۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷

تایید دو کشته و ۴۸ زخمی در اعتراضات کازرون: همه از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‎کنند!

- مقصر قضایای کازرون از دید مسئولان، تحلیلگران حکومتی و رسانه‎های داخلی ایران: توییتر، تلگرام، ضدانقلاب، سلطنت‎طلب‌ها، رضا پهلوی، «منافقین»، بی‎کفایتی اصولگرایان، امام جمعه، نماینده مجلس، جریان‎های مشکوک مخالف دولت!
- روزنامه کیهان در باره دلیل تیراندازی نیروی انتظامی به معترضان نوشته در جریان اعتراض‌های کازرون ساختمان اطلاعات امنیت پلیس کازرون به آتش کشیده شد و جمالی نوبندگانی نماينده فسا می‎گوید گروهی داشتند به انبار اسلحه نزدیک می‎شدند.
تظاهرات پراکنده در کازرون شنبه ۲۹ اردیبهشت ادامه یافت
کیهان لندن- رییس دادگستری استان فارس روز شنبه، ۲۹ اردیبهشت، اعلام کرد که در ناآرامی‎های کازرون دو نفر کشته و ۴۸ نفر زخمی شدند و هر دو نفر در اثر اصابت گلوله جان باخته‌اند؛ همزمان گزارش شد که گروهی از مردم شهر بار دیگر دست به تجمع زده‌اند.
علی القاصی‌مهر گفته تعداد قابل توجهی از زخمی‌ها ماموران نیروهای امنیتی بودند و همچنین گفته شده در جریان اعتراضات ۱۵ نفر دستگیر شده‌اند.
او از تشکیل کمیته‌ مشترک برای تحقیق در مورد حوادث کازرون خبر داد و تاکید کرد که تجمع‌های اخیر بدون مجوز و غیرقانونی بوده و دستگاه قضایی در خصوص مقصران و مرتکبان این حوادث تصمیم‌گیری خواهد کرد.
این مقام قضایی مدعی شد عوامل جریان «نفاق» و گروه‌های «معاند» به دنبال دامن زدن به اختلافات محلی و قومی هستند و نتیجه فعالیت‌های افراد ضد انقلاب و همراهی افراد اثرگذار در شهرستان کازرون در چندین مرحله زمینه تجمع عمومی نسبت به تصمیم دولت در خصوص تقسیمات کشوری را فراهم کرد.
نقش تلگرام، توییتر، رضا پهلوی
روزنامه کیهان حکومتی در گزارشی علت تجمعات را فراخوان عده‎ای مشکوک در تلگرام خواند و نوشت با تحریک رسانه‎های بیگانه گروهی اندک تجمع کردند و شعارهای رادیکال سر دادند و ساختمان اطلاعات امنیت پلیس کازرون به آتش کشیده شد و پلیس که همچون تمام نیروهای امنیتی جهان وظیفه برقراری نظم، تامین امنیت و برخورد با اغتشاشگران را بر عهده‌دارد، ناچار به درگیری شد تا حداقل از مسلح شدن اغتشاشگران جلوگیری کند.
کیهان تهران با این ادعا که تنها یک نفر کشته شده و شش نفر زخمی شدند نوشته کاربران در توییتر هشتگ «کازرون در خون» راه انداختند و آمار دروغین دادند و رضا پهلوی هم فوری با همین هشتگ خبر را توییت کرد و رسانه‌های ضد انقلاب را تشویق و به تحریک احساسات مردم پرداخت و موج سواری کرد.
بی‎کفایتی اصولگرایان
عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات ‌و صادق زیباکلام بی‎کفایتی اصولگرایان و تیم علی لاریجانی در وزارت کشور را مقصر این حوادث دانستند.
وبسایت‎های «سلطنت‌طلب» و «منافقین»
محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده فسا در مصاحبه با روزنامه شرق گفته «یکی، دو تا از سایت‌هایی که بعدا مشخص شد سلطنت‌طلبان و منافقین اداره می‌کنند برای این قضیه هشتگ زدند و انتظارات غیرواقعی به مردم می‌دادند […] چند نفر دستگیر شدند که بعد از این دستگیری، تعدادی مقابل ساختمان نیروی انتظامی جمع شده و خواستار آزادی بازداشت‌شدگان می‌شوند و به‌ دنبال آن اقدام به آتش‌زدن در نیروی انتظامی می‌کنند و حتی به انبار اسلحه نزدیک می‌شوند که مأموران مانع می‌شوند. دو مأمور نیروی انتظامی در این حادثه چاقو می‌خورند و ۹ نفر از مردم مجروح می‌شوند و یک نفر هم روز اول کشته می‌شود».
خسارات سنگین نیروهای ضدشورش در درگیری با مردم
امام جمعه کازرون هم یک روز قبل گفته بود گروهی با مواد آتش‏‎زا به مصلای شهر حمله کردند و قصد آتش زدن آن محل را داشتند.
اسماعیل تبادار، استاندار فارس که در نشست معارفه نماینده ولی‌فقیه سخنرانی گفته بود «افرادی که هنجارشکنی می‌کنند مخالفان و معاندان و سلطنت‌طلبانی هستند که خواست دیگری دارند و به شورای تأمین هم اعلام کردیم که دیگر نیازی به مدارا نیست».
جریان سیاسی مشکوک برای تحت‌فشار قرار دادن دولت
مهدی حاجتی عضو شورای شهر شیراز علت اصلی ناآرامی‌های اخیر کازرون را «تحرکات مشکوک برای تحت‌فشار قرار دادن دولت» دانسته است. او به روزنامه اعتماد گفته «معتقدم یک جریان سیاسی برای زهرچشم گرفتن از دولت در آتش اعتراضات دمیدند.»
او که به نظر می‎رسد مخالف عقب‎نشینی دولت در مورد تجزیه کازرون است با انتقاد از عملکرد دولت گفته «اشتباه فاحش استاندار و مجموعه دولت مبنی بر عقب‌نشینی از تصمیم خود و قول بازنگری در تقسیم‌بندی‌ها موجب شد که معترضان با جسارت بیشتر، اطمینان حاصل کنند درصورت تداوم اعتراضات به خواست‌شان می‌رسند.»
در همین مدت حسین رضازاده نماینده‎ مجلس که پیگیر طرح تجزیه کازرون است و خرسند امام جمعه شهر نیز از سوی دیگر مسئولان متهم شدند که از عوامل این اعتراضات بودند و جالب اینکه مردم علیه همه حکومتی‎ها شعار دادند.
اینکه مسئولان جمهوری اسلامی در سطوح مختلف مدیریت اشتباهات و کاستی‎ها و ندانم‌کاری‎های خود را روی دوش یکدیگر اندازند و بقیه را متهم به تحریم و زمینه‏‌سازی و دسیسه کنند جدید نیست با این تفاوت که در ماجرای کازرون دست‌کم تا الان انگشت اتهام به سوی آمریکا، انگلیس، اسراییل و عربستان دراز نشده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر