- اعتراضات سراسری ساعاتی پیش در ایران از سر گرفته شد.
- برخی دولتمردان دستپاچه شده و با زبانی تهدیدآمیز، پیشنهاداتی را مطرح میکنند تا مردم را از خیابانها به خانهها بفرستند.
کیهان لندن - تظاهرات سراسری در روز دوشنبه، ۱۱ دیماه، در حالی ادامه پیدا کرده است که بر اساس گزارشها تا کنون بیش از ۱۲ نفر از معترضان کشته و چند صد نفر از آنان نیز بازداشت شدهاند. روز گذشته با وجود فیلترینگ گستردهی شبکههای اجتماعی در ایران همچنان ارسال خبر، ویدیو و تصاویر تظاهرات در جریان است و برخی از کانالهای خبری تلگرام فیلترشکنهای مختلفی را در اختیار کاربران ایرانی قرار میدهند.
گزارشهای اولیه از درگیری نیروهای امنیتی و نظامی با مردم در شهرهای کرج، تهران، بیرجند، کرمانشاه، مشهد و سنندج خبر میدهند.
مردم کرج روز دوشنبه، ۱۱ دیماه، پنجمین روز تظاهرات سراسری را آغاز و شعار میدهند «تا حقم را نگیرم، هر شب همین بساطه»:
در هشتگرد نیز مردم شعار «دیکتاتور حیا کن، مملکت را رها کن» و «چه اشتباهی کردیم که انقلاب کردیم» سرداده و پس از آنکه عکس علی خامنهای به پایین کشیده میشود شادمانی میکنند:
پیوستن شهرستانهای کوچک به تظاهرات سراسری در روز دوشنبه نیز ادامه داشت. در ویدیوی منتشر شده از تظاهرات مردم دهلران در یازدهم دیماه مردم شعار «بسیجیِ داعشی» سر دادهاند:
همچنین حضور خانوادگی مردم در تظاهرات از دیگر نکات قابل توجه در اعتراضات سراسری ایران است. در ویدیویی که امروز از تظاهرات در شهرستان قدس در غرب استان تهران منتشر شد بانویی میانسال از پیوستن نسلی که انقلاب کردند به جوانان سخن میگوید:
این اعتراضات در حالی ادامه دارد که مقامات حکومتی که در روزهای گذشته تلاش داشتند تظاهرات سراسری را اغتشاشات عدهای نشان دهند که از عربستان و اسراییل خط گرفتهاند و مدام در توییتها و اظهارنظرها میان مردم ایران و معترضان خطکشی کنند، امروز با دستپاچگی و مضطرب راهکار ارائه میدهند تا مردم را آرام کنند.
اسحاق جهانگیری در توییتی نوشت: «مسئولیت مشترک ما دفاع از آزادی و مقابله با خشونت است. همه ما به امنیت کشور فکر کنیم نه امنیتی شدن آن، به قبول انتقاد و اعتراض فکر کنیم نه به تخریب و آشوب.»
این توییت اسحاق جهانگیری، مانند سخنان روز گذشته حسن روحانی، در حال که با کلماتی به ظاهر آرام نوشته شده است اما تهدیدآمیز است و به صراحت از «امنیتی شدن فضا کشور» سخن میگوید و افزوده است که در صورت تخریب و آشوب، انتقاد و اعتراض مردم قبول نخواهد شد. آن هم در حالی که تظاهرکنندگان با توجه به شناختی که از جمهوری اسلامی و سوء استفادههای آن دارند، بر مسالمتآمیز بودن تظاهرات خود در همه شهرها تأکید میکنند.
از سوی دیگر حسامالدین آشنا، دست راست امنیتی حسن روحانی در اینستاگرام خود یک نظرسنجی با این مضمون راه انداخته : «آیا به عنوان جایگزین اعتراضات کور خیابانی، با طراحی و اجرای یک برنامه کاربردی از طرف ریاست جمهوری برای دریافت طومارهای مردمی (شامل درخواستهای عمومی یا شکایت و اعتراضات جمعی) که در صورت اعلام حمایت بیش از صد هزار نفر مشخص، قابلیت طرح در دولت و مجلس را داشته باشد موافقید؟»
این نظرسنجی مضحک نشان میدهد دولت با این پیشبینی که سرکوبها ممکن است تظاهرات سراسری را سرد و متوقف کند از اکنون برنامهریزی کرده تا با ارائه چنین پیشنهاداتی «کاپ مدیریت بحران» و هدایت تظاهرات سراسری به سوی آرامش را به نفع خود نثار خویش کند.
همچنین خبرهایی نیز درباره هماهنگی مردم برای آغاز اعتصاب منتشر شده است؛ خبرهایی که هنوز از سوی اصناف فراخوانی درباره آن منتشر نشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر