۵ بهمن ۱۳۹۶

ادامه تجمع اعتراضی و اعتصاب در ایران: از رشت تا اندیمشک

- با توقف خط تولید کاشی نیلو کارگران این کارخانه بیکار شدند.
- رانندگان نفتکش در رشت دست به اعتصاب زدند و از سوختگیری اتومبیل‌هایشان جلوگیری کردند.
- روز چهارشنبه تجمع و اعتصاب‌ در شهرهای قزوین، اندیمشک، تهران، اسلامشهر، شاهرود و مراغه ادامه داشت.

تجمع اعتراضی کارگران کاشی نیلو
(کیهان لندن+ ویدیو) اعتصاب و تجمعات کارگری در ایران همچنان ادامه دارد. روز چهارشنبه، چهارم بهمن‌ماه، کارگران کارخانه کاشی نیلو در نجف آباد اصفهان تجمع اعتراضی برگزار کردند. همزمان رانندگان اتومبیل‌های نفتکش در رشت و تعدادی از رانندگان تاکسی در تهران اعتصاب کردند. 
با توقف تولید در کارخانه کاشی نیلو اصفهان، واقع در شهرستان نجف آباد، کارگران این کارخانه روز چهارشنبه، چهارم بهمن‌ماه، در مقابل اداره کار و تعاون شهرستان نجف‌آباد تجمع اعتراضی برگزار کردند. این کارگران روز سه‌شنبه نیز تجمعی در مقابل استانداری اصفهان برگزار کرده بودند که بی‌نتیجه پایان یافت.
خط تولید کارخانه کاشی نیلو در ماه گذشته متوقف شد اما کارگران هر روز سر کار حاضر می‌شدند. در نهایت روز سه‌شنبه به آنها گفته شد برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار مراجعه کنند. این به معنای بیکار شدن کارگران این کارخانه است که موجب نارضایتی شدید کارگران شده است.
رضا صالحی رئیس شورای اسلامی کار کارخانه کاشی اصفهان درباره مشکلات کارگران این کارخانه به خبرگزاری ایلنا گفته است: «حدود یک ماه است که خط تولید کارخانه خوابیده و کارگران که سر کار حاضر می‌شوند، کاری برای انجام دادن ندارند؛ تا اینکه امروز به ما اعلام شد؛ می‌توانیم برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار نجف‌ آبادِ اصفهان مراجعه کنیم.»
وی با ابراز نارضایتی از این تصمیم گفت: «بیمه بیکاری مطلوب کارگران نیست. سوال اینجاست که کارخانه‌ای با این سابقه طولانی در تولید و سازندگی، چرا باید تعطیل شود؟چرا هیچ حمایتی از ما کارگران نمی‌شود؟»
صالحی افزود: «از بهمن ماه سال گذشته تا حدود یک ماه پیش، شورای اسلامی کار، کارخانه را می‌گرداند. در ماه‌های گذشته قرار بود هیئت مدیره و مدیرعامل برای کارخانه انتخاب شود که این اتفاق نیفتاد و خط تولید به طور کامل متوقف شد.»
در شهر رشت نیز رانندگان اتومبیل‌های نفتکش در رشت در اعتراض به طرح برندیگ در انبار نفتکش‌ها در این شهر با خودداری از بارگیری و جابجایی هرگونه محموله نفتی دست به اعتصاب زدند. رانندگان با انتشار ویدیویی گفتند هیچ اتومبیلی بارگیری نشده است.
نمایشگر ویدیو
00:00
00:23
در طرح برندینگ شرکت نفت که چند ماه است از طرف شرکت نفت پیگیری می‌شود مجموعه پیمانکاران حمل در قالب چند پیمانکار بزرگ در سراسر کشور سازماندهی می‌شوند و شرکتی که به عنوان برند معرفی می‌شود سوخت را از پالایشگاه و یا مبادی ورودی کشور( گمرکات سوختی) تحویل می‌گیرد و در جایگاه و در نهایی‌ترین نقطه تحویل می‌دهد.
در این طرح قراردادی از طرف شرکت نفت با آن برندی که قرار است کار پخش را انجام بدهد بسته می‌شود و هزینه‌ها از آنها دریافت می‌شود و دلیل نگرانی رانندگان این است که شرکت‌های برند هزینه‌هایشان را از قبل کاهش کرایه کامیون یا کاهش تعداد کامیون‌ها جبران کنند.
اعتراضات کارگری در شهرهای دیگر ایران نیز روز چهارشنبه در جریان بوده است. کارکنان بخشی از راه آهن زاگرس در اندیمشک، به دلیل پرداخت نشدن چهار ماه حقوق معوقه خود دست به تجمع و اعتصاب زدند. کارمندان مخابرات روستایی قزوین نیز مقابل شرکت مخابرات استان در اعتراض به ۴ ماه دریافت نکردن حقوق تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همچنین کارگران تراورس در تهران، اسلامشهر، شاهرود و مراغه در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده و نداشتن امنیت شغلی اعتصاب کردند و با بستن خطوط ریلی اعتراض خود را نشان دادند. این در حالیست که روز سه‌شنبه نیز در ورامین و میانه کارگران شرکت تراورس راه‌آهن در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق مانع حرکت قطار شدند.
شرکت تراورس یکی از شرکت های اقماری راه آهن ایران است که از سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شده و در زمینه روسازی، بازسازی، بهسازی، زیرسازی و تعمیر و نگهداری خطوط و تأسیسات فنی راه آهن، مترو و راه شوسه فعالیت دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر