۱۶ دی ۱۳۹۶

سفر پژوهشی باستان‌شناسان آلمان به ایران

خبرنگار امرداد: بامداد رستگار
بنیاد باستان‌شناسی «اورینت گزلشافت» آلمان برای پژوهشگران و دوست‌داران باستان‌شناسی در این کشور، سفری سه هفته‌ای به ایران را برنامه‌ریزی کرده است.
به گزارش مهر، بنیاد فرهنگی و باستان‌شناسی اورینت گزلشافت آلمان، برای سال ۲۰۱۸، برای محققان و علاقمندان به باستان‌شناسی، سفری به ایران ترتیب داده است. این سفر از روز نخست ماه نوامبر ۲۰۱۸ آغاز می‌شود و تا 21 نوامبر ادامه دارد.

در تارنمای این بنیاد درباره‌ی گزینش ایران به عنوان خواستگاه (:مقصد) گردشگران آمده است: «به جای سفرهای تحصیلی معمولی، این‌بار قرار است، به مکان‌هایی برویم که در مناطق توسعه یافته، توریست کمتری به خود دیده‌اند، در ایران از مکان‌های گوناگونی مانند استان کرمان با یافته‌های منحصر به فرد از تمدن جیرفت بازدید می‌کنیم. این سفر از سوی دکتر دیوید مایرسرپرستی می‌شود.»
دکتر دیوید مایر باستان شناس، در 15 سال گذشته در پروژه‌های گوناگون بین‌المللی باستان‌شناسی در سوریه، ایران، قطر، ترکیه و ترکمنستان شرکت کرده است. او با اقامت دراز‌مدت در خارومیانه و پژوهش‌های فلسفه باستان، ایران‌شناسی و مردم‌شناسی تاریخی، وی کارشناس برجسته در زمینه ایران‌شناسی است و از سال ۲۰۰۶ سفرهایی به ایران داشته است.
برپایه‌ی این گزارش که از سوی رایزنی فرهنگی ایران در آلمان ترجمه شده و برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است، باستان شناسان بنیاد اورینت گزلشافت در این سفر ۲۱ روزه به ایران از آثار باستانی مانند موزه ملی ایران، موزه رضا عباسی، مسجد نصیرالملک، سعدیه و حافظیه، شاه چراغ، پاسارگاد و بخشی از قلعه‌های تاریخی بازدید می‌کنند.
این گروه همچنین رای بررسی یافته‌های باستانشناسی به شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، کرمانشاه، کوهدشت، خرم‌آباد، سرپل ذهاب، پل دختر دزفول، ایذه، شوشتر، اهواز، بهبهان، کازرون، شیراز، مرودشت، فیروزآباد، داراب، سیرجان، جیرفت و کرمان سفرمی‌کنند.
بنیاد باستان‌شناسی اورینت گزلشافت آلمان در ۲۴ ژانویه سال ۱۸۹۸ با آرمان پشتیبانی از پژوهش‌های علمی در کشورهای خاورمیانه به‌ویژه آماده‌سازی و اجرای کارهای میدانی باستانی، برنامه‌ریزی و انجام کار علمی در زمینه‌ی جستارهای ویژه در زمینه‌ی همکاری میان ‌رشته‌ای و فراهم کردن و انتشار نشریه‌های علمی است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر