۲۸ دی ۱۳۹۶

پرداخت‌های نجومی شهرداری به تازی پرستان؛ ۱/۵ میلیارد تومان سهم یک حسینیه در یک‌ روز

  •  چهار سند پرداخت شهرداری منطقه ۵ تهران به هیئت «ریحانه‌الحسین» در اول مهر ۹۶، معادل ۱/۵ میلیارد تومان.
  •  «ریحانه‌الحسین» تحت نظرمجید بنی فاطمه‌، از مداحان مورد توجه رسانه‌های حکومتی است.
  •  این هیئت، پنج‌سال پیش برای «مبارزه با جنگ نرم» در غرب تهران تاسیس شد.
  •  روابط مالی پرسش برانگیز شهرداری تهران با مداحان اتفاق تازه‌ای نیست.
 پرداخت‌های نجومی شهرداری به مداحان؛ ۱/۵ میلیارد تومان سهم یک حسینیه در یک‌روز

من و تو - یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار، چهار سند پرداخت شهرداری منطقه پنج تهران به هیئت «ریحانه‌الحسین» را منتشر کرده‌است. سلطانی با انتشار این مدارک در برگه‌ی توییتر خود از آن به عنوان «مثالی برای پرداخت‌‌ هزار‌ها میلیارد تومان از بودجه‌ی معاونت شهرداری تهران به مداحان» یاد کرده‌است.

چهار برگه «درخواست وجه تعهدی» همه تاریخ نخستین روز مهر ماه امسال را دارند و در مجموع ۱/۵ میلیارد تومان می‌شوند. این مطلب، با واکنش متفاوت کاربران مواجه شده و بسیاری فقر فراگیر در جامعه، محرومیت کودکان از مدارس ناایمن در جنوب‌شرق کشور و وضعیت اسفناک زلزله‌زدگان غرب کشور را به مسوولان یادآور شده‌اند.
کاربری با اشاره به وضعیت ناایمن مسیر‌های شهری در محله‌ی باغ‌فیض که «ریحانه‌الحسین» در آن قرار دارد، توجه‌ها را به نبود پلیس راهنمایی رانندگی و مرکز ورزشی مناسب برای بانوان جلب‌کرده.
«ریحانه‌الحسین» تحت نظرمجید بنی فاطمه‌است. این مداح متولد ۱۳۵۶ است، دیپلم دارد، به دلیل همراه کردن «بیس» وبرخی آواها با مداحی‌های خود، مورد توجه‌ی رسانه‌های حکومتی ایران است، شغلش آزاد است و با مداحان نزدیک به بیت‌رهبری مانند محمود کریمی مراودت دارد. او در برنامه‌ی خندوانه «ورود راحت به مسائل شخصی افراد» را میوه‌ی فضاهای مجازی دانسته بود و گفته بود این مساله او را «عصبانی» می‌کند.
حسنیه‌ی «ریحانه‌الحسین» پنج سال پیش برای «مبارزه با جنگ نرم» در غرب تهران تاسیس شد. در وب‌سایت این حسینیه هیچ تلفنی برای تماس و پیگیری این خبر موجود نبود و تلفن‌های معاونت فرهنگی شهرداری منطقه ۵ هم پاسخگو نبود.
اینگونه روابط مالی شهرداری تهران با صنف مداحان اتفاق تازه‌‌ای نیست. در اسفند ماه ۹۵ نیز، خبری رسانه‌ای شد که از جذب مداحان در متروهای تهران به عنوان یک تخلف جدید شهرداری تهران پرده برداشته بود.
مهدی چمران که آن‌زمان‌ هم رئیس شورای شهر تهران بود، این تخلف را پذیرفته‌بود و عنوان کرده بود «شهردار اشتباه کرده» اما «حالا این چه ضرری دارد».
علاوه بر این، رقم درشت دریافتی مداحان نیز تازگی ندارد؛ اکثر مداحان دریافت‌های نجومی را تکذیب کرده‌اند. چندی پیش نیز، انتشار چک‌های مبالغ درشت دریافتی مداحان، این قشر را به واکنش واداشت.
البته که مداحی و جوامعی که در کنار آن ایجاد می‌شود  در بخشی از جامعه طرفداران خود را دارد؛ اما با توجه به مشکلات عدیده‌ای که کشور با آن روبه روست این هزینه‌های نجومی همواره نارضایتی عده‌ای را به دنبال داشته.
حتی رشد و سهم قابل توجه بودجه‌ی نهادهای تبلیغاتی- مذهبی در بودجه‌ی ۹۷، بخشی از نارضاتی مردم در اعتراضات سراسری بود.  
یاشار سلطانی، پیش از این نیز اسناد مربوط به «خانه‌های نجومی» را رسانه‌ای کرده بود و از سوءاستفاده‌ی شهرداری‌تهران از پارک لویزان پرده برداشته بود. این افشاگری به دستگیری سلطانی منجر شد، که با فشار مداوم رسانه‌های و همکاران او به قید وصیقه آزاد شد.   
افشاگری سلطانی جنجال‌های زیادی در پی‌داشت. ابوالفضل قناعتی، از اعضای هیئت رئیسه شورای شهر تهران در واکنش به جنجال خانه‌های نجومی گفته بود «کسی که این حرف‌ها را منتشر کرده یک هفته خواهرش دست داعش باشد تا بفهمد».  

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر