- رقم تضعیف پول ملی در چند ماهه اخیر به بیش از 38درصد میرسد.
- کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی و افزایش نرخ ارز در داخل ایران نشاندهنده کاهش ارزش پول ملی است.
- افزایش نرخ تورم داخلی در کاهش ارزش پول ملی نقش اساسی بازی میکند.
کیهان لندن - افزایش قیمت دلار در سال ۹۶ از یک سو باعث نگرانی و ایجاد بحران برای فعالان اقتصادی و به ویژه تولیدکنندگان شده و از سوی دیگر نشاندهنده تضعیف پول ملی ایران است.
در حالی که قیمت دلار از ابتدای سال بیش از ۱۳درصد رشد داشته، در بازارهای جهانی و بهویژه در مقابل یورو ۱۷درصد و در مقابل ارزهای معتبر جهان ۱۵درصد کاهش داشته است که نشاندهنده تضعیف پول ملی ایران است.
به بیان ساده کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی و افزایش نرخ ارز در داخل ایران وقتی به صورت همزمان اتفاق بیافتد به معنای کاهش ارزش پول ملی در ایران است.
از ابتدای سال جاری تا کنون ریال در مقابل دلار با نرخ ارز مرجع بانک مرکزی حدود ۲۵درصد تضعیف شده است. نرخ ارز مرجع در ۵ فروردین امسال ۳ هزار و ۲۴۱ تومان بوده و در ۵ بهمن به ۳ هزار و ۶۷۷ تومان رسیده است.
از سوی دیگر نرخ ارز در ۸ فروردین امسال ۳ هزار و ۷۳۰ تومان بوده که این رقم به ۴ هزار و ۶۰۰ تومان نیز رسیده است و نشان از افزایش ۸۷۰ تومانی در هر دلار داشته که با احتساب رشد ۲۳ درصدی قیمت دلار در مقابل تومان و کاهش ۱۵ درصدی دلار نسبت به سبد ارزهای خارجی معتبر رقم تضعیف پول ملی در چند ماهه اخیر به بیش از ۳۸درصد میرسد.
گفتنی است عوامل دیگری نیز در کاهش ارزش پول ملی نقش بازی میکنند که نرخ تورم یکی از بازیگران اصلی در این رابطه است. افزایش نرخ تورم داخلی به کاهش ارزش پول ملی منجر میشود.
در واقع تورم به معنی کاهش ارزش پول ملی یک کشور است که قاعدتا بر ارزش نسبی آن در برابر ارزهای دیگر تاثیر میگذارد. برخلاف وعده و ادعای دولت نرخ تورم از ابتدای سال جاری با افزایش روبرو بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر