۱۰ اسفند ۱۳۹۶

نامه دانشجویان ۸ دانشگاه: کشتی‌های تاریخی ایران را به کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌فروشند!

- در این نامه به ویرانی بندر تاریخی «سیراف»، ساخت تاسیسات روی آثار فرهنگی و فروش قایق و کشتی‌های ثبت میراث جهانی به کشورهای جنوبی خلیج فارس اشاره شده است.
- تخریب بندر بتانه، بندر دیر، محصور شدن تل پی‌ تل بوشهر، بندر مهروبان نیز اشاره شده است.
- در این نامه آمده است تخریب این بنادر موحب از دست رفتن آخرین اسناد حقانیت نام و هویت تاریخی خلیج فارس و تباهی خون نیاکانمان خواهد شد.

کشتی پرسپولیس

کیهان لندن- دانشجویان ۸ دانشگاه علمی باستان‌شناسی در نامه‌ای به حسن روحانی ضمن هشدار نسبت به تخریب بنادر تاریخی ایران، خواستار توقف تخریب‌ها شدند. در این نامه به ویرانی بندر تاریخی خلیج فارس، ساختن تاسیسات روی آثار فرهنگی و فروش قایق و کشتی‌های ثبت میراث جهانی به کشورهای جنوبی خلیج فارس اعتراض شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا همزمان با سفر حسن روحانی به بندرعباس، دانشجویان عضو ۸ انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه‌های مختلف ایران در نامه‌ای به وی، خواستند تا به تخریب‌ها و ساماندهی بنادر باستانی در حاشیه خلیج فارس دستور پیگیری و توقف دهد.
در متن این نامه ضمن اشاره به مخاطرات عرصه بین‌المللی که متوجه خلیج فارس شده، آمده است: «ما وامداران این میراث کهن، با غفلت و همراه با دل‌خوش‌کنک‌های بیهوده همچون شعار «خلیج همیشه پارس» و مانند آن و اتخاذ نکردن سیاست‌ها و راهکارهای علمی و عملی مناسب و بی‌توجهی به پیشینه هویتی خویش، نه تنها به خواب سنگین فرورفته‌ایم که گاهی نیز به دست خود بر پیکره‌ این میراث گران‌بها زخم می‌زنیم و آب به آسیاب دشمنان می‌ریزیم.»
آثار تاریخی در بندر دیلم

دانشجویان عضو ۸ انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه‌های ایران، فهرستی از ویرانی‌های بنادر تاریخی ایران در خلیج فارس را برشمردند. در بخش از ویرانی بندر تاریخی «سیراف» و ساخت فضای سبز در محدوده‌ی محوطه‌های باستان‌شناختی آن، تخریب محوطه‌ی باستان‌شناختی «نای بند» و ساخت تاسیسات روی آثار فرهنگی و فروش قایق و کشتی‌های ثبت میراث جهانی به کشورهای جنوبی خلیج فارس نام برده شد.
همچنین این دانشجویان در نامه به تخریب گسترده‌ی بندر «بتانه» در نزدیکی بندر «دیر»، محصور شدن «تل پی تل» در بوشهر، آسیب‌های بندر «مهروبان» در نزدیکی بندر «دیلم» اشاره شده است.
در این نامه موارد تخریب و ده‌ها گواه دیگر را به خواب سنگینی تشبیه کردند که «ادامه‌ آن، در آینده‌ای نه چندان دور، موجب از خود بیگانگی کامل فرهنگی و از دست رفتن آخرین اسناد حقانیت نام و هویت تاریخی خلیج فارس و تباهی خون نیاکانمان خواهد شد.»
در این نامه دانشجویان آوردند: «و اما اینکه چه افراد و سازمان‌هایی مسئول این خواب مرگ‌آور هستند و جایگاه سازمان میراث فرهنگی کشور در نگهداری میراث فرهنگی کدام است، جای بسی شگفتی است!»
این دانشجویان از حسن روحانی خواستند تا «به پشتوانه‌ی توان علمی دانشگاهیان، که از هیچ کمکی در راه پاس‌داشت این میراث گرانبها کوتاهی نمیکنند، اقدامی جامع و عاجل مبذول دارید و کوچکترین خواسته‌ی این سربازان فرهنگی کشور را با دستور توقف تخریب‌ها و ساماندهی بنادر باستانی کشور برآورده سازید.»
این نامه از سوی انجمت علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه تهران، شهید بهشتی، کاشان، مدرس، بوعلی سینا، زابل، نیشابور و جیرفت امضا شده است.
رونوشت این نامه به علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون رئیس جمهور و پروانه سلحشوری عضو ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی فرستاده شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر