۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

تجمع اعتراضی آموزگاران در بیش از ۱۰ شهر ایران؛ مأموران نظام اسلامی با خشونت برخی معترضان را بازداشت کردند

- معلمان خواستار بهبود وضعیت شغلی و معیشتی و دسترسی به آموزش رایگان برای همگان و آزادی معلمان زندانی شدند.
- مأموران با حمله به تجمع معلمان در تهران آنها را مورد ضرب و شتم قرارداده و تعدادی از آنها را با خشونت بازداشت کردند.
- رسول بداقی و محمد حبيبى دو معلمی که به تازگی از زندان آزاد شده‌اند از جمله معلمان بازداشت‌شده در تجمع امروز هستند.
کیهان لندن- صدها نفر از معلمان صبح روز پنجشنبه در تجمعی مقابل سازمان برنامه و بودجه تهران دست به اعتراض زدند اما این تجمع با حمله مأموران امنیتی و انتظامی به معترضان به خشونت کشیده شد. همزمان با این تجمع در تهران، معلمان در بیش از ۱۰ شهر دیگر ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در این تجمع که با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد معلمان با در دست داشتن نوشته‌هایی خواستار بهبود وضعیت شغلی و معیشتی معلمان آزاد و حق‌التدریسی و دسترسی به آموزش رایگان برای همگان و آزادی آموزگاران زندانی شدند.

«جای معلم زندان نیست»، «با هر نوع تبعیض و بی عدالتی مخالف هستیم»و «حقوق و دستمزد بالای خط فقر حق معلمان بازنشسته و شاغل» از شعارها و مطالباتی است که بر پلاکاردهای معلمان نوشته شده است.
نمایشگر ویدیو
00:00
00:24
معلمان همچنین با دادن شعارهایی خواستار آزادی فعالان صنفی از زندان شدند. چندی پیش بود که محمد حبیبی، از فعالان صنفی معلمان، به صورت مشروط از زندان آزاد شد. اسماعیل عبدی دیگر معلم و فعال صنفی که در زندان بسر می‌برد از ۱۸ روز پیش در اعتراض به عدم موافقت مقامات قضایی با مرخصی درمانی‌اش و در حالی که بیمار است دست به اعتصاب غذا زده است.
از سوی دیگر تعداد دیگری از معلمان از جمله محمود بهشتی لنگرودی نیز در زندان بسر می‌برند. معلمان در تجمع امروز خود مقابل سازمان برنامه و بودجه خواستار آزادی همه معلمان زندانی شدند.
نمایشگر ویدیو
00:00
00:16
ساعاتی پس از تشکیل این تجمع نیروهای امنیتی با حمله به معلمان آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و شماری از آنان را با برخوردهای زشت و زننده مانند دستبند زدن و روی زمین کشیدن بازداشت کردند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده مأموران به معلمان زن نیز حمله‌ور شده و یکی از زنان آموزگار به دلیل خشونت مأموران از ناحیه چشم به شدت آسیب دید.
رسول بداقی و محمد حبیبى دو معلمی که به تازگی از زندان آزاد شده‌اند به همراه على پیروز، على زولفى، محمد حسن پوره، محمد تقى فلاحى از جمله معلمانی هستند که امروز بازداشت شدند.
نمایشگر ویدیو
00:00
01:02
همزمان با تجمع معلمان در تهران، تجمع‌های دیگری در استان‌های فارس، مازندران، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مرکزی و اصفهان از سوی معلمان برگزار شد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز همزمان با این اعتراض سراسری معلمان در بیانیه‌ای به شرح خواسته‌های معلمان پرداخت.
در این بیانیه آمده است: «در حالی امسال به استقبال روز معلم و بزرگداشت ابوالحسن خانعلی و تمام پیشگامان عرصه تعلیم و تربیت رفتیم که وضعیت آموزش‌ و پرورش از هر زمان دیگرى بحرانی‌تر و آشفته‌تر است.
عدم توجه به زندگی و معیشت معلمان بازنشسته و شاغل و بی‌توجهی به کیفیت آموزش در مدارس نشان از آن دارد که آموزش‌ و پرورش در اولویت نهادهای حاکمیتی و مسئولان دولتی نیست. شورای هماهنگی نسبت به این وضعیت اعتراض دارد و نسبت به ادامه بی‌توجهی‌ها و تبعات آن به مسئولان هشدار می‌دهد.
شورا پیش‌بینی می‌کند که با توجه به افزایش بی‌رویه تورم و گرانی و افزایش تعداد دانش‌آموزان (با توجه به رسیدن دانش‌آموزان نظام جدید به پایه دوازدهم) وضعیت نیروهای آموزشی و اداری مدارس در سال تحصیلی ۹۸ –۹۷ به‌مراتب سخت‌تر خواهد شد و توجه ویژه به وضعیت معلمان و نیازهای دانش آموزان امری ضروری است. در همین راستا مطالبات صنفی و آموزشی خود را به شرح زیر اعلام می‌کنیم:
۱- باید دولت و مجلس زمینه‌های افزایش حقوق و دستمزد معلمان بازنشسته و شاغل را تا بالای خط فقر یعنی پنج میلیون تومان فراهم نماید. در این راستا اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و اجرای فاز دوم رتبه‌بندی الزامی است.
۲- بیمه درمانی تکمیلی یک ضرورت اساسی برای فرهنگیان بخصوص بازنشستگان است و بایستی معلمان به یک بیمه کارآمد دسترسی داشته باشند.
۳- معلمان بازنشسته و شاغل باید در تصمیمات نهادهای مرتبط مانند صندوق بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان نقش واقعی و جدی داشته باشند. ضروری است نمایندگان معلمان در صندوق بازنشستگی مشخص گردند و اساسنامه صندوق ذخیره اصلاح و نمایندگان معلمان مجدداً انتخاب شوند.
۴- تأکید بر آموزش مبتنی بر تکنیک و کنکور باعث رشد مافیای آموزش و گسترش روند پولی سازی آموزش شده است و دانش آموزان طبقات محروم در سایه سیاست‌های پولی و خصوصی‌سازی دچار افت تحصیل شده یا از مدارس طرد و از امکان ورود به دانشگاه محروم می‌شوند. ما به این سیاست‌های مخرب اعتراض داریم. خصوصی‌سازی آموزش را فوراً متوقف نمایید و مدارس را به تکنولوژی نوین آموزشی مجهز کنید. مدارس کپری و کانکسی را برچینید و تغذیه مناسب را در مدارس ارائه نمایید.
۵- تشکل یابی مستقل و آزاد حق ماست. دولت و مجلس عامدانه مانع تحقق آن می‌شوند تا اصلاح قانون مربوط به تشکل‌های صنفی در مجلس، دولت باید پروانه فعالیت تشکل‌های صنفی را سریعاً تمدید نماید.
۶- به فضای امنیتی حاکم بر فعالان صنفی فوراً پایان دهید و معلمان زندانی محمود بهشتی، اسماعیل عبدی و مختار اسدی را آزاد کنید و معلمان تبعیدی و اخراجی را به مدرسه بازگردانید.
شورای هماهنگی در این شرایط، بخصوص نسبت به حفظ جان اسماعیل عبدی که در اعتصاب غذا در شرایط سختی بسر می‌برد به قوه قضاییه و دولت هشدار می‌دهیم. اسماعیل عبدی به خاطر عدم رعایت حقوق اولیه یک زندانی اعتصاب نموده است. شرایط او را بپذیرید تا به اعتصاب پایان دهد. معلمان زندانی را آزاد کنید.
۷- به تبعیض نسبت به معلمان حق التدریسی، آزاد و مربیان پیش دبستانی پایان دهید و امنیت شغلی آنان را تضمین نمایید.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به‌ عنوان یک تشکیلات صنفی و مستقل، پیگیری مطالبات فرهنگیان را وظیفه خود می‌داند و از حمایت‌های مردمی و نهادهای مدنی تشکر می‌کند و تأکید دارد که مطالبات فوق دست‌یافتنی است. چگونه ممکن است برای افزایش حقوق معلمان و کیفی‌سازی آموزش بودجه و اعتبار کافی وجود نداشته باشد در حالی‌ که به گفته مسئولان میلیاردها دلار ارز از کشور خارج می‌شود و روزانه اخبار اختلاس‌های میلیاردی را می‌شنویم؟!
شورای هماهنگی از مسئولان می خواهد که باتوجه به اذعان همه‌ی آنها در رده‌های گوناگون مسئولیتی برای برآورده شدن این خواسته‌های بر حق و اجرای مصوبات پیشین از خود حسن نیت نشان دهند، بدیهی است که تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور آماده‌ی هرنوع راهنمایی و همراهی برای بررسی راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی است اما در صورتی که روند بی‌توجهی و انباشت این مطالبات و عدم پرداخت معوقات از جمله پاداش بازنشستگان، دستمزد حق‌التدریس، سرانه کافی و لازم مدارس و… ادامه یابد شورا از تمام ظرفیت‌های خود و از هر کنش اعتراضی مدنی و مسالمت‌آمیز استفاده خواهد نمود.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر