۱ اسفند ۱۳۹۶

در نظام اسلامی - ۵ سال زندان برای نوجوانی که پرچم جمهوری اسلامی را پایین کشید

- ۴۰ نفر در اعتراضات سراسری دی‌ماه در استان همدان بازداشت شدند.
- هویت این نوجوان ۱۵ ساله فاش نشده و تصویری از وی انتشار نیافته است.
- حکم زندان برای نوجوانان بر خلاف کنوانسیون حقوق کودکان است که ایران نیز آن را امضا کرده است.

احتمالا این عکس مربوط به نوجوان بازداشت شده باشد

کیهان لندن- در حالی که بیش از ۵ هزار نفر در اعتراضات سراسری دی ماه توسط نیروهای امنیتی حکومت بازداشت و زندانی شده‌اند، نماینده ملایر مجلس شورای اسلامی می‌گوید یک نوجوان ۱۵ ساله در اعتراضات سراسری مردم به دلیل پایین کشیدن پرچم جمهوری اسلامی در یکی از میدان‌های ملایر، به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. 
آنگونه که محمد کاظمی‌ نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی به اعتمادآنلاین گفته، یک نوجوان ۱۵ ساله که در اعتراضات سراسری دی‌ماه اقدام به پایین کشیدن پرچم جمهوری اسلامی در یکی از میدان‌های ملایر کرده بود، توسط دادگاه بدوی به مجازاتی معادل ۵ سال حبس تعزیزی محکوم شده است.
به گفته نماینده ملایر، در حال حاضر با اعتراض این نوجوان پرونده به مرجع تجدیدنظر ارسال‌شده است.
کاظمی گفته که با این نوجوان در زندان مرکزی همدان در برنامه بازدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این زندان گفتگو کرده است.
این عضو مجلس شورای اسلامی با توجه به زیر ۱۸ سال بودن این نوجوان و تاکید بر عدم آگاهی متهم از عمل مجرمانه گفته است «به نظر می‌رسد بتوانیم این مساله را در پرونده‌اش لحاظ کنیم.»
هویت این نوجوان فاش نشده ولی در اعتراضات سراسری دی‌ماه فیلمی از پایین کشیدن پرچم جمهوری اسلامی توسط کانال شبکه خبر منتشر شد که توسط فردی با چهره پوشیده در میدان «احمد جوکار» ملایر انجام گرفت.
در بین بازداشت‌شدگان تعداد زیادی نوجوان نیز وجود داشتند که برخلاف ادعای رأفت اسلامی حکومت در قبال آنها، یکی از آنها به ۵ سال زندان محکوم شده که این حکم برخلاف کنوانسیون حقوق کودکان است که ایران نیز آن را امضا کرده است.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی همچنین اعلام کرد که در گزارش بازدید ۴ ساعته مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی استان همدن درباره وضعیت بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر آمده که نزدیک به ۴۰ نفر دستگیر شده‌اند.
عمده این افراد اهالی شهرستان‌های همدان، نهاوند، اسدآباد و تویسرکان بوده‌اند.
محمد کاظمی نماینده مجلس شورای اسلامی گفته که با حضور در بند ویژه نگهداری از بازداشت‌شدگان از نزدیک با آنها گفتگو کرده و آنها «ضمن ابراز رضایت از وضعیت رسیدگی به آنها در طول بازداشت اعم از خدمات رفاهی و درمانی از سوی مسئولان زندان خواستار پذیرش قرار تأمین صادره از سوی مقام قضایی و تبدیل قرارهای بازداشت به تأمین سبک‌تر و تسریع در رسیدگی به وضعیت خویش شدند.»
در اعتراضات سراسری دی‌ماه ۹۶ در ایران نزدیک به پنج هزار نفر بازداشت و حداقل ۲۵نفر در این اعتراض‌ها کشته شده‌اند. تعدادی از بازداشت‌شدگان هم در زندان‌ها جان خود را از دست دادند که بر اساس ادعای مقامات قضایی و سازمان زندان‌ها این افراد «خودکشی» کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر