۲۳ دی ۱۳۹۶

برخی مدیران و کارمندان دولتی‌ و بانک‎ها پول‎ها را به جیب زده‎اند و فِلنگ‎ را بسته‎اند!

- همزمان با آغاز اعتراضات سراسری اخبار غیررسمی در شبکه‎های مجازی منتشر می‌شود که بعضی مدیران و کارمندان دولت و تعدادی از بانک‎ها در تهران و شهرستان چند روزی است که سر کار نیامده و خبری از آنها نیست.
- پرونده‎ی یک اختلاس 100 میلیارد تومانی در شرکت نفت رو شده که یک کارمند دولت پشت آن بوده و در روزهای گذشته از ایران گریخته است.

تظاهرات سراسری دی ماه ۱۳۹۶
کیهان لندن - با بالاگرفتن اعتراضات سراسری در ایران خبرهای غیررسمی در شبکه‎های اجتماعی منتشر می‌شود که تعدادی از مدیران و کارمندان ارشد دولتی، چند روزی است در اداره‎ها و سازمان‎های خود دیده می‌شوند.
گفته می‌شود گروهی از مدیران در بدنه دولت که دست‏شان برای غارت و چپاول منابع مالی و پول باز بوده، شرایط را مساعد دیده و از آنجا که خطر را احساس کرده و فروپاشی رژیم را محتمل می‌بینند، با دزدی‎های کلان به قول معروف «فلنگ‌ را بسته‎اند».
یکی از آنها که می‌گویند پول‌ها را بالا کشیده و فرار کرده، مدیری در شرکت ملی نفت است.
کارمندی با ۳۰ سال خدمت در واحد مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت که ۱۰۰ میلیارد تومان را طی ۹ سال جابجا کرده و با شلوغ شدن اوضاع از ایران فرار کرده است.
هفته گذشته یکی از وبسایت‌های نفتی خبری را با عنوان کشف فساد مالی در وزارت نفت دولت روحانی منتشر کرد و نوشت  فرد اختلاس‌کننده گرین‌کارت کانادا داشت و از طریق ترکیه راهی این کشور شده است.
پس از انتشار این خبر، کسری نوری رئیس روابط عمومی وزارت نفت گفت، مسوولان امور مالی مدیریت اکتشاف به تازگی در بررسی اسناد مالی  خود با تخلف انجام شده توسط یکی از کارمندان امور مالی این مجموعه مواجه شدند که بلافاصله موضوع را به مراجع اطلاعاتی و قضایی گزارش دادند.
پس از آن بیژن زنگنه، وزیر نفت دستور داده است تا سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی شرکت نفت و همینطور حسابرسی داخلی این شرکت ضمن انجام تحقیقات دقیق برای روشن شدن ابعاد موضوع و تعیین میزان سوء استفاده اقدام کنند. همچنین گفته شد دستور برکناری و آماده به خدمت‌شدن تعدادی از مسوولان مربوطه را که در انجام مسوولیت‌هاشان بی‌دقتی و اهمال کرده‌اند نیز صادر شده است.
خبرگزاری فارس روز جمعه، ۲۲ دی، جزییات تازه‎ای از این اختلاس را منتشر کرد و نوشت این کارمند از سال ۸۷ دزدی را آغاز کرده بود و تا همین اواخر رقمی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان را به جیب زده است.
همچنین فعالیت این فرد تا همین اواخر نیز ادامه داشته اما به محض مطلع شدن از بررسی سوء استفاده مالی توسط یک نهاد نظارتی از کشور فرار کرده و به ترکیه گریخته است.
به نظر می‏‌رسد او همدستانی داشته که در این سال‎ها توانسته به دزدی‎های دنباله‌‏دار خود ادامه دهد و آنها را از چشم‌ها پنهان نگه‎ دارد.
خبرگزاری فارس نوشته «با این وجود جای بررسی این نکته هم وجود دارد که چه نقاط ضعف مهمی در سیستم مالی و نظارتی این شرکت وجود داشته است که یک کارمند ساده در طول این مدت طولانی و در دوره مدیریت چند مدیر بدون جلب نظر توانسته است چنین رقم قابل توجهی را اختلاس کند».
در تعدادی از استان‎ها نیز گزارش شده بعضی کارمندان و مدیران دولتی و بانکی چند روزی است در سر کار خود حاضر نشده‌اند.
ظاهرا این موضوع حادتر از آنچه است که در رسانه‏‌ها مطرح می‎شود و در برخی شهرها به خطبه‎های نماز جمعه نیز کشیده شده است.
محسن محمودی امام جمعه ورامین از توابع تهران در خطبه‎های نماز جمعه تهران گفته «مردم از پرونده‎های اختلاس و حقوق‎های نجومی» اطلاع دارند. البته او اختلاس‎گران را «نفوذی‎های انگلیس و آمریکا در برخی از دستگاه‎ها» دانسته است.
همچنین گفته «مردم از برخی زد و بندهای اداری و جناح‌بازی و رفیق‌بازی در برخی ادارات خسته شدند، درد بیکاری و معضلات اجتماعی آنها را رنج می‎دهد، سیاست‌‏های بر زمین مانده اقتصاد مقاومتی و فراموشی مسائل فرهنگی را مشاهده می‌‏کنند».
محمد نقی لطفی، امام جمعه ایلام هم گفته «دولت در برخی عرصه‌ها همانند حقوق‌های نجومی و اختلاس و غارت بیت‌المال توسط افراد نزدیک به کانون‌های قدرت و ثروت ضعیف و ناتوان است و رانت‌خواری نورچشمی‌ها و تجمع میلیاردها ثروت را در دست اقلیت قرار داده فاصله طبقاتی را که عامل اصلی افزایش محرومیت است افزایش داده است».
تا به امروز سرشناس‎ترین اختلاس‎گر جمهوری اسلامی که به کانادا گریخت خاوری بود، اما معلوم نیست چند پرونده مشابه وجود دارد که مدیران جمهوری اسلامی اختلاس‌های ریز و درشت کرده و فرار را بر قرار ترجیح داده‌اند.
یکی از غارتگرانی که معلوم نیست به کجا فرار کرده متهم پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان است که ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی داشته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر