۱۳ دی ۱۳۹۶

از درگیری شدید معترضان با پلیس و سپاه، تا باج با حذف و کاهش‎ مالیات‎ها و اعطای وام ۴۰ میلیونی ازدواج!

- تظاهرات سراسری در ایران در ششمین شب متوالی در ده‎ها شهر بزرگ و کوچک برگزار شد و خیابان‎ها صحنه شعارهای ضدحکومتی و درگیری مأموران رژیم با مردم بود.
- آمارهای رسمی می‌گویند تعداد کشته‎ها 20 نفر بوده اما آمارهای پراکنده حاکی از کشته شدن بیش از 30 نفر است و حدود 1500 نفر تاکنون بازداشت شدند.
- معترضان روش‌های جدیدی را در خیابان‎ها برای مقابله با سرکوبگران پیاده می‎کنند.
- مجلس و دولت نگران از آینده رژیم شروع به باج دادن کرده‌اند.
- معلوم نیست اگر حکومت و دولت این همه امکان پاسخگویی به مطالبات مردم را داشتند چرا تا کنون اقدام نکرده بودند!
کیهان لندن - اعتراض‎های سراسری در ایران علیه فساد حکومتی، گرانی و وضعیت بد معیشتی سه‎شنبه، ۱۲ دی‌ماه، برای ششمین شب ادامه یافت و با وجود سرکوب شدید معترضان توسط گردان‎های امنیتی سپاه و پلیس ضدشورش مردم تا نیمه‎های شب در خیابان ماندند.
نیروهای سرکوبگر ضدشورش

منابع رسمی جمهوری اسلامی مجموع کشته‎های اعتراضات را تا کنون ۲۱ الی ۲۲ نفر اعلام کرده‌اند، اما آمار غیررسمی حاکی از آن است که ۳۰ نفر کشته شده و حدود ۱۴۰۰ نفر دستگیر شده‌اند که تعدادی از آنها جوانان و نوجوان کم سن و سال هستند ک حتی وزیر آموزش و پرورش هم به آن اعتراف کرد.
گزارش‎هایی نیز در مورد حضور نیروهای مدافع حرم افغانستانی، پاکستانی و حتی عرب سوری برای سرکوب اعتراضات منتشر شده است.
چهره شبه‌جنگی در بعضی شهرها
هر قدر نیروهای امنیتی در سرکوب اعتراضات شدت بیشتری به خرج داده‌اند، مردم هم بر شدت دفاع از خود افزوده‌اند.
اگر در روزهای نخست تظاهرات آتش‎سوزی و تخریب به سطل‎های زباله و لاستیک سوزاندن خلاصه می‎شد حالا بانک‌ها و موسسه مالی که مال مردم را بالا کشیده‌اند، پایگاه‎های بسیج که از مراکز سرکوب هستند، حوزه‎های علمیه که نماد حکومت آخوندی به شمار می‌روند‎، کلانتری‌ها، دفتر نمایندگی ولی فقیه در شهرستان‌ها و دفاتر امامان جمعه، ساختمان‎های دادگستری و قوه‎ قضاییه مورد حمله قرار گرفته‌اند.
در این درگیری‎ها مأموران مسلح رژیم به روی مردم آتش‌گشوده و در مقابل به‌ویژه در استان‎ها غربی و جنوبی و همینطور شهرستان‎ها مردم نیز دست به اسلحه بُردند و با نارنجک‎های دست‌‏ساز از خود دفاع می‎کنند.
ویدیو‎ها و تصاویر تلخی از درگیری‎های شب گذشته منتشر شده است. در اهواز یک کامیون متعلق به پلیس ضدشورش از روی جمعیت رد شد و تعدادی کشته و زخمی بر جای گذاشت، ویدیوهایی هم منتشر شده که مردم دسته‎جمعی به موتورسواران سپاهی حمله می‎کنند و موتورهای آنها را به آتش‎کشیدند.
رسانه‎های رژیم اعم از صدا و سیمای جمهوری اسلامی و خبرگزاری‎های حکومتی عموماً گزارش‌ها را به دور از واقعیت منتشر می‎کنند و مدام فیلم‎هایی از شهرهای مختلف را در وبسایت‌های خود قرار می‎دهند که نشان می‎دهد اوضاع آرام است، اما در واقعیت این‌طور نیست و در بعضی استان‌ها رسماً نبرد خیابانی بین سپاه و پلیس ضدشورش علیه معترضان جریان دارد.
اهواز، کرمانشاه، خرم‎آباد، خمینی شهر، گوهردشت دشت کرج، محلاتی در اصفهان و شاهین شهر و رشت تظاهرات خیابانی به درگیری‎های تن به تن و رد و بدل مشت و لگد و باتوم و گلوله و نارنجک‎دستی کشیده شد. شرایط استان‌های غربی بیشتر بحرانی است. این در حالیست که شاهدان عینی می‌گویند تظاهرات همیشه مسالمت‌آمیز بوده و نیروهای وابسته به رژیم خشونت را آغاز می‌کنند و معترضان فقط به دفاع از خود می‌پردازند.
شاهدان عینی می‎گویند مردم تظاهرات‎شان مسالمت آمیز بوده و خشونت‌ها را امنیتی‌ها آغاز می‌کنند

در تهران ده‌ها پلیس ضدشورش و پاسدار از میدان «امام حسن» تا آزادی و از چهارراه ولیعصر تا زیر پل پارک‎وی و میدان تجریش و اطراف صدا و سیمای جمهوری اسلامی مستقر شده‌اند. در خیابان جمهوری و میدان نارمک و محلاتی در تهرانپارس نیز تظاهرات پراکنده برگزار شده است.
زیر سایه انسداد شدید شبکه‎های اجتماعی و فیلترینگ گسترده، رژیم سعی دارد القا کند بر اوضاع مسلط است، اما در عمل بار دیگر ثابت می‌کند که آخرین راه برای مقابله با مردم،  سرکوب گسترده است.  سرکوبی که با شروع تظاهرات آغاز شد و  هنوز نتوانسته‌‎ مردم را از خیابان‌ها به پشت دیوار خانه‌ها براند.
روش‎های جدید معترضان در مقابله با سرکوبگران
از شواهد پیداست هر محله‎ و منطقه‎ای که در یک شهر با سرکوب آرام می‎شود، محل دیگری شروع به اعتراض می‎کند و چون دامنه آن سراسری است کار را برای امنیتی‎ها بسیار مشکل کرده است.
از طرفی نیروهای سرکو‎گر مجبور شده‌اند در شش روز گذشته از آغاز تظاهرات روزانه راس ساعت ۱۷:۰۰ تا نیمه‎های شب با آن ساز و برگ نظامی و ادوات سرکوب در نقاط مختلف شهر جابجا شوند و این به شدت کارایی آنها را کاهش داده است.
در مقابل، معترضان روش‎های تازه‌ای در کف خیابان پیاده می‎کنند که به نظر می‌رسد حاصل تجربه از تظاهرات اعتراضی سال ۸۸ باشد. آنها شعارهای ضدحکومتی سرمی‎دهند، نیروهای امنیتی را خیابان به خیابان به دنبال خود می‎کشند، در کوچه‎ها پخش می‎شوند و در دسته‎های کوچک به صورت پراکنده با آنها روبرو می‎شوند تا تمرکز آنها را بر هم بزنند.
در روزهای نخست، اعتراض‌ها در بعضی شهرها مثل تهران، اصفهان، شیراز و تبریز زنان و مردان کنار هم در خیابان‎ها حضور پیدا می‎کردند و در اعتراض‌‌های شهرهای کوچک‎تر بیشتر مردان حضور داشتند، اما با گذشت یک هفته از تظاهرات سراسری، در تصاویر می‌توان دید که زنان نیز به اعتراض‎های شهرهای کوچک اضافه می‎شوند.
هم دولت و هم سپاه و مسوولان رده بالا مدعی هستند تظاهرات را اسراییل و عربستان و داعشی‌ها و آمریکا به راه انداخته‎اند

وحشت رژیم و آغاز وعدهها و باج‎دادن‎ها
رژیم یک هفته است که در مقابل اعتراضات سراسری قرار گرفته و به شدت از آینده خود نگران است. بر همین اساس از دولتی‎ها گرفته‎ها تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی شروع به دادن وعده وعید کرده‎‌اند.
هادی قوامی، نماینده اسفراین در مجلس خبر داده که قانون مالیات بر ارزش افزوده حذف شده است. این قانون قرار بود به صورت آزمایشی برای مدت پنج سال اجرا شود که با بالاگرفتن اعتراضات خبر دادند که حذف شده و تا زمانی که اصلاحات لازم در این قانون صورت نگیرد، قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرا نمی‌شود.
مسؤولان بانکی خبر داده‌اند که وام قرض‌الحسنه ۴۰ میلیونی برای ازدواج در نظر گرفته‎اند. اسحاق جهانگیری برای حل معضلات پایتخت نسخه پیچیده و راه‌ حل جدید ارائه داده است.
جعفر سبحانی، از مراجع تقلید حکومتی گفته مسؤولان مشکلات معیشتی و اشتغال مردم را برطرف کنند.
عامر کعبی، عضو کمیسیون اقتصادی هم گفته دولت اقدامات عاجلی برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم انجام دهد و دولت هم مدعی شده برنامه‎های ویژه برای مقابله با فساد دارد و از معترضان خواسته‌اند دست از اغتشاش بردارند. مجلس شورای اسلامی همچنین سقف معافیت کارکنان دولت را مالیاتی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام کرد.
در این میان، معلوم نیست اگر حکومت و دولت این همه امکان پاسخگویی به مطالبات مردم را داشتند چرا تا کنون اقدام نکرده بودند!
روزنامه دنیای اقتصاد، گزارشی درباره نطق سیده فاطمه حسینی، عضو کمیسیون تلفیق نوشته که در آن به دو چالش «اشتغال» در کمیسیون تلفیق پرداخته و آب پاکی را روی دست امیدواران به بهبود وضعیت اشتغال‌‏زایی ریخته است.
همچون شب‎های گذشته مردم برای تظاهرات روز چهارشنبه، ۱۳ دی‌ماه ۹۶، فراخوان داده‎اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر