۲۶ بهمن ۱۳۹۶

بیش از ۳۰ گردهم آیی و اعتراض صنفی در طی ۳ روز؛ کارمندان و دانشجویان هم به معترضان پیوستند

- کارگران بسیاری از کارخانه‌ها ماه‌ها حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده و نگران امنیت شغلی خود هستند.
- چند تجمع و اعتصاب نیز از سوی دانشجویان و کارمندان صورت گرفته است.
- کلینیک برخی از متخصصان سونوگرافی و رادیولوژی پس از شرکت در تجمع اعتراضی مقابل وزارت بهداشت، پلمپ شد.

کیهان لندن- یک روز پس از روز ۲۲ بهمن و بزرگداشت حکومتی و فرمایشی ۳۹امین سالگرد پیروزی انقلاب و آغاز حکومت اسلامی در ایران، کارگران در شهرهای مختلف اعتراضات صنفی خود را از سر گرفتند. همچنین دانشجویان، پزشکان و کارمندان نیز اعتراض‌های صنفی برگزار کردند و به این ترتیب در طی ۳ روز پس از سالگرد انقلاب بیش از ۳۰ تجمع و اعتصاب صنفی در ایران صورت گرفت.
کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی در ایران ماه‌هاست به شکل پیوسته اعتراضات خود نسبت به شرایط کار و پرداخت نشدن حقوق و مزایا و تهدید امنیت شغلی را ادامه می‌دهند.
یک روز پس از آنکه مقامات جمهوری اسلامی با سخنرانی در شهرهای مختلف یا گفتگو با رسانه‌ها شادی و رضایت خود از آغاز چهلمین سال روی کار آمدن جمهوری اسلامی را در بوق و کرنا کردند، کارگران ناراضی از شرایط معیشتی و درآمدی اعتراضات خود را از سر گرفته و چند تجمع اعتراضی مختلف در روزهای گذشته برپا شد.
ده‌ها نفر از کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در استان خوزستان روز دوشنبه، ۲۳ بهمن، در اعتراض به عدم امنیت شغلی وتبعیض بین کارگران رسمی و پیمانکاری مقابل اداره کار منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان تجمع کرده و شعار دادند: «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگر روی هواست امروز».
کارکنان و پرسنل شرکت کیش چوب نیز روز دوشنبه، ۲۳ بهمن، در اعتراض به عدم پرداخت ۸ تا ۱۰ ماه حقوق خود در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع‌کنندگان بر روی پلاکاردی نوشته بودند ما پرسنل شرکت کیش چوب خواهان حمایت دولت و مسئولین هستیم.
کارگران نی‌بر مجتمع نیشکر هفت‌تپه بعد از ظهر ۲۵ بهمن در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه دست از کار کشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، حدود ۳۰۰۰ کارگر نی‌بر شاغل در دو قسمت فعلی و توسعه که مطالبات معوقه دارند با توجه به نزدیکی پایان سال نگران عدم پرداخت مزدهایشان هستند.
همچنین یک کارگر شاغل در بخش خدماتی بیمارستان ولیعصر روز دوشنبه، ۲۳ بهمن، در برنامه افتتاح طرح توسعه و استانداردسازی اورژانس بیمارستان ولیعصر شهرستان قائم‌شهر (شاهی) سخنرانی علی ربیعی وزیر کار را قطع کرد و نسبت به شرایط معیشتی خود به اعتراض پرداخت و گفت: «به عنوان اسلام آمدند، زیر چتر اسلام دارند می‌چاپند».
در رشت نیز روز سه شنبه، ۲۴ بهمن، مالباختگان مؤسسه کاسپین در مقابل استانداری این شهر تجمع و سپس به سمت شعبه گلسار اقدام به راهپیمایی کردند و شعار سر دادند. مالباختگان با توجه به ادعای دروغ حسن روحانی که گفته بود ۹۸ درصد از مالباختگان پول خود را دریافت کرده‌اند شعار دادند: «روحانیِ دروغگو، ۹۸درصدت کو؟»
کارگران و رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار ۲ و ۳ که پنج سال از موعد تحویل مسکن به آنها گذشته نیز روز چهارشنبه،۲۵ بهمن‌ماه، یازدهمین روز تجمع اعتراضی خود مقابل شهرداری تهران را پشت سرگذاشتند.
حقوق‌های عقب‌افتاده و تهدید امنیت شغلی 
از سوی دیگر محمد عمارلو دبیر اجرایی خانه کارگر نیشابور از تاخیر ۵ ماهه در پرداخت دستمزد حدود ۱۶۰ کارگر واحد تولیدی «پالود پارسیان» خبر داد. به گفته این فعال کارگری، باوجود بهبود وضعیت مالی کارخانه در سال جاری، شرایط مالی کارگران تغییری نکرده و مشکلات معیشتی آنان به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود.
عمارلو همچنین گفت: «در شرایطی که محصولات این کارخانه به برخی کشورهای همجوار مانند تاجیکستان، افغانستان و کردستان عراق و تعدادی از کشور‌های منطقه خلیج فارس صادر می‌شوند، تاخیر در پرداخت حقوق برای کارگران سوال برانگیز شده است.»
همچنین کاهش تولید محصول در کارخانه ایران‌چوکا در استان گیلان باعث نگرانی کارگران نسبت به امنیت شغلی شده است. ایران‌چوکا برای یک سال تا ۲۹ آبان ماه سال ۹۵ تعطیل بود که در نتیجه اعتراضات ده روزه کارگران، بار دیگر فعالیت تولیدی خود را از سر گرفت. اکنون کارگران می‌گویند: «ما نمی‌خواهیم بعد از پشت سر گذاشتن این همه مشکلات دوباره به وضعیت بحرانی سال  قبل دچار شویم.»
در اصفهان نیز کارخانه کاشی اصفهان که از ابتدای سال جاری تا یک ماه پیش، توسط شورای اسلامی کار این کارخانه اداره می‌شد و از ماه گذشته به دلیل مشکلات و کمبود نقدینگی به حالت تعطیل درآمده با نگرانی و اعتراض کارگران روبرو است. کارگران این کارخانه که روز شنبه، ۲۱ بهمن‌ماه، در مقابل استانداری تجمع برگزار کرده بودند روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرگزاری ایلنا از بلاتکلیفی و احتمال بیکاری خود ابراز نگرانی کردند.
اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه می‌گویند: «نگران آینده ۳۵۰ کارگر این واحد تولیدی هستیم و استنباط ما این است که قرار نیست این واحد تولیدی راه‌اندازی مجدد شود. آنها می‌خواهند کارگران را راهی بیمه بیکاری کنند.»
۸۵۰ کارگر شاغل در مجموعه شهرداری نیشابور دو ماه است که دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند. فعالان کارگری این شهرستان می‌گویند مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد کارگران شهرداری کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است. آنها همچنین خبر دادند کارگران شهرداری نیشابور از ابتدای سال جاری مزایای اضافه کاری و حق کار در روزهای تعطیل خود را نیز دریافت نکرده‌اند.
در استان قزوین نیز ۹۷ نفر از کارگران شاغل در شهرداری تاکستان،  ۱۸ ماه است به دلیل کمبود نقدینگی در شهرداری اخراج شده و هنوز در انتظار بازگشت به‌ شغل سابق خود هستند. برخی از این کارگران به مشاغل کاذبی چون دستفروشی روی آورده‌اند اما این مشاغل نیز کفاف هزینه معیشت آنها را نمی‌دهد.
در این استان همچنین کارگران کارخانه شیشه قزوین دست‌کم سه ماه دستمزد و دو ماه حق بیمه از کارفرمای خود طلبکار هستند. کارفرما همچنین به دلیل کمبود نقدینگی دو ماه از حق بیمه این کارگران را که ۲۸۰ نفر هستند، پرداخت نکرده است.
جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در واحدهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی «بندر امام» (بند شاهپور) نیز روز چهارشنبه، ۲۵ بهمن‌ماه، در اعتراض به شرایط نامناسب مزدی مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. در این تجمع اعتراضی نزدیک به ۱۵۰ نفر از کارگران پیمانی شاغل در واحدهای پتروشیمی «بندر امام خمینی» (بندر شاهپور) در اعتراض به آنچه تبعیض مزدی در محاسبه و پرداخت مطالبات مزدی میان نیروهای  کار پیمانکاری و قراردادی عنوان می‌شود، شرکت داشتند.
از سوی دیگر کسبه ساختمان فروریخته پلاسکو روز چهارشنبه، ۲۵ بهمن‌ماه، مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع اعتراضی زدند. بیش از ۱۰۰ نفر از کسبه پلاسکو که پس از آتش‌سوزی این ساختمان به لحاظ کاری و مالی با مشکلات فراوان مواجه شده‌اند، پیش از ظهر چهارشنبه با سردادن شعارهایی مقابل مجلس به عدم اجرای تعهدات بنیاد مستضعفین و سایر سازمان‌ها مسئول اعتراض کردند.
اعتراض کسبه پلاسکو
کارمندان و دانشجویان هم ناراضی هستند 
تشدید بحران‌های اقتصادی و تصمیمات خطا و انحرافی که مقامات دولتی به دلیل این بحران‌ها می‌گیرند موجب شده کارمندان و دانشجویان نیز در روزهای گذشته دست به اعتراض بزنند.
گروهی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی دانشگاه‌های مشهد که به صورت ناپیوسته تحصیل کرده‌اند سه شنبه، ۲۴ بهمن‌ماه، مقابل اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی تجمع کردند. این تجمع در چارچوب اعتراضات سراسری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی به مصوبه جدید قانون نظام مهندسی برگزار شد که محدودیت‌‌هایی برای این دسته از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی ایجاد می‌کند.
یکی از دانشجویان شرکت‌کننده در حرکت اعتراضی گفته است طبق مصوبه‌ی جدید وزارت راه و شهرسازی کارشناسان ناپیوسته رشته‌های هفتگانه ساختمان مجاز به دریافت پروانه طراحی تنها تا پایه ۳ هستند و امکان ارتقا به پایه‌های بالاتر وجود ندارد.
در استان فارس نیز تعدادی از پزشکان متخصص در بیمارستان «امام رضا» در شهرستان لارستان در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی خود دست به اعتراض صنفی زدند. در حالی که تجمع‌کنندگان خواستار مشخص شدن وضعیت حقوق‌های عقب‌افتاده خود بودند دانشکده علوم پزشکی شهرستان لارستان اطلاعیه‌ای در این رابطه منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «امروز ۲۵ بهمن ماه ۹۶، پزشکان متخصص شهر لار، جهت اعتراض به تاخیر پرداخت معوقات یک‌ساله و موارد ناعادلانه، تصمیم به همراهی با پزشکان سراسر ایران داشتند اما باتوجه به پیگیری‌های انجام شده و صحبت‌های دکتر کریمی رییس دانشکده و دکتر اکبرزاده معاون درمان، به احترام این جنابان و به جهت عدم اختلال در روند درمان بیماران، الحمدلله امور بیمارستان بدون هیچ وقفه‌ای ادامه دارد.»
گروهی از شیلات‌داران بخش میانکوه واقع در شهرستان اردل سه شنبه، ۲۴ بهمن، مقابل استانداری چهارمحال بختیاری تجمع کردند. آنها خواستار رسیدگی به خساراتی شدند که در اثر ترکیدگی سال گذشته لوله انتقال نفت مارون به منابع آبی، مزارع پرورش ماهی و زمین‌های منطقه وارد شده است.
از سوی دیگر پزشکان شاغل در طرح «تحول نظام سلامت» معروف به «پزشکان طرحی» روز چهارشنبه، ۲۵ بهمن‌ماه، طبق فراخوان قبلی اعتصاب سراسری کردند. این پزشکان پس از وارد شدن در طرح بیمه سلامت حق داشتن مطب را از دست داده‌اند و یک سال است کارانه هم نگرفته‌اند.
اعتراض پزشکان شاغل در «طرح تحول سلامت»
پیش از آغاز اعتصاب، ۱۵۰۰ پزشک آمادگی خود را برای شرکت در اعتصاب اعلام کرده بودند. پزشکان اعتصابی طبق اعلام قبلی از حضور در درمانگاه‌ها و ویزیت بیماران غیراورژانس خودداری کردند. کانال خبری پزشکان، اسامی ۱۱۵ شهر را که اعتصاب در آنها صورت گرفته منتشر کرده و نوشته است «علیرغم تهدیدات و وعده‌ها، اعتصاب سراسری پزشکان طرحی در اکثر مراکزی که اعلام آمادگی کرده بودند، آغاز شد.»
دانشجویان نیز اما نسبت به هزینه بالای تحصیل معترض هستند. گروهی از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه اورمیه روز چهارشنبه، ۲۵ بهمن‌ماه، در اعتراض به آموزش پولی و هزینه‌های بالای تحصیل مقابل دفتر ریاست دانشگاه تحصن کردند. آنها به قانون موسوم به سنوات و پرداخت پول برای واحدهای درسی معترضند که در آن مردود شده و قصد گذراندن مجدد آن را دارند.
دانشجویان متحصن دانشگاه اورمیه
ده‌ها نفر از معلمان شهر سنندج نیز سه شنبه، ٢۴ بهمن‌ماه، در اعتراض به مطالبات معوقه، وضعیت معلمان حق‌التدریس، اخراج همکارنشان و تبعیض در حوزه کاری با در دست داشتن نوشته‌هایی حاوی مطالبات و اعتراضاتشان مقابل استانداری تجمع کردند.
همچنین صدها نفر از پزشکان متخصص رادیولوژی و سونوگرافی، در اعتراض به طرح «خودارجاعی« در مقابل وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند. یکی از پزشکان متخصص شرکت‌کننده در این تجمع اعتراضی گفته است: «چنین طرح‌هایی به نفع یک اقلیت خاص است که مافیای واردات تجهیزات پزشکی قصد دارد با وارد کردن دستگاه‌ها و تجهیزات، سود بیشتری کسب کند و این وسط متخصصان رادیولوژی و سونوگرافی متضرر می‌شوند.»
بر اساس گزارش‌ها ایرج فاضل رئیس سازمان نظام پزشکی در جمع معترضان حاضر شد و ضمن حمایت از اعتراضات رادیولوژیست‌ها وعده داد در جلسه‌ای با معاون وزیر بهداشت به درخواست‌های آنان رسیدگی کند.
این در حالیست که رادیولوژیست‌ها قبل و بعد از اعتصاب خود با کارشکنی و تهدید نهادهای وابسته به وزارت بهداشت روبرو شدند. عکس نامه‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد برخی مراکز رادیولوژی که روز گذشته به علت اعتصاب تعطیل شده بودند پلمپ شده‌اند. در توضیح علت پلمپ آمده است: «عدم اعلام تعطیلی به معاونت درمان»!
در پایان این اعتصابات و اعتراضات بلندبالا که هر روز بیشتر گسترش می‌یابد، گفتنی است کارگران فولاد ارومیه، کارگران و پیمانکاران ایستگاه مترو چشمه علی واقع در شهرری، کارگران موسسه عمران نینوا، کارگران کیش‌چوب، رانندگان تاکسی‌های فرودگاه صدوقی یزد، کارگران سد شفارود، کارکنان پیمانکاری شرکت پترو صنعت جنوب، کارکنان پیمانکاری شرکت آلامتو و کارکنان پیمانکاری شرکت ملی حفاری ایران نیز در روزهای گذشته نسبت به شرایط شغلی و حقوق عقب افتاده خود دست به تجمع‌های اعتراضی زدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر