- کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس چند ماه حقوق از کارفرما طلب دارند.
- کارگران شاغل در پروژه ساخت سد شفارود رضوانشهر، ۶ ماه مطالبات مزدی وبیمهای پرداخت نشده دارند.
- 350 کارگر کارخانه چینی اصفهان 3 ماه است هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
- کارگران شهرداری طبس در استان خراسان جنوبی 3 ماه حقوق و چند ماه مزایا و حق بیمه طلبکار هستند و نتوانستهاند دفترچه بیمه خدمات درمانی خود را تمدید کنند.
- کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ۲۲ و ۲۴ عسلویه به دلیل چند ماه حقوق عقب افتاده و مزایا معترضند.
- کارگران مجتمع کشت و صنعت هفتتپه به دلیل انجام نشدن تعهدات کارفرما برای پرداخت به موقع حقوق دست به اعتصاب زدهاند.
کیهان لندن - روز یکشنبه، ۱۷ دیماه، کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس در اعتراض به خصوصیسازی، نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات، برای بار دیگر دست از کار کشیده در محوطه این شرکت واقع در شهرستان اسلامشهر تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض میگوید: «بخش خصوصی تا کنون توان مدیریت این واحد حمل و نقلی را نداشته است و برای همین بهتر است که این واحد صنعتی دوباره به دولت واگذار شود تا با مسئولیت مستقیم دولت، کارگران نیز حقوق معوقه خود را دریافت کنند.»
کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس که پیش از این نیز ۵ تجمع اعتراضی دیگر در ماههای شهریور، آبان، آذر و دی برگزار کردند میگویند از اردیبهشت سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، روال پرداخت مطالبات مزدی آنها به هم خورده است. به عنوان مثال در همین مدت پرداخت مزایایی همچون حق اضافهکاری، کارانه، بهرهبری و بیمه تکمیلی کارگران شاغل در این شرکت با تاخیرهایی همراه بوده است.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از ورود بخش خصوصی، شرکت حمل و نقل خیلج فارس تحت مدیریت مجموعههای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت، میگویند: «از زمانی که وزارت بازرگانی سابق سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرد، مدیریت جدید با افول ثبت سفارش مواجه و در نتیجه مشکل کارکنان شروع شد.»
به گفته معترضان، مشکلات شرکت حمل ونقل خلیج فارس ناشی از سوء مدیریت است و بخش خصوصی هنوز نتوانسته به تعهدات مالی خود در قبال خرید شرکت عمل کند و مسئولان مربوطه نیز نظارت و دقت لازم را حین واگذاری انجام ندادهاند.
از سوی دیگر کارگران شاغل در پروژه ساخت سد شفارود رضوانشهر، ۶ ماه مطالبات مزدی وبیمهای پرداخت نشده دارند. این کارگران روز یکشنبه، ۱۷ دیماه، در محل کار خود دست به اعتراض صنفی زدند. کارگران این پروژه عمرانی که از شهرهای مختلف استانِ گیلان در پروژهای ساخت سد شفارود مشغول کار هستند و پیمانکار پروژه به کارگران گفته است که به دلیل عدم تامین اعتبار، از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است.
۳۵۰ کارگر کارخانه چینی اصفهان نیز نسبت به دیرکرد سه ماهه در پرداخت معوقات مزدی خود اعتراض دارند. یکی از کارگران چینی اصفهان در گفتگو با خبرگزاری ایلنا میگوید: «تاخیر سه ماهه باعث شده نه تنها در تامین هزینههای روزمره ناتوان باشیم؛ بلکه مجبور شدهایم از خانواده و دوستان قرض بگیریم تا بتوانیم اجاره خانههایمان را پرداخت کنیم.»
کارفرمای این واحد تولیدی نیز در توضیح دیرکرد پرداخت حقوق کارگران میگوید: «وضعیت چینی اصفهان مشابه بسیاری واحدهای دیگر است؛ در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی به علت کمبود نقدینگی دستمزد کارگران خود را با تاخیر میپردازند.»
کارگران نساجی قائمشهر نیز به دلیل طلب چند ماهه حقوق روز یکشنبه، ۱۷ دیماه، دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند. در نهایت پس از ساعتها اعتصاب کارگران کارفرما بخشی از دستمزد مهر و آبان ماه کارگران را پرداخت کرد اما آنها میگویند هنوز بابت بخش زیادی از مطالبات مزدی پرداخت نشده از کارفرما طلبکارند.
کارگران شهرداری طبس در استان خراسان جنوبی نیز سه ماه حقوق طلبکارند و جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، شهرداری حق بیمه آنها را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
این کارگران که تعداد آنها به حدود ۱۷۰ نفر میرسد و به صورت قراردادی و شرکتی در بخش خدمات و فضای سبز شهرداری طبس مشغول کارند، میگویند مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است.
تاخیر در پرداخت حق بیمه آنان باعث شده که اداره تامین اجتماعی طبس در برخی از ماههای سال از تمدید و تعویض دفترچههای درمانی آنان خوداری کند.
به نقل از کارگران شهرداری طبس بخش دیگری از مطالبات آنها به پرداخت حق اضافهکاری، تعطیل کاری و جمعه کاری مربوط است که از سوی شرکتهای پیمانکاری به کارگران پرداخت نمیشود.
این کارگران میگویند: «در منطقهای محروم و با شرایط سخت، مشغول خدمترسانی به مردم هستیم؛ اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمیکنند.»
اما در نخستین روزهای هفته سوم دیماه، اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت هفتتپه در استان خوزستان و همچنین کارگران پروژه پارس جنوبی از مهمترین اعتراضات صنفی کارگران بوده است.
کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ۲۲ و ۲۴ عسلویه، روز دوشنبه، ۱۸ دیماه، به دلیل شش ماه مطالبات مزدیِ پرداخت نشده به صورت یکپارچه دست از کار کشیدهاند.
بر اساس گزارشها تقریبا تمامی کارگران بخش پایپینگ شامل، جوشکار، داربست بند، مونتاژکار، لوله کش و… در این اعتراض شرکت کردهاند. کارگران شرکتکننده در این اعتراضات میگویند حقوق آنها از تیرماه سال جاری تا کنون پرداخت نشده است همچنین پیمانکاران از پرداخت حق بیمه و مزایای کارگران خودداری میکنند.
از سوی دیگر معوقات مزدی و نامعلوم ماندن شرایط کار در مجتمع کشت و صنعت هفتتپه باعث شد تا بار دیگر گروهی از کارگران این مجتمع در روز یکشنبه، ۱۷ دیماه، تجمعی اعتراضی برپا کنند. کارگران معترض بخشی از جمعیت ۱۵۰۰ نفری افراد شاغل در مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه هستند که بین ۱۵ تا ۲۰ سال، سابقه کاری دارند.
کارگران میگویند: با اینکه بیش از یک ماه از خاتمه اعتراض یک هفتهای کارگران مجتمع هفتتپه گذشتهاست اما هنوز کارفرما به وعدههایی که آنموقع در حضور مسئولان دادهبود، عمل نکرده است. شماری از کارگران روزمزد که در اجتماع اعتراضی امروز حضور داشتند نیز با تکرار خواستههای خود، یادآور شدند: «خواستار عقد قرار دائمکار هستیم، هنوز دستمزد آبان و آذر ماه را نگرفتهایم و بابت مطالبات بهمن واسفند دو سال گذشته نیز طلبکاریم.»
گفتنی است ماه گذشته به دنبال اعتصاب بزرگ شش روزه کارگران شرکت نیشکر هفتتپه و با حضور مسئولین فرمانداری شوش در جمع کارگران، کارفرما متعهد شده بود علاوه بر بهروزرسانی حقوقهای معوقه کارگران از طریق پرداخت یک ماه از حقوقهای معوقه در چهاردهم هر ماه، نسبت به قراردادی کردن کارگران پیمانکاری و دیگر کارگران روزمزد و پرداخت حقوقهای بهمن و اسفند ماه سال ۹۴ اقدام کند. اما تا کنون به هیچ یک از این تعهدات و سایر وعدههای خود عمل نکرده است و کارگران طبق تصمیم قبلی که گفته بودند چنانچه کارفرما به تعهداتش عمل نکند بار دیگر دست به اعتصاب و اعتراضات گسترده خواهند زد، اعتراض خود را از سر گرفتهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر