۱۴ دی ۱۳۹۶

شاهزاده رضا پهلوی در گفتگو با رویترز: آمریکا باید با تدابیر فوری امکان دسترسی مردم به اینترنت و ابزار آن را فراهم کند

- رویترز: اعتراضات رهبری ندارد، اما مخالفت با حکومت مذهبی ایران رو به افزایش است.
- مردم با شعارهای خود درباره پهلوی‌ها تابوشکنی کردند.
- شاهزاده رضا پهلوی: لازم است ایالات متحده گام‌های عملی بردارد تا مردم ایران قادر به دسترسی به ابزارهای اطلاع‌رسانی و شبکه‌های اجتماعی، برای انتشار پیام‌ها و تصاویر خود از اعتراض‎ها و درگیری‌ نیروهای امنیتی با آنها باشند.
- مکارم شیرازی: تلگرام برنگردد! گفتم که بلای جان شماست.
- صدا و سیمای رژیم کلیپ عجیب و نامعقولی ساخته که در آن مردم می‎گویند زندگی بدون تلگرام زیباتر شده!

کیهان لندن (+ویدیو) - رضا پهلوی یک هفته پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران در مصاحبه با خبرگزاری رویترز از حمایت دونالد ترامپ و دولت آمریکا از تظاهرات مردم علیه جمهوری اسلامی استقبال کرده و گفته «مردم قصد دارند سرنوشت خود را بر اساس خواسته‎های خودشان بنا کنند».
شاهزاده رضا پهلوی که گروه کثیری از معترضان در تظاهرات سراسری اخیر در شعارهای خود نام او، پدرش محمدرضاشاه و پدر بزرگ‎اش رضاشاه را فریاد می‌‏زنند و خواهان بازگشت وی به کشور هستند، پس از گفتگو با کیهان لندن و تلویزیون «من و تو» با رویترز درباره تازه‎ترین تحولات ایران گفتگو کرده است.

عکس: رویترز

این خبرگزاری با اشاره به اینکه آخرین ولیعهد ایران پس از سقوط نظام شاهنشاهی در سال ۱۹۷۹ میلادی از ایران خارج شده و چهل سال است در تبعید زندگی می‌کند، به شعارهای مردم معترض در حمایت از نظام پادشاهی اشاره کرده و می‌نویسد «در حالی که به نظر نمی‎رسد اعتراضات در ایران رهبر داشته باشد، اما مخالفت با حکومت مذهبی ایران رو به افزایش است». رویترز می‌نویسد، معترضان در تظاهرات خود با نام بردن از پهلوی‌ها یک تابوی طولانی‌مدت را شکسته‌اند. شاهزاده رضا پهلوی به رویترز گفته است که هدف او رسیدن به مرحله‌ای است که مردم ایران بتوانند خودشان درباره سرنوشت خویش تصمیم بگیرند. او در همین رابطه سیاست ترامپ و دولت‌اش را در حمایت از اعتراضات مردم ایران تایید کرد.
رضا پهلوی از سیاست ترامپ مبنی بر اعمال محدودیت‎های متعدد برای سفر ایرانی‎ها به آمریکا انتقاد کرده و آن را «مضحک» می‌نامد؛ وی که خود ساکن آمریکاست می‌گوید «دیپلمات‌های حکومت ایران می‌توانند همچنان به این کشور سفر کنند ولی ایرانیان بی‌گناه که در عمل کار می‌کنند و این کشور را می‌سازند، از این حق محروم می‌شوند. چرا؟ چون مشمول این ممنوعیت می‌شوند و این مضحک است.»
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته است که «حمایت آمریکا از مردم ایران» با مقررات منع سفر به آمریکا دو موضوع اساسا جداگانه هستند. کاخ سفید به خواهش رویترز در رابطه با موضع‌گیری درباره این انتقاد رضا پهلوی هنوز واکنشی نشان نداده است.
رضا پهلوی اما حمایت‎های ترامپ و کابینه‎اش از اعتراضات داخل ایران را مورد توجه قرار داده و می‌گوید: «لازم است ایالات متحده گام‌های عملی بردارد تا مردم ایران قادر به دسترسی به ابزارهای اطلاع‌رسانی و شبکه‌های اجتماعی، برای انتشار پیام‌ها و تصاویر خود از اعتراض‎ها و درگیری‌ نیروهای امنیتی با آنها باشند».

اجتماعی از نیروهای سرکوبگر

رویترز می‌نویسد، ایران استفاده از شبکه‏‌های اجتماعی را محدود و اینستاگرام و تلگرام را مسدود کرده ‌ و با اخلال در اینترنت، دسترسی ازاد مردم به اطلاعات را مختل کرده است. رضا پهلوی با اشاره به این محدودیت‎ها به رویترز می‌گوید باید اقدام فوری شود که دسترسی به اینترنت و رسانه‌های اجتماعی برای مردم مقدور شود.
خبرگزاری رویترز نوشته است، رضا پهلوی از ترامپ خواسته دولت ایالات متحده، شرکت‌های آمریکایی را به ارائه خدمات اینترنتی به مردم ایران تشویق کند.‎ او تأکید می‌کند که «ما نه به حرف بلکه به تدابیر عملی و فوری نیاز داریم. هنگامی که ما در اینجا حرف می‌زنیم، رژیم در ایران تلاش می‌کند همه شبکه‌های ارتباطی اعم از اینستاگرام و تلگرام را مسدود کند.»
رویترز توضیح می‌دهد که از قبل نیز تجربه‌ای در این زمینه وجود دارد. در جنبش اعتراضی علیه نتیجه‌ی انتخابات سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) دولت اوباما از مدیریت توییتر خواست تغییرات و تعمیراتی را که این شرکت در دست داشت به تعویق بیندازد تا مردم ایران بتوانند از خدمات ارتباطی توییتر استفاده کنند. رویترز می‌افزاید، البته کارشناسان تکنولوژی ارتباطات مواردی را نیز مستند کرده‌اند که شرکت‌های مختلف از ارائه خدمات به ایرانیان از ترس تحریم‌های آمریکا خودداری کرده‌اند. بخشی از اشاره‌ی شاهزاده رضا پهلوی مربوط به همین محدودیت‌هاست و رویترز در این باره می‌نویسد که فعالان سیاسی به شرکت‌ها فشار می‌آورند تا برخی محدودیت‌ها را در رابطه با ایران شل کنند ولی این را نیز تأکید می‌کنند که دولت ترامپ می‌تواند استثناءهایی را در نظر بگیرد تا  این شرکت‌ها امکانات بیشتری در اختیار مردم ایران قرار دهند.
به نوشته رویترز، هیثر نائرت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز سه‌شنبه گفته است «ایالات متحده می‌خواهد دسترسی ایرانیان به رسانه‌های اجتماعی و دیگر ابزارهای مجازی را ممکن سازد.» وی در پاسخ به این پرسش که آیا گوگل در مسدود کردن برخی خدماتش برای ایران «مبالغه» کرده است گفت که اطلاعی از این موضوع ندارد.
مقامات آمریکا به این پرسش رویترز که چه مذاکراتی درباره این تدابیر با شرکت‌های ارائه کننده تکنولوژی ارتباطات انجام شده هنوز پاسخی نداده‌اند.
پیشتر دولت اوباما این اجازه را به این شرکت‌ها داده بود که خارج از تحریم‌ها، خدمات مربوط به ایمیل و چت و رسانه‌های اجتماعی و انتشار عکس و… را به ایران ارائه دهند.
شرکت‌های توییتر و سینگال در برابر پرسش رویترز هنوز موضعی در این رابطه نگرفته‌اند و فیس بوک و گوگل از ارائه هرگونه تفسیری خودداری کرده‌اند.
امیر رشیدی، کارشناس امنیت اینترنتی در مرکز حقوق بشر ایران که یک نهاد مدنی مستقر در نیویورک است، در این‌باره می‌گوید: «این شرکت‌ها واقعا هیچ سیاست مشخصی ندارند.»
محدودیت‌ها در ایران ادامه دارد
به گزارش کیهان لندن، روز پنج‎شنبه در ایران محدودیت‎های اینستاگرام برداشته شد، اما دسترسی به ایمو، واتس‌آپ و تلگرام همچنان محدود است و شهروندان با استفاده از VPN و فیلترشکن آنها نیز دچار مشکل هستند و فقط در ساعاتی کوتاه می‌توانند به شبکه‌های اجتماعی دسترسی داشته باشند.
آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید حکومتی روز چهارشنبه رسماً از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته «تلگرام برنگردد» و با ساده‌اندیشی کامل درباره دلایل اصلی اعتراض و طغیان مردم، آن را به فضای مجازی کاهش داده و گفته است «بارها به مسئولین محترم از رئیس جمهور و دیگران هشدار دادیم که این فضای مجازی بلای جان شماست».
صدا و سیمای جمهوری اسلامی شب گذشته در یک خودفریبی عجیب و نامعقول، با انتشار کلیپی مدعی شد زندگی بدون تلگرام زیباتر شده و مردم هم از فیلترینگ استقبال کرده‎اند!
در حالی که صدا و سیمای رژیم معتقد است تلگرام زندگی را از زیبایی انداخته، خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه در گزارشی نوشته است بسته شدن تلگرام باعث «افت شدید بازار کسب و کارهای اینترنتی شده» و البته آن را نه از چشم حکومت سانسورچی و سرکوبگر بلکه «بلایی» می‌بیند که «اغتشاشگران» بر سر کارآفرینان درآورده‌اند! حال آنکه این «اغتشاشگران» اتفاقا به خاطر «کسب و کار» است که سرانجام راهی جز آمدن به خیابان‌ها نیافته‌اند.
همزمان اعتراضات زیادی علیه مسدود شدن تلگرام در خود ایران صورت گرفته است. برای نمونه رضا رشیدپور، مجری برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» در روزهای گذشته درباره تجمع‌های اخیر صحبت و به فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام انتقاد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر