۲۰ مرداد ۱۳۹۷

نان و آب اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در دو قطبی «احمدی‎نژاد- خاتمی»

- یک ماه بعد از طرح پیشنهاد کنار رفتن روحانی از سوی گروهی از اصلاح‎طلبان، محمود احمدی‎نژاد بار دیگر آن را تکرار کرد و خواستار برگزاری رفراندوم شد.
- بسیاری از اصلاح‎طلبان به احمدی‎نژاد حمله کرده و او را متهم به تلاش برای فروپاشی و براندازی کرده‌اند.
- چرا اصلاح‎طلبان از سرشاخ شدن با براندازان مشروعیت می‎گیرند و سودشان از ساختن اپوزیسیون جعلی چیست؟

کیهان لندن- محمود احمدی‌نژاد پنجشنبه، ۱۸ امرداد، در پیامی ویدئویی به حسن روحانی تاخت و با زیر سوال بردن مشروعیت او گفت «مردم شما را قبول ندارند» و تاکید کرد «اگر قبول ندارید رفراندوم برگزار کنید»! گویا احمدی نژاد مانند دیگر وابستگان نظام در این توهّم است که اگر مردم آن یکی را قبول ندارند، پس حتما او را قبول دارند! آن هم در حالی که دولت‌های نهم و دهم نظام جمهوری اسلامی از بدترین و بی‌آبروترین دولت‌های چهل سال گذشته بوده‌اند.
در این ویدئو که حدود ۱۸ دقیقه است احمدی‎نژاد بدون اشاره به اینکه دو دولت وی از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ که جای خود را به روحانی داد، در وضعیت فلاکتبار کنونی مردم چه نقشی داشته، گفته در حال حاضر اقتصاد در آستانه متلاشی شدن است، اعتماد عمومی به کل سیستم به صفر نزدیک شده، نارضایتی در اوج است و فاصله طبقاتی در اوج و فقر گسترده است! امثال احمدی نژاد گمان می‌کنند با سوء استفاده از شرایط اقتصادی می‌توانند گروه‌هایی از مردم را با خود همراه کنند و نمی‌بینند که معترضان از هر آنکس که تن‌اش به تن این نظام خورده باشد بیزارند چه برسد به دار و دسته احمدی نژاد که بیشترین اقدامات برای آبروریزی علیه کشور و فلاکت‌پروری در دوران وی انجام شد!
او با اشاره به این بحران‎ها خطاب به روحانی گفته شما که تمام زندگیت امنیتی بوده چه بلایی سر مملکت آوردی؟ هر کس حرف می‎زند خفه‎اش می‎کنید، در دهانش می‎زنید و سرکوب می‎کنید!
احمدی‎نژاد در بخش دیگری از این پیام با اشاره به اینکه «ملت از یک طرف باید فقر و مشکلات را تحمل کند، از یک طرف باید فساد را تحمل کند که در دوره روحانی ۱۰ برابر شده» عنوان کرد «امروز من به صراحت می گویم ملت کلا ناراضی است، بخصوص از دولت. مردم دیگردولت را قبول ندارند. قوای دیگر را هم قبول ندارند که من به وقتش خواهم گفت.»
آنچه احمدی‌نژاد در پیام اخیر خود مطرح کرده حاوی چند نکته است. نخست «گستاخی» و «بی‏شرمی» او و یارانش در فراموش کردن فجایعی است که در دوران ریاست جمهوری وی اتفاق افتاد؛ از اختلاس و دزدی‎ها گرفته تا بازداشت‎ها و سرکوب آزادی بیان و تحریم‎های بین‎المللی. احمدی‌نژاد در بلاهت و حماقت آنقدر جلودار و پیشرو بود و توجه علی خامنه‎ای رهبر سیاسی و مذهبی نظام را نیز به خود جلب کرد و رهبر جمهوری اسلامی بارها در حمایت از او علیه منتقدان و رقبایش در داخل موضع گرفت و صراحتاً گفت او «مردمی» و «ساده‎زیست» و «بهترین انتخاب» است و معتقد بود نظرش به نظر او نزدیک‎تر است.
اینکه احمدی‎نژاد به قول معروف خود را «به کوچه علی‌چپ زده» یک روی سکه است اما آن روی سکه سوء استفاده از واقعیت‎هایی‌ است که او به صراحت از آنها سخن می‌گوید تا دولت مدعی تدبیر و امید و اصلاح‌‏طلبان را بکوبد و آنها پاسخی برای آن ندارند بجز وارد کردن همان اتهام‎ها به خود او و همچنین دست و پا زدن برای تحریک نهادهای امنیتی بلکه شاید احمدی‎نژاد را هم مثل دوستان‌اش بقایی و مشایی پشت میله‎های زندان بیاندازند.
پیشنهاد کناره‌گیری حسن روحانی از ریاست جمهوری و برگزاری انتخابات زودهنگام و همچنین روی کارآوردن دولت نظامی را اولین بار در ماه‎های اخیر اصلاح‎طلبان کلید زدند و خوابی است که خودی‎ها برای رییس دولت دیده‌اند.
سیدحسین موسویان سفیر سابق جمهوری اسلامی در آلمان در زمان «ترور میکونوس» و عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌‏ای که نافش را با دروغ بریده‎اند در گفتگو با روزنامه همشهری (تیرماه) از روحانی خواسته بود فداکاری و ازخودگذشتگی کند و برای حل مشکلات تن به انتخابات زودهنگام بدهد.
پس از او سعید حجاریان از مهره‎های امنیتی نظام در گفتگویی با عنوان «برای روحانی چه خوابی دیده‌اند؟» در  روزنامه اعتماد که مدیر مسئول آن الیاس حضرتی از فرماندهان پیشین سپاه است زمزمه‌هایی در باره‎ی برگزاری انتخابات زودهنگام و روی کار آمدن دولت نظامی کرد و همزمان در خارج از ایران افرادی مثل هوشنگ امیراحمدی از مدافعان جمهوری اسلامی در واشنگتن در این شیپور دمیدند و در داخل بعضی روزنامه‎های اصلاح‎طلب از جمله شرق به تبلیغ این تاکتیک پیوستند. کارگزارانی‌ها هم تنور کنار زدن روحانی را داغ کردند.
در این میان، روزنامه ایران ارگان دولت به صحبت‎های احمدی‎نژاد واکنش داده و آن را «فرافکنی» خوانده و نوشته که او «ارکان نظام را هدف قرار داده است.»
محسن غرویان استاد حوزه و پای ثابت تبلیغات علیه احمدی‎نژاد در روزنامه‎های اصلاح‎طلب گفته صحبت‎های احمدی‎نژاد «دعوت به فرو پاشاندن نظام است» و پرسیده چرا با یک دعوت‌کننده به براندازی تا این حد مدارا می‎شود؟!
صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران که این روزها در دفاع از نظام گوی سبقت را از امثال حسین شریعتمداری‎ها ربوده در یادداشتی با عنوان «شباهت و تفاوت احمدی‌نژاد با براندازان» نوشته «احمدی‎نژاد و براندازان، در حقیقت یک وجه اشتراک و یک وجه افتراق با یکدیگر دارند. وجه اشتراک آنان این است که هر دو می‌گویند براندازی نظام، که احمدی‌نژاد به صورت دیپلماتیک این براندازی را مطرح می‎کند و براندازان رسماً و علناً در کف خیابان شعار می‎دهند و می‎گویند که این نظام نباید باشد. وجه افتراق‎ این دو اما این است که یک عده از براندازان می‎گویند به سلطنت بازگردیم، عده‌‏ای دم از جمهوری دموکراتیک می‎زنند و برخی هم از سلطنت ملی می‌گویند اما آقای احمدی‎نژاد هیچی نمی‎گوید. فقط می‎گوید نظام نباشد.»
زیباکلام با طرح این سوال از احمدی‎نژاد که «بدیل و آلترناتیو شما برای این نظام چیست؟» او را متهم کرده روی امواج پوپولیستی سوار شده و شعار براندازی نظام را سر می‎دهد تا محبوبیت‎اش افزایش پیدا کند. صادق زیباکلام از آب گل‎آلود ماهی گرفته و رفتار احمدی‎نژاد با محمد خاتمی را مقایسه کرده و رییس دولت اصلاحات را دلسوز نظام معرفی کرده است. این همه تلاش و صغرا کبرا چیدن از سوی مدافعان نظام که احمدی‌نژاد  هم یکی از آنهاست و اتفاقا برخلاف ادعای زیباکلام هرگز نگفته که «نظام نباشد» بلکه می‌خواهد دولت روحانی و اصلاح‌طلبان نباشند، در حالیست که مردم از همه این افراد و حرف‌هایشان خسته شده‌اند و شوق هوای تازه در یک فضای باز دارند که این جناحین و این چهره‌های تکراری تنها بازیگران روی صحنه‌ی سیاست نباشند.
روزنامه آرمان هم به همین سمت و سو در گزارشی با عنوان «تفاوت دو رئیس‌جمهور پیشین؛ صداقت- پررویی» از خاتمی دفاع کرده و نوشته احمدی‎نژاد با حمله به ارکان، ساختار و قوای نظام قصد دارد خود را در موضع اپوزیسیون داخلی قرار دهد.
روزنامه اعتماد نیز با فهرست کردن بخشی از فسادهای گسترده در دو دولت احمدی‎نژاد به نقش او در کاهش اعتماد عمومی به مسئولان نظام اشاره کرده و به این نتیجه رسیده او به دنبال تبدیل شدن به اپوزیسیون داخلی است. این روزنامه تلویحاً هشدار داده احمدی‎نژاد با مطرح کردن درخواست تجمع در روز ۲۸ امرداد ۹۷ برنامه‌ای ویژه برای تخریب دولت و تحمیل هزینه به نظام دارد.
به راستی، چرا وقتی موضوع برگزاری رفراندوم یا کنار رفتن روحانی و انتخابات زودهنگام از درون جریان اصلاح‎طلب مطرح می‎شود امثال صادق زیباکلام و رسانه‎های نزدیک به این جریان خود پرچمدار می‎شوند اما وقتی احمدی‎نژاد آن را مطرح می‎کند آن‎ را پیراهن عثمان و براندازی نظام قلمداد می‎کنند؟!
خاتمی و احمدی‎نژاد بر سفره افطار خامنه‎ای
هم احمدی‎نژاد و هم اصلاح‎طلبان مستقیم و غیرمستقیم از هم منتفع می‎شوند. احمدی‌نژاد با تاختن به اصلاح‎طلبان و در ابعاد کمتر انتقاد به نظام، گذشته‌ی فاجعه‌‏بار خود را «ماستمالی» می‎کند و برای حفظ جایگاه خود در بین حامیان‎اش دست و پا می‎زند و در مقابل، اصلاح‎طلبان در شرایطی که با ریزش پرشتاب روبرو هستند و جایگاه اجتماعی خود را در حال فروریختن می‎بینند با حمله به احمدی‎نژاد تلاش می‌کنند شتاب این ریزش را کم کنند.
اتفاقا اصلا آنقدر که اصلاح‎طلبان پمپاژ می‎کنند احمدی‎نژاد در حال حاضر روبروی نظام نایستاده و به همین دلیل هم هسته‎های مرکزی قدرت فعلا از او بیمی ندارند. چنانکه اصلاح‏‌طلبان نیز در تناقضی که گرفتار آن هستند، اعتراف  می‌کند که احمدی نژاد دارای «حاشیه امن» و «مصونیت» است و هر چه می‎خواهد می‎گوید.
در عین حال، اصلاح‎طلبان در دوره‌ی کنونی سعی می‌کنند «مشروعیت» خود را  از سرشاخ شدن با براندازان بگیرند. فکر می‌کنند به نفع آنهاست بجای نقد نظامی که خود بخشی از آن هستند، برای افزایش اعتبار خود در باندهای قدرت و جلب اعتماد نظام، بیش از پیش به براندازان حمله کنند. با این تاکتیک می‌خواهند حاشیه امن خودشان را بیشتر کنند. از این رو در آجرچینی برای احمدی‎نژاد به عنوان اپوزیسیون جعلی و برانداز داخلی مشارکت می‎کنند. نفع این تاکتیک را قبلا  نیز برده‎اند. چنانکه با «لولو» ساختن از احمدی‎نژاد در ایام انتخابات مطرح کردند که انتخاب رییسی بازگشت مجدد به دوران اوست و شعار «به عقب نمی‎گردیم» زاییده‌ی همین بستر جعلی بوه است.
اغلب اصلاح‎طلبان در واکنش به پیام ویدئویی احمدی‎نژاد برای پروار کردن خاتمی استفاده کرده‌اند. چنانکه زیباکلام در انتهای یادداشت خود می‎نویسد محمد خاتمی، مصطفی تاجزاده  آنچه را به خیر و صلاح مملکت است بیان می‎کنند و فکر محبوبیت نیستند، ولو اینکه خیلی‌ها خوششان نیاید. زیباکلام تاکید کرده «نظام اگر تضعیف شود به جلو که نمی‎رویم هیچ به عقب بازخواهیم گشت.»
نظام ۳۹ سال عمر کرده و ۱۶ سال از آن در دوره ۸ ساله خاتمی و احمدی‎نژاد رییس دولت بودند و هر کدام در وضعیت امروز کشور نقش دارند و باید پاسخگو باشند. دو قطبی احمدی‌نژاد- خاتمی به هر دوی آنها و حامیان‌شان این فرصت را می‎دهد که با محکوم کردن یکدیگر مسئولیت را از دوش خود بردارند و هر دو گروه به دنبال احیای جایگاه از دست رفته خود در جامعه هستند، اما آیا شنیده‎اند که مردم شعار می‎دهند «اصلاح‎طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا؟» آری شنیده‎اند! اما علی کیانوش‎راد دبیرکل حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت روز شنبه، ۲۰ امرداد، توییت کرده «براندازی شعار فریبنده است» و این یعنی وحشت از براندازان واقعی نه نسخه جعلی که احمدی نژاد است!

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر