۹ بهمن ۱۳۹۶

اعتراض کارگران شاغل در میراث فرهنگی به دلیل عدم پرداخت حقوق

- كاركنان چغازنبيل چهار ماه حقوق از سازمان میراث فرهنگی طلبکارند.

- یکی از کارگران پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه اقدام به تخریب آثار تاریخی این مجموعه کرد.
- کارکنان ارگ بم و محوطه تاریخی شوش بارها با مشکل عدم پرداخت حقوق روبرو شده‌اند.
- حقوق كارکنان محوطه‌های جهانی در بودجه سازمان ميراث فرهنگی رديف مشخصی ندارد.


کیهان لندن - کارگران پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه روز یکشنبه، هفتم بهمن‌ماه، به دلیل پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق تجمعی اعتراضی برگزار کرده و و مسیر ورود اتومبیل به این اثر جهانی را بستند. 
کارکنان چغازنبیل می‌گویند با وجود تخصیص مبلغ حقوق به میراث فرهنگی استان، حقوق‌شان چهار ماه است که پرداخت نشده و این در سال‌های اخیر بارها تکرار شده است.
یکی از مدیران پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه نیز در این‌باره به خبرنگار ایلنا گفت: «دستمزد حدود ۱۵۰ کارگر و کارمند این سه مجموعه در ماه‌های مهر، آبان، آذر و دی ماهِ سال جاری به علت تامین نشدن اعتبار آن از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداخت نشده است.»
خبر دیگری حکایت از آن دارد که شامگاه شنبه، ششم بهمن‌ماه، یکی از کارگران پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه به دلیل عقب افتادن ماه‌ها حقوق کارگران این مجموعه و بی‌توجهی مسئولان به این موضوع برخی از آثار تاریخی را با پتک تخریب کرد. بر اثر اقدام این کارگر پایه ستون‌ها دچار ترک خوردگی و پریدگی شدند و بعضی از آثار از جمله تعدادی از سنگ قبرهای دوره اسلامی، بام غلطان هاون‌های قدیمی نیز به چند تکه تقسیم شده‌اند و باید مورد مرمت قرار بگیرند.
همزمان با این اتفاق ایوب سلطانی، مدیر اداره میراث فرهنگی ایذه، روز دوشنبه از مقام خود استعفا داد. این در حالیست که ایوب سلطانی در گفتگو با اعتماد ارتباط استعفایش با اتفاقی که در پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه افتاده رد کرده و گفته است این استعفا از پیش به دلیل بیماری قلبی‌اش مطرح شده بود. سلطانی همچنین گفته است کارگری که دست به این تخریب زده متواری است و هنوز علت این حادثه مشخص نیست. با این وجود برخی فعالان میراث فرهنگی و خبرنگاران محلی علت اقدام این کارگر را حقوق معوقه عنوان کرده‌اند.
در ماه‌های گذشته کارگران پایگاه‌های جهانی بم و شوش نیز بارها به دلیل عقب افتادن حقوق‌شان اعتراض کرده‌اند. ارگ بم که به بزرگترین بنای خشتی جهان شهرت یافته هر‌بار با مشکل کمبود اعتبار و عدم پرداخت حقوق کارگران مواجه می‌شود. این در حالیست که ارگ بم در میان بناهای ثبت جهانی در ایران دارای بیشترین حجم کار و بیشترین تعداد نیروی کار است به‌طوری که ۱۳۵ کارگر و کارشناس در این مجموعه مشغول به کار هستند. در دو سال گذشته کارکنان این مجموعه بارها با عدم پرداخت چندماهه حقوق روبرو شده و هر بار این موضوع را به تجمع اعتراضی کشاندند و پس از رسانه‌ای شدن موقعیت‌شان توانستند بخشی از طلب خود را دریافت کنند.



تجمع اعتراضی کارکنان ارگ بم به پرداخت نشدن حقوق در مرداد ۹۶

به گفته برخی مسئولان سازمان میراث فرهنگی عدم پرداخت بودجه از سوی دولت به این سازمان موجب عقب افتادن حقوق کارگران شاغل در سازمان میراث فرهنگی شده است.
عاطفه رشنویی مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل در این رابطه به اعتماد می‌گوید: «حقوق کارگران در محوطه جهانی چغازنبیل از محل اعتبارات عمرانی پرداخت می‌شود. کارشناسان، نگهبانان و کارگران حفاظتی در قالب کارت کارگری و به صورت روزمزد حقوق دریافت می‌کنند. متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در تخصیص اعتبارات عمرانی در سطح کلان وجود دارد، پرداخت حقوق کارگران در ماه‌های گذشته به تعویق افتاد. با پیگیری‌های معاونت میراث فرهنگی و اداره کل امور پایگاه‌ها، تصمیم بر این شد که از محل درآمد سایت‌های میراث فرهنگی به کل پایگاه‌های جهانی کشور اختصاص داده شد تا حقوق معوقه کارگران پرداخت شود. این اتفاق هم افتاد و حقوق معوقه کارگران تا شهریورماه پرداخت شد. اما در چهارماه گذشته مجددا پرداخت حقوق این کارگران به تعویق افتاده است. دلیل این امر هم عدم تامین اعتبار بود.»
گفتنی است حقوق کارگران و کارشناسان و نیروهای حفاظت محوطه‌های جهانی در بودجه سازمان میراث فرهنگی ردیف مشخصی ندارد و گاهی به جای وجه نقد اسناد خزانه برای پرداخت آنها تخصیص داده می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر