- ۳۵۵ دشت در ایران با بی آبی مواجه هستند.
- میزان افت آبهای زیرزمینی در ایران به علت برداشتهای بی رویه حدود ۶ میلیارد مترمکعب در سال است.
- این در حالی است که در سال ۱۳۹۶ کمترین میزان بارندگی طی نیم قرن گذشته در ایران، ثبت شدهاست.
به گزارش خبرگذاری ایرنا، «نگهدار اسکندری شیری»، در آئین معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در ارومیه تاکید کرده است که میزان افت آبهای زیرزمینی در کشور به علت برداشتهای بی رویه حدود ۶ میلیارد مترمکعب در سال است و این روند یاعث نگرانی بسیاری از کارشناسان حوزه آب و خاک شده است.
با وجود هشدارها نسبت به خشکسالی گسترده در ایران، برداشت بیرویه آب در بخشهای وسیعی از ایران ادامه دارد و منابع آبی به راحتی به هدر میروند. مدیرکل حوزه ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری میگوید علاوه بر مصرف بیرویه، تخریب منابع حفظ کننده آب نظیر جنگلها و مراتع نیز از جمله مواردی است که مشکلات بی آبی در آینده را تشدید میکند.
اسکندری هشدار داده است که با توجه به روند کند تشکیل آب در سفرههای زیرزمینی، برای مقدار آبی که در طی یک سال هدر میرود، سالهای طولانی زمان نیاز است. این در حالی است که در سال ۱۳۹۶ کمترین میزان بارندگی طی نیم قرن گذشته در ایران، ثبت شدهاست. علاوه بر اینکه در برخی پهنههای آبریز مانند خلیج فارس، بارشها ۶۷ درصد افت داشته، و در برخی استانها که نیز بارشها بین ۴۰ تا ۷۵ درصد کاهش داشتهاست.
اسماعیل کریم زاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم گفته است: «ایران از جمله کشورهای خشک و نیمه خشک محسوب شده و متاسفانه قسمت نیمه خشک آن نیز در حال خشک شدن است، چون در بین سه ضلع عربستان، اوراسیا و هندوستان قرار دارد و مرزهای کشور، ارتفاعاتی برای خود اختصاص داده است.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر