- در طول هفته منتهی به 15 تیرماه قیمت همه سبزیجات تازه بجز لوبیا سبز بین 0.5 درصد تا 16.4 درصد افزایش داشته است.
- قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ نیز همچنان روند صعودی طی میکند.
- روند افزایش قیمت مواد غذایی شامل قند، شکر، چای و روغن نیز شده است.
کیهان لندن- بانک مرکزی ایران اعلام کرده است در هفته منتهی به ۱۵ تیرماه جاری قیمت ۹ گروه از مواد خوراکی نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته است.
به گزارش بانک مرکزی نرخ لبنیات ۰٫۲ درصد، برنج ۰٫۶ درصد، حبوبات ۰و۲ درصد، سبزی های تازه ۴٫۸ درصد، گوشت قرمز ۰٫۵ درصد، گوشت مرغ ۰٫۸ درصد، قند و شکر ۱٫۵ درصد، چای ۰٫۱ درصد و روغن نباتی ۰٫۳ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش در میوه فروشیهای سطح شهر که اقلام میوه و سبزیهای تازه را عرضه میکنند در گروه میوههای تازه قیمت انگور معادل ۲۰٫۱ درصد، طالبی ۲٫۴ درصد و موز ۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۱٫۷ درصد تا ۷٫۳ درصد افزایش یافته است. در گروه سبزیهای تازه قیمت لوبیا سبز معادل ۷٫۷ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۰٫۵ درصد تا ۱۶٫۴ درصد افزایش داشته است.
همچنین بهای قند معادل ۰٫۲ درصد، شکر ۰٫۸ درصد، چای خارجی ۰٫۱ درصد، روغن نباتی جامد ۰٫۶ درصد و روغن نباتی مایع ۰٫۲ درصد افزایش داشته است.
در این میان اما همهی اقلام گوشت سفید و قرمز با افزایش روبرو بوده است بطوری که بهای گوشت گوسفند معادل ۰٫۵ درصد، گوشت تازه گاو و گوساله ۰٫۴ درصد و قیمت گوشت مرغ ۰٫۸ درصد افزایش یافته است.
در عین حال، آمارهای مرکز آمار ایران نشان میدهد تورم در سطح کشور یکسان نبوده و برخی استانها با تورم بیشتری روبرو بودهاند. این آمارها که مربوط به تورم در خردادماه ۹۷ است نشان میدهند سه استان کرمانشاه، لرستان و ایلام پیشتاز نرخ تورم در بین کل استانهای کشور هستند. این استانها بعلاوه استانهای همدان و چهارمحال و بختیاری صدرنشین جدول تورمیها هستند. همچنین بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه در کشور مربوط به استان ایلام با ۱۳٫۹ درصد بوده است.
نکته قابل توجه اینست که سه استان پیشتاز در نرخ تورم، استانهایی با نرخ بالای بیکاری نیز هستند یعنی در حالی که همزمان افراد بیکار و کمدرآمد بیشتری در این استانها ساکن هستند گرانی نیز در این سه استان بیش از دیگر استانهای ایران است.
در همین حال مرکز آمار ایران گزارشی منتشر کرده که نشاندهنده کاهش تولید گوشت در ایران است. بر اساس این گزارش در سال ۹۵ متوسط تولید گوشت قرمز۱۰ کیلو، شیر ۱۲۱، گوشتِ مرغ ۲۶ و تخم مرغ ۱۲ کیلو در سال برای هر فرد ایرانی بوده است. اما این رقم در مقایسه با رقم تولید گوشت در سال ۸۵ روند کاهش را نشان میدهد.
بر اساس این آمار تولید گوشت قرمز کشور در سال ۹۵ نسبت به ۸۵ حدود یک درصد کاهش یافته است. این در حالیست که افزایش روزانه و هفتگی گوشت قرمز و مرغ موجب شده این مواد غذایی در سبد بسیاری از خانوادهها کاهش یا بطور کلی حذف شود.
از سوی دیگر بسیاری از اقشار کمدرآمد در حالی استفاده از سویا را جایگزین گوشت کردهاند که افزایش قیمت این محصول نیز موجب شده بسیاری از افراد کمدرآمد نتوانند برای خرید سویا نیز اقدام کنند.
سپیده امامی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان سویای خوراکی هفته گذشته اعلام کرد در شرایط کنونی با افزایش قیمت این سویا مصرف آن از هفتهای دو الی سه مرتبه به دو الی سه بار در ماه رسیده و متاسفانه سبد معیشت و تغذیه مصرفکنندگانِ محصولات واحدهای تولیدی ما بسیار کوچک شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر