- گزارشها حاکی از است که نهم بهمن دستکم در شش شهر تظاهرات شبانه برگزار شده که مردم با توجه به تاریکی و سرمای زیر صفر و عدم حضور نیروهای انتظامی در خیابانها از فرصت برای حضور در خیابانهای شهر خود استفاده کردهاند.
- نقص فنی و قطع برق در متروی تهران- کرج بهانه شعارهای اعتراضی مردم در ایستگاه فردیس شد.
- پا به پای تظاهرات مردم که از هر فرصت مناسب برای آمدن به خیابانها استفاده میکنند، اعتراضات و تجمعات کارگری نیز ادامه دارد.
- رحمانیفضلی اعلام کرده کمتر از 300 نفر در بازداشت هستند.
- یخ برخی اصلاحطلبان در حال شکستن است و برخی از آنها مجبور شدهاند جبههگیری خود علیه اعتراضات مردم را تلطیف کنند. یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب توییت کرده «پس از۴۰ سال بدون سرپوش گذاشتن بر واقعیتها باید صدای این اعتراض را شنید.»
کیهان لندن - دوشنبهشب، نهم بهمن، بار دیگر پس از نزدیک به ۱۰ روز که موج اعتراضات گسترده خیابانی با سرکوب گسترده نیروهای امنیتی و پلیس ضدشورش آرامتر شده، بار دیگر آغاز شد و مردم در بیش از شش شهر ایران به خیابانها آمدند و علیه جمهوری اسلامی و علی خامنهای شعار دادند.
فیلمهای مربوط به این اعتراضات خیلی زود در شبکههای اجتماعی منتشر و بین مردم در نقاط مختلف کشور دست به دست میشود.
تظاهرات در اراک و چپ کردن یک ماشین پلیس توسط معترضان:
تظاهرات در نجفآباد اصفهان با سوت و دست و فریاد مردم همراه شد:
همزمان شهروندان در توییتر فیلمهای کوتاهی از تظاهرات شیراز به اشتراک گذاشتند که جمعیت نسبتاً قابل ملاحظهای به خیابان آمده و فریاد «مرگ بر دیکتاتور» سر میدهند. تصاویری هم از اعتراضها در میدان کوثر کرمان منتشر شده؛ در این تظاهرات مردم «نیروی انتظامی حمایت، حمایت» سر دادهاند.
در خرمآباد معترضان حضوری گسترده داشتند و با صدای رسا فریاد «مرگ بر خامنهای» سر دادند.
این اعتراضها در حالی دوباره از سر گرفته میشود که در بسیاری از این شهرها سرما و یخبندان وجود دارد و دمای هوا به منفی ۱۰ درجه رسیده است و ماموران نیروی انتظامی ترجیح داده بودند خیابانها را ترک کنند. این نشان میدهد که مردم با توجه به تاریکی و سرمای زیر صفر و عدم حضور نیروهای انتظامی در خیابانها از فرصت برای حضور در خیابانهای شهر خود استفاده کردهاند و در یک فضای باز این حضور در سراسر ایران میلیونی خواهد بود.
یکی دو فیلم از اعتراضات در گرگان منتشر شد، اما بر سر تاریخ آن اختلاف نظر هست و در نهایت قابل تایید نیست که آیا دیشب در گرگان تظاهراتی برگزار شده یا نه.
همچنین روز دوشنبه نیز تجمعات و اعتراضات کارگری در شهرهای زنجان، شاهرود، نورآباد ممسنی، همدان و یاسوج ادامه پیدا کرد. معترضان چندین ماه حقوق معوقه دارند و به علت عدم پرداخت از سوی کارفرمایان دست از کار کشیدهاند.
عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور روز سهشنبه، دهم بهمن، خبر داد که بر اساس آخرین گزارش ارسال شده از استانها و شهرستانها کمتر از ۳۰۰ نفر از افرادی که در حوادث و ناآرامیهای اخیر در بازداشت هستند.
کمپین #دختران_خیابان_انقلاب ترند اول ایران است. در شبکههای اجتماعی تصویری دیگر از دختری منتشر شده که شبانه در تهران دست به اعتراض زده و روسری خود را پرچم کرده است.
در حال حاضر یخ برخی اصلاحطلبان که اعتراضها را بایکوت کرده بودند در حال شکستن است. آذر منصوری فعال سیاسی اصلاحطلب سرانجام قدمی بزرگ در بین همطیفان خود برداشت و اعتراض مسالمتآمیز زنان را که کشف حجاب است، به رسمیت شناخت و در چند توییت پیاپی از آنها حمایت کرد. او در یکی از این توییتها نوشت «پس از ۴۰ سال بدون سرپوش گذاشتن بر واقعیتها باید صدای این اعتراض را شنید. هر نوع برخورد قهری با این اعتراض مدنی بی شک پاک کردن صورت مسئله و انکار مطالبات امروز نیمی از جمعیت کشور است.»
عدم طرح سوال از روحانی عامل اعتراضات!
در رسانههای داخلی به خبر آغاز دوباره اعتراضات پرداخته نشده است، اما در مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه، دهم بهمن، بین یک نماینده اصولگرا و علی لاریجانی بر سر اعتراضات سراسری بگو مگو شد.
نصرالله پژمانفر در جریان نشست علنی در تذکری به هیات رییسه مجلس مدعی شد که «اگر اجازه طرح سوال ۱۸۰ نماینده از رییس جمهور درباره موسسات مالی داده میشد، مشکلات از خیابانها سر در نمیآورد.»
لاریجانی در جواب به او گفت: «کسی مانع این سوال نشده و گزارش مربوطه موسسات مالی در صحن مجلس مطرح شده است.»
پژمانفر نماینده مشهد ادامه داد، «اگر مسیر بسته شود، مشکلات از جای دیگری بیرون میآید. گاهی جلوی سوال را میگیریم و مشکلات از خیابانها سر در میآورد» که لاریجانی در واکنش به این تذکر او گفت: «تعجب میکنم این را میگویید و عدم طرح سوال از رییس جمهور را عامل اغتشاش میدانید.» ظاهرا اشاره تلویحی لاریجانی به بلاتکلیفی این نماینده و هم بخشی از حکومت است که دلایل مختلف و گاهی متضاد را عامل اصلی اعتراضات معرفی میکنند. باید منصفانه گفت که در این مورد حق با علی لاریجانی است! ریشههای عمیق اعتراضات سراسری مردم ایران بسی فراتر از «طرح سوال از رییس جمهور» است! این را به سادگی از شعارهای متنوع معترضان میتوان دریافت که خواهان پایان دادن به حکومت استبدادی و دینی هستند و رسیدن به حقوق فردی و اجتماعی خود هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر