۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

چپاول کرانه های دریای مازندران: ۸۵ درصد در دست دستگاه‌ها و نهادهای نظام اسلامی!

- شهرام فداکار با اعلام اینکه خط ساحلی خلیج‌فارس حتی در مناطق کم‌عمق جزر و مدّی، توسط صنعت، مناطق مسکونی و شهری اشغال شده‌، اضافه کرده که این بخش‌ها در اختیار بهره‌بردارانی قرار گرفته که معیارهای محیط زیستی را رعایت نمی‌کنند.
- سواحل ایران در دست نهادهای گوناگون همچون وزارت نیرو، سازمان جنگلداری، کشتیرانی و محیط زیست است و تعدد مسئولان یکی از عوامل مهم تخریب این سواحل است.

کیهان لندن- مدیر دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی می‌گوید ۸۵ درصد سواحل دریای مازندران در تصرف و اشغال دستگاه‌ها، نهادهای دولتی، شرکت‌ها و «مردم» است و و تنها ۱۵ درصد ساحل آزاد وجود دارد. این مقام سازمان محیط زیست گفته که سواحل دریایی «متولیان» متعددی دارند که خود باعث عدم یکدست شدن مدیریت آنهاست.
شهرام فداکار مدیر دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست ایرنا، وضعیت سواحل شمال ایران را نامناسب ارزیابی کرده و گفته که «دیگر عرصه ساحلی در دریای خزر باقی نمانده است.»

آنگونه که این مقام سازمان محیط زیست اعلام کرده، ۸۰ تا ۸۵ درصد سواحل شمال ایران را دستگاه‌ها، نهادهای دولتی، شرکت‌ها و مردم تصرف و اشغال کرده‌اند.
بر اساس قانون، حریم خط ساحلی به معنای عدم انجام هیچ‌گونه فعالیت در فاصله ۶۰ متری دریاست که با اخذ مجوز تنها امکان‌پذیر می‌شود. با این حال، در ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر سواحل دریای مازندران بطور کامل اشغال شده است.
به گفته مدیر دفتر سواحل و تالاب های ساخلی سازمان محیط زیست، تنها بخشی که در اختیار این سازمان قرار دارد، ساحل آزاد است که شرایط طبیعی خود را حفظ کرده است!
از قرار معلوم فقط «سواحل میانکاله» و «پارک ملی بوجاق در مصب سفیدرود» در استان گیلان دست‌نخورده باقی مانده که می‌توان اکوسیستم‌های بکر خزری را در آنجا دید.
اما سواحل خلیج فارس و دریای عمان کمتر از سواحل دریای مازندران اشغال‌ شده‌اند با این همه این نگرانی وجود دارد که آنها با «نام‌ها و کاربری‌های مختلف مانند استقرار صنایع، مناطق آزاد، مناطق ویژه اقتصادی با پوشش سازمان‌های مختلف» مورد تصرف قرار گیرند.
شهرام فداکار با اعلام اینکه خط ساحلی در خلیج‌ فارس حتی مناطق کم‌عمق جزر و مدّی، توسط صنعت، مناطق مسکونی و شهری اشغال شده‌اند، اضافه کرده که این بخش‌ها در اختیار بهره‌بردارانی قرار گرفته که معیارهای محیط زیستی را رعایت نمی‌کنند.
این مقام مسئول خواستار اجرای طرح‌های توسعه در پس‌کرانه‌ خلیج فارس و دریای عمان شده و گفته که «تصور این است که خط ساحلی جنوب به علت نداشتن تنوع زیستی در بخش خشکی، هیچ ارزشی ندارد از این رو انواع کاربری‌ها را برای آن تعریف می‌کنند در حالی که اینگونه نیست.»
شهرام فداکار مدیر دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان محیط زیست تاکید کرد: «سواحل خلیج فارس و دریای عمان در بخش دریایی و ساحلی اکوسیستم‌های حساس و متنوعی دارند که باید حفظ شوند؛ در واقع ثروت ملی است و نباید دستکاری شود؛ کما اینکه راهکارهای دیگری نیز برای استفاده از ساحل وجود دارد.»
پس از تشکیل معاونت دریایی سازمان محیط زیست در سال ۱۳۸۴، پهنه‌بندی فضای سواحل مکران انجام و انواع کاربری‌هایی که می‌توانند در آن خط ساحلی مستقر شوند، مشخص شد ولی به دلیل تصادم حوزه خشکی و دریایی بسیاری از این قوانین زیر پا گذاشته می‌شوند.
مدیر دفتر سواحل و تالاب‌های سازمان محیط زیست مشکل اساسی سال‌های اخیر را نبودن همه سواحل  ایران در اختیار سازمان محیط زیست دانسته و گفته که در بخش واگذاری اراضی، برخورد قضایی و مدیریت عرصه خط ساحلی مسئول آن «سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور است و بخش حریم ۶۰ متری خط ساحلی دریاها در اختیار وزارت نیرو است!»
این مقام سازمان محیط زیست گفته است: «برای اجرای بهتر نیاز است این قانون شفاف‌تر شود تا بتواند مناطق آزاد ساحلی را از نظر کاربری‌ها و دخل و تصرفات، تحت پوشش خود قرار دهد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر