۲۸ دی ۱۳۹۶

تظاهرات شبانه در آمل؛ افزایش شمار جان‎باختگان، فشار به زندانیان برای مصرف متادون!

- دو جوان به نام حسین قادری و سید شهاب ابطحی به آمار جانباختگان اضافه شدند؛ جوانی به اسم محمد نصیری ناپدید شده است.
- محمدرضا نجفی، نماینده مجلس شورای اسلامی: نارضایتی و احساس زوال اجتماعی افزایش یافته، نظام برای همیشه فرصت ندارد.
- نسرین ستوده: بازداشت‎شدگان اوین را به اتاق‌هایی می‌بردند و مسؤولان و قاضی از آنها می‌خواهند که بگویند متادون در اختیار آنها قرار دهند.

(کیهان لندن+ویدیو) در ادامه اعتراضات سراسری در ایران علیه بیکاری، گرانی و فقر در جامعه و فساد گسترده‌ی حکومتی، شب گذشته، ۲۷ دی‎ماه، پس از چند روز که با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مردم نتوانستند به خیابان‎ها بیایند، شهروندان معترض در شهر آمل نیمه‌شب از نبودن امنیتی‎ها استفاده کرده و به خیابان‎ها آمدند و علیه حکومت شعار دادند.

فیلم‎های کوتاهی از نقاط دیگر ایران نیز منتشر شده که نشان می‎دهد بسیاری از شهرها همچنان تحت کنترل پلیس و بسیج است؛ آنها در خیابان‎ها مستقر هستند تا جلوی هر اعتراضی گرفته شود. یکی از این شهرها که فیلم اوضاع امنیتی آن منتشر شده، قم است که گردان‎های سپاه و بسیج با تویوتا و موتورهای سنگین در شهر رژه می‌روند تا با ایجاد رعب و وحشت جلوی اعتراضات مردم را بگیرند.
این در حالیست که اعتراضات و تجمعات کارگری و کارمندی همچنان ادامه دارد. صبح دیروز گروهی از پرسنل شرکت حمل‌ و نقل بین‎المللی «خلیج فارس» مقابل سازمان بورس تهران دست به اعتراض زدند. این شرکت ماه‎هاست وضعیت بحرانی دارد و پرسنل آن بلاتکلیف هستند. آنها شعار داده‌اند: «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگران رو به فناست امروز».
سرکوب تظاهرات خیابانی سبب شده که اعتصابات کارگری همزمان با فروکش کردن حضور مردم معترض در خیابان‌ها افزایش پیدا کند. در مشهد نیز رانندگان «کشت‌ و صنعت آستان قدس» در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و حق و حقوق خود دست به اعتراض زده‌اند. گزارش‎هایی نیز از اعتصاب رانندگان تاکسی و کارگران در رضوانشهر، شهرکرد و اهواز منتشر شده است.
محمدرضا نجفی نماینده اصلاح‌‏طلب مجلس و عضو کمیسیون صنایع و معادن در نطقی خطاب به نظام هشدار داده است: «بسیاری مردم قدرت خرید خود را از دست داده‎اند و نارضایتی و احساس زوال اجتماعی بین آنها افزایش یافته و صداى مردم را باید به‌وقت شنید و ما تا ابد فرصت نداریم.»
افزایش آمار جان‏‌باختگان
اخبار و گزارش‎های غیررسمی حاکی از افزایش تعداد جان‎باختگانی است که در تظاهرات سراسری بازداشت شده و در زندان‌ها در مرگ‌های مشکوک سر به نیست شده‌اند. یک زندانی به نام حسین قادری ۳۰ساله روز دوشنبه، ۲۵ دی ۹۶، در قرنطینه زندان مرکزی سنندج به ‌دلیل نامعلومی جان خود را از دست داد.
سید شهاب ابطحی جوان ۲۰ساله اهل اراک که در نخستین روزهای اعتراضات دستگیر شده بود در زندان کشته شده و پیکر او روز گذشته در مقابل منزل پدرش رها شد.
این در حالیست که پیکر آریا روزبهی بابادی از جان‎باختگان اعتراضات ۲۰دی‌ماه در رودخانه کارون پیدا شد.
محمد نصیری از معترضانی که در تظاهرات زنجان بازداشت شده بود، زیر شکنجه جان باخته است. ماموران حکومتی اجازه کالبدشکافی به خانواده نصیری ندادند و به آنها نیز مانند چند مورد دیگر گفتەاند، پسرشان خودکشی کرده است!
آخرین‌بار که مقام‎های رسمی جمهوری اسلامی آمار کشته‎شدگان را اعلام کردند بین ۲۱ تا ۲۲نفر بود، اما این آمار حالا به بیش ۳۵نفر رسیده است ضمن اینکه کم نیستند افرادی که مرگ آنها تایید نشده، یا اصلا گم شده و از سرنوشت آنها خبری در دست نیست. بعضی خانواده‎ها در شهرستان‎ها تهدید شده‌اند که نباید در مورد دستگیری فرزندانشان با رسانه‎ها مصاحبه کنند وگرنه برای آنها گران تمام می‎شود.
یکی از بازداشت‌شدگان که به قید وثیقه آزاد شده در گفتگویی به کیهان لندن گفته است که مأموران در زندان اوین به دستگیرشدگان متادون می‌داده‌اند. او بعید نمی‌داند که برخی از زندانیان به همین دلیل جان خود را از دست داده باشند ولی حکومت آن را «خودکشی» اعلام می‌کند. این موضوع را نسرین ستوده وکیل و فعال حقوق بشر نیز در پیامی تأیید کرده است.
گسترش شعارنویسی علیه علی خامنه‎ای
رییس پلیس: نیروهای ما سلاح جنگی نداشتند
حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، به رسانه‎ها گفته است که خوشبختانه در این «آشوب‌ها» نیروی انتظامی هیچ «شهیدی» نداشت ولی «تعداد زیادی از نیروهای ما مصدوم شدند».
او همچنین ادعا کرده است: «طبق دستورالعمل مأموران ما به هیچ وجه مجهز به سلاح جنگی نبودند». اشتری تاکید کرده «موضوع قابل تأمل آن است که از نظر ما کشته‌سازی در این ماجرا مشکوک است و این موضوع نیز توسط همکاران ما در حال بررسی است». به نظر می‌رسد مقام‎های امنیتی جمهوری اسلامی اصرار دارند به مردم بباورانند که جانباختگانی که در تظاهرات سراسری دستگیر شده بودند، به دلیل خودکشی و بیماری در زندان جان خود را از دست داده‌اند. آنها این مرگ‌های مشکوک را که باید درباره‌شان به افکار عمومی توضیح بدهند در کمال بی‌مسئولیتی و بی‌شرمی «کشته‌سازی» می‌نامند.‌
یک نماینده پارلمان اروپا از جمهوری چک دیروز در این پارلمان با اشاره به کشته شدن سارو قهرمانی اعلام کرد، ساروها به خیابا‌ن‌ها آمدند و  او یکی از آنها بود که زیر شکنجه کشته شد
ادعای کشته شدن سه بسیجی در اسلامشهر
اشتری در بخشی از سخنان خود به فراخوان گروه «ری‌ا‎ستارت» برای حمله به بسیجی‎ها نیز واکنش نشان داد و گفت، این صحبت‌ها شایعاتی بیش نیست و هیچ‌گاه عملی نخواهد شد. اما شب گذشته رسانه‎های نزدیک به این گروه اعلام کردند سه بسیجی را در شهرستان اسلامشهر در جنوب تهران کشته‎اند. این خبر هنوز تایید نشده است. همچنین فیلم‎هایی منتشر شده که در آن یک پُست برق در کرج و یک پمپ‎بنزین در بهارستان اصفهان به آتش کشیده است. همچنین گفته می‌شود پایگاه بسیج در شاهرود نیز به آتش کشیده شد. برخی معتقدند که گروه «ری‌‌استارت» که توسط سیدمحمد حسینی شومن و کمدین صدا و سیمای جمهوری اسلامی پس از سکونت وی در آمریکا به راه افتاده، «مشکوک» است و فراخوان‌های وی به خشونت و قتل وابستگان به جمهوری اسلامی یک پروژه‌ی امنیتی است تا دست نظام را برای سرکوب معترضان و مخالفان حکومت باز بگذارد آن هم در حالی که مخالفان جدی نظام جمهوری اسلامی بر نافرمانی‌های مدنی و تظاهرات مسالمت‌آمیز تکیه می‌کنند که بیش از ماجراجویی‌ و تخریب اموال عمومی و ارتکاب قتل، می‌تواند حکومت را از پای در آورد.
همچنین بنا بر اخبار منتشر شده در فضای مجازی بیکاران و جوانان تحصیل‌کرده‌ی بیکار در کرمانشاه فراخوانی برای برگزاری یک تجمع اعتراضی در روز پنج‎شنبه، ۲۸ دی‌ماه، در خیابان دبیر اعظم صادر کرده‎اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر