشایند تبدیلشده و حاکی از بیتوجهی روزافزون به انجام ابتداییترین وظایف دستگاهی است که این نیروها را به دلیل نیاز شدید مالی، با کمترین دستمزد به خدمت میگیرد اما نمیتواند یا نمیخواهد حداقل شرایط یک قرارداد که انجام بهموقع تعهدات مالی است را رعایت نماید. بهگونهای که همواره نارضایتی شدید همکاران و در برخی موارد اعتراضات آنان بهصورت عدم حضور در کلاس درس را- علیرغم میل باطنی- به دنبال داشته است. در هر حالت این روند زیانهای جبرانناپذیر مادی و معنوی را برای همکارانمان به همراه داشته و دارد.»
بخش دیگری از این اطلاعیه میافزاید: «فرهنگیان شاغل و بازنشسته، سال تحصیلی ۹۶-۹۷ را در حالی آغاز نمودند که بخشی از حقالزحمهی کلاسهای غیرموظف خود در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ را نیز طلبکار بوده و با خُلف وعدهی مکرر مسئولان، بخشهایی از این بدهی تا کنون نیز پرداختنشده است و همچنین عدم پرداخت حقالتدریس سال تحصیلی جاری که در نیمه ماه ششم آن بسر میبریم، طلبکاریهای معلمان را از سال تحصیلی قبل به سال تحصیلی کنونی ادامهدار و انباشته نموده است. اکنونکه معلمان دستکم هشت ماه حقالزحمه تلاشهای خود را در کلاسهای درس غیرموظف طلب دارند، بیش از هر چیز انگشت اتهامشان متوجه کمکاری، بیبرنامگی و عدم پایبندی به تعهدات در وزارت آموزش و پرورش و در نهایت دولت است.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: «کانون صنفی معلمان تهران ضمن تأکید بر حقوق مادی و معنویِ همکاران، از تأخیر طولانی و بیتوجهی غیرمسئولانه در پرداخت بهموقع حقالزحمهها که قرار است جبرانکننده کسری حقوق ثابت شاغلان و بازنشستگان باشد، اعتراض شدید خود را اعلام میدارد و حق اعتراض به چنین رویهی نادرستی را برای همکاران متضرر، بهصورت فردی یا جمعی به رسمیت میشناسد.»
کانون صنفی معلمان تهران در پایان تاکید میکند: «انتظار میرود که وزارت آموزشوپرورش، سازمان برنامه و بودجه و بهطور کل، دولت در جهت حل ریشهای و فوری این مشکل اهتمام جدی داشته و فارغ از تبلیغات رسانهای مشکل را برطرف نمایند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر