۲۰ دی ۱۳۹۶

هدیه تهرانی: آقای فرهادی! مردم چرایی داغ مادران ایران را می‌دانند!

-اصغر فرهادی در یادداشت خود با عنوان «پرسش، تحقیر، خشم» اعتراضات مردمی اخیر را حاصل عدم پاسخگویی به پرسش مردم دانسته بود. -هدیه تهرانی نوشت: درد مردم چرایی نیست... مردم چرایی این دردها را می‌دانند. -تهرانی: «هیچ‌کس نمی‌دانست چه بگوید و چه کند جز تحمل در خویشتن خویش و یا خود را به خواب زدن و امید به فردا داشتن، تا اینکه فریادهای درون به بیرون و به کوچه‌ها کشیده شد.»
کیهان لندن - هدیه تهرانی در واکنش به پرسشگر خواندن معترضان در تظاهرات اخیر توسط اصغر فرهادی نوشته است: «مردم دردشان را فریاد می‌زنند و فقط زندگی، خوبی، صلح، آرامش و آزادی می‌خواهند، حق تنفس بدون درد، بدون خون، بدون خشم، مردم چرایی داغ مادران ایران را می‌دانند و سرزمین مادری داغدارمان را می‌شناسند.»
هدیه تهرانی بازیگر سینما و یکی از فعالان کمپین یوز ایرانی در صفحه اینستاگرام خود به یادداشت اصغر فرهادی که در فیلم «چهارشنبه سوری» با وی همکاری داشت، درباره اعتراضات مردمی اخیر که آن را نتیجه پرسش‌های بی‌پاسخ در چند دهه خوانده بود، واکنش تندی نشان داد.

فرهادی در یادداشت خود با عنوان «پرسش، تحقیر، خشم» نوشته بود که بی‌اعتنایی به چراها و پرسش‌های انباشته شده در جامعه ناشی از تحقیر اجتماعی است و هیچ خشمی به اندازه خشم تحقیرشدگی ماندگار و عمیق نیست.
وی پرسش‌های بی پاسخ مردم، در چند دهه گذشته را عامل اعتراض‌های امروز آنها دانسته و نوشته: «آنچه در این سال‌ها بخشى از مردم را به اعتراض در شکل‌های مختلف واداشته، پرسش‌های بی‌پاسخی‌ست که در طی این چند دهه در همه زمینه‌ها از سر پنهان‌کاری و مصلحت‌جویی یا نادیده گرفته شده و بی‌پاسخ مانده و یا به آن‌ها پاسخ‌های غیرواقعی و توهم‌آلود داده شده.»
وی حاصل بی‌اعتنایی به چراها و پرسش‌های انباشته شده در جامعه را «تحقیر اجتماعی» نامیده و نوشته که ‌«زخم ملتهب تحقیر، مهم‌ترین و قوی‌ترین عامل خشم. هیچ خشمی به اندازه خشم تحقیرشدگی ماندگار و عمیق نیست. به سکوت واداشتن، بازداشت و تهدید پرسش‌گران به معنای از میان رفتن پرسش‌ها نیست. پرسش‌ها باقی‌اند و در گوشه ذهن‌ها در حال تکثیر.»
هدیه تهرانی بازیگر کم‌کار سینمای ایران اما نسبت به این یادداشت در صفحه اینستاگرام خود واکنش نشان داده و نوشته است: «آقای فرهادی اینکه «چرا به کوچه کشیده شد؟» سوال است، نه اینکه این مهم را فراموش کنیم و برای آرامش خودمان به این تحلیل برسیم که مردم برای پرسش به کوچه آمدند تا پاسخی دریافت کنند! نه آقای فرهادی ، به گمانم مسئله جسارت سوال پرسیدن نیست! مسئله پاسخ به پرسش‌ها نیست!»
وی با ذکر اینکه «درد مردم چرایی نیست» و مردم چرایی این دردها را می‌دانند، نوشت: «چرایی فقر، بیکاری و بیماری، درمان، دارو و تامین اجتماعی و بیمه، کمبود امکانات برای معلولان، جانبازان، درد وجود بچه‌های کار، بچه‌های بی‌سرپرست، زنان بی‌سرپرست، گورخوابی، فروش اعضای بدن، مشکلات زنان سرپرست خانواده، فارغ‌التحصیلان بی کار، کارگران و کارمندان و دستمزدهای ناچیز، وام و بهره‌های کلان، مصائب کشاورزان، بی‌خانمانی، بدبختی‌های حاصل از سیل و زلزله و چادرنشینی، انواع آلودگی، اعتیاد، فساد و فحشا، سرنوشت کودکان، ناامیدی و رنج مردان و تبعیض علیه زنان، سرگردانی نخبگان گمنام، سرخی صورت اکثریت هنرمندان از سیلی خودشان، زندانیان زن و مرد دربند به خاطر فقر، نابودی جنگل‌ها، دریاچه‌ها، تالاب‌ها، ریزگردها، مرگ طبیعت و انقراض جانداران و آدم‌ها و بیش و بیش‌… نه آقای فرهادی مردم چرایی این دردها و ناهنجاری‌ها را می‌دانند و به دنبال پاسخ به پرسش‌هایشان فریاد نمی‌زنند…»
تهرانی در ادامه نوشته است: «مردم دردشان را فریاد می‌زنند و فقط زندگی، خوبی، صلح، آرامش و آزادی می‌خواهند. حق تنفس بدون درد، بدون خون، بدون خشم. مردم چرایی داغ مادران ایران را می‌دانند و سرزمین مادری داغدارمان را می‌شناسند. تسلیت و امید به آرامش، مردم، خانواده و مادران داغدار حوادث غم‌انگیز و دردهای همگانی.»
هدیه تهرانی همچنین در واکنش به بخشی از یادداشت فرهادی مبنی بر اینکه چندبار دست به نوشتن برده اما نوشته‌ها متاثر از احساساتش آن نبوده که می‌خواسته، نوشت: «بله آقای فرهادی! این روزها که هیچ، در باقی روزهای قبل نیز، ما با احساسات و اندیشه‌های متفاوتی دچار چالش بودیم و ‌هستیم… اینکه در انبوه فقدان‌ها، نمی‌دانیم چه بگوییم، چه بنویسیم و چه کنیم. مثل شما هر چه بگوییم آن چیزی نیست که می‌خواهیم و چند روز بعد هم باز آن چیز نیست، انبوه درد و فقدان فزاینده‌ای که نه فقط ما بلکه دنیا در این دوران دچار آن است و در این میان ما در زیر فشار تاثیرات دنیا و فقدان‌های خودمان و به جبر مکان و زمانمان دست و پا میزنیم، فقدان آب، هوا، نان، کار، فرهنگ، اندیشه سالم، راستی، درستی، صلح، امنیت و آرامش. انبوه درد و ناامیدی برای دست یافتن به حداقل‌های زیستنی که هر انسانی لایق آن است، نه فقط خواص و از ما بهتران.»
در ادامه این بازیگر سینما نوشته است: «هیچ‌کس نمی‌دانست چه بگوید و چه کند جز تحمل در خویشتن خویش و یا خود را به خواب زدن و امید به فردا داشتن، تا اینکه فریادهای درون به بیرون و به کوچه‌ها کشیده شد.»
اصغر فرهادی که روزگذشته اعلام شد با فیلم «فروشنده» نامزد کسب جایزه بفتا شده است، در یادداشت خود با خانواده آرمین صادقی که در جریان اعتراضات اخیر جان خود را از دست داده، ابراز همدردی کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر