- کارمندان دولتی، سربازان و پادگانیها و بسیجیها و طلاب به خط شدند تا جمهوری اسلامی آغاز 40 سالگی خود را جشن بگیرد.
- کیک و ساندیس، پخش سیمکارت تلفن رایگان و چای و شیرینی خدمات جانبی این کارناوال سیاسی بود.
- اتوبوسها از شهرستان سیاهی لشکر به تهران آوردند و در شهرستانها افغانها و طلاب خارجی به حامیان نظام تزریق شدند.
- بساط دستکاریهای فنی و تکنیکهای ادیت تصاویر داغ و بازار انتقاد مسئولان از یکدیگر داغتر شد.
- در مترو یک جوان معترض کتک خورد، در بعضی شهرستانها مردم در پاسخ شعارها سکوت کردند تا اعتراض خود را به نمایش بگذارند.
کیهان لندن- راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ در شرایطی خاص برگزار شد. رژیم از یک سو نگران برپایی آبرومند مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بود و از سوی دیگر از به راه افتادن تظاهرات ضدحکومتی وحشت داشت به ویژه زمانی که پای پخش زنده تلویزیونی از این مراسم در کار است.
تصاویر زیادی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که نشان میدهد گروههایی از مردم را از شهرستانهای اطراف پایتخت با اتوبوس به تهران منتقل کردهاند تا سیاهی لشکر راهپیمایی باشند.
حضور اجباری کارکنان در راهپیمایی به سازمانهای دولتی ابلاغ شده بود و پادگانها و دانشگاههای نظامی به سربازان و دانشجویان دستور داده بودند با لباس غیرنظامی موظف به حضور در راهپیمایی هستند.
گزارشها حاکی از آن است که به رسم هر سال بعضی ادارهها و سازمانها به عنوان تشویق بین کارکنان خود کالاهای مختلف و همچنین غذایی از جمله برنج، گوشت و مرغ تقسیم کردهاند.
نه تنها در تهران بلکه در اکثر شهرها در مسیر حرکت راهپیمایان چادرها و ایستگاههای صلواتی برای توزیع کیک و ساندیس و شیرینی و چای مستقر شده و صف درازی از مردم تشکیل شد که معطل گرفتن سهم ناچیزشان از انقلاب بودند.
روحانی: با مردم مدارا کنیم
سخنران پایتخت در سایهی میدان آزادی (شهیاد) حسن روحانی بود که طبق معمول یکی به نعل زد و یکی به میخ. او گفت، هرکس قانون اساسی را قبول دارد انقلابی است و تاکید کرد میتوانستیم برخی را از قطار انقلاب پیاده نکنیم.
رییس جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخناناش به موضوع رفراندوم اشاره کرد و گفت «اصل۵۹ قانونی درباره رفراندوم است یعنی صندوق بیاوریم و هر چه مردم گفتند عمل کنیم […] انتخاباتهاست که این انقلاب را پایدار نگه میدارد. راه انتخاب مردم را سهل کنیم. از همه نهادها و ارگانها از مجلس و شورای نگهبان میخواهم راه انتخابات را سهل کنیم. […] احراز صلاحیت را سهل کنیم. مردم را در احرازها مشارکت دهیم. با مردم مدارا کنیم. بگذارید همه سلیقهها در انتخابات حضور پیدا کنند. به غیر از این راهی نیست.»
برگزاری رفراندوم درباره سرنوشت جمهوری اسلامی یکی از شعارهای تظاهرات سراسری اخیر در ایران بود. معلوم نیست حسن روحانی در ریاست قوه مجریه چه تصوری از رفراندوم دارد که به این اصل قانون اساسی در سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرده است.
اصولگرایان و انتقاد به دولت
پای اصلی گفتگو با رسانهها در باره راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال سپاهیها، امنیتیها و روحانیون هستند و در صحبتهای آنها اندکی هم اشاره به وضعیت بد معیشتی مردم و گرفتاریهای آنها شد.
قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس که وسط میدان جنگ سوریه با لباس شخصی تردد میکند، این بار با یونیفرم سپاه در راهپیمایی کرمان حضور یافت. او نیز مانند دیگر مقامات رژیم مدعی شد اعتراضات اخیر را ضدانقلاب با هدف براندازی به راه انداختند اما مردم به صحنه آمدند و دماغ دشمن را به خاک مالیدند و باید کف پای این ملت را بوسید.
حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه گفت «بحمدالله در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، حضور پرشور مردم در این راهپیمایی عظیم مانند همیشه پشتوانه مردمی و اقتدار نظام را نشان داد و سبب تقویت همبستگی ملی شد.» او نیز ادعا کرد «ایجاد گروهکهای ضدامنیتی جدید در دستور کار دشمنان انقلاب است.»
حسین نوری همدانی از مراجع تقلید قم که مثل تعدادی دیگر از مرجع با طلاب و شاگردانش آمده بود در حاشیه این مراسم گفت حضور مردم چشم دشمنان انقلاب، آمریکا، ایادی آمریکا و به طور کلی استکبار را کور کرده است.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در قم با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی به مثابه «جوان برومند چهل ساله» است گفت، عدهای به دنبال اختلاس رسانهای هستند.
محمدرضا باهنر عضو دیگر این مجمع تاکید کرد: «حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن به معنای رضایت از مسئولان نیست و مسئولان صدای مردم را بشنوند.»
علیرضا زاکانی نماینده پیشین تهران و از اعضای سپاه نیز گفت، اهداف و آرمانهای انقلاب در عملکرد برخی مسئولان دیده نمیشود و نمره مسئولان بسیار پایینتر از مردم است و واقعیتهای تلخی که در جامعه وجود دارد، به شکاف بین مرزهای بعد از انقلاب دامن میزند.
جعفری دولت آبادی دادستان تهران هم حضور مردم را ستایش کرده و چند خبر در مورد بازداشت هفت فعال محیط زیست داد از جمله اینکه تکرار کرد یکی از فعالان محیط زیست از متهمان پرونده جاسوسی است و فردی که خودکشی کرده اعترافهایی علیه خود داشت.
عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش انقلابی که در روزهای اخیر علیه او شبنامه توزیع شده و این روزها خیلی از دست رسانههای خارج کشور شاکی است از این حد تبلیغات چهل ساله و شبانهروزی جمهوری اسلامی که مردم گوششان به آن بدهکار نیست انتقاد کرده و گفته «توان دشمنان ما در پوشش رسانهای از ما بیشتر است و گاهی اوقات کارهایی که صورت میگیرد در هجوم تبلیغاتی آنها محو میشود.»
چمران: نیازی به گفتگو نیست
مهدی چمران رییس پیشین شورای شهر آب پاکی را روی دست اصلاحطلبان که از رقبای جناحی میخواهند تا آنها را به بازی بگیرند ریخت و گفت: «نیازی به گفتگو نیست. همین راهپیمایی امروز گفتگو است همه میتوانند به همین مسیری که ما میرویم اضافه شوند.»
شور و شوق استمرارطلبان از چهل سالگی انقلاب
در اظهار نظرهایی که اصلاحطلبان در گفتگو با رسانهها در حاشیه مراسم ۲۲ بهمن ۹۶ داشتند به مراتب بیشتر از اصولگرایان به مدح و ستایش دستاوردهای انقلاب پرداخته شد تا آنجا که معصومه ابتکار یکی از مشاوران روحانی گفت: «نمره مسئولان در دستیابی به اهداف اولیه انقلاب عالی و آرمانی است»!
اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی به خبرنگاران گفت حضور گسترده مردم در راهپیمایی برای استمرار حرکت انقلاب بسیار کارساز است و نشان میدهد که مسئولان کشور باید با اقدامات بیشتر و تلاشهای گستردهتر در جهت رفع مشکلات مردم حرکت کنند. او تاکید کرد مردم ایران مردمی زمانشناس هستند که شرایط فعلی کشور و انقلاب و هم شرایط منطقهای و بینالمللی را درک میکنند.
محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای شهر تهران نیز در بین راهپیمایان بود و تاکید کرد «آنچه مشروعیت نظام را تثبیت میکند، کارآمدی نظام است و انقلاب اسلامی، انقلابی است که ریشه در انساندوستی و فرهنگ ایرانی و اسلامی ملت ما دارد.»
احمد جنتی رییس خبرگان، محمدباقر قالیباف شهردار پیشین تهران، وحید حقانی معاون اجرایی دفتر خامنهای، محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه، هاشمی شاهرودی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجتبی خامنهای و ابراهیم رییسی، علیاکبر ناطقنوری از دیگر چهرههایی هستند که در تهران به راهپیمایی ۳۹ سالگی انقلابی آمدند که آنها را به قدرت رسانده است.
حواشی راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن
در مترو تهران جوانی که شعار «مرگبر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» میداد مورد هجوم یکی از حامیان رژیم قرار گرفت:
در سنندج مردمی که به زور و تهدید از سوی مدیران ادارات به راهپیمایی رفته بودند، اعتراض خود را با بیپاسخ گذاشتن شعارها و سکوت نشان دادند و اعتراض خود را به وضعیت موجود نشان دادند:
در مشهد گزارشهایی در مورد اعتراضات پراکنده مردم در اطراف پارک ملت و درگیریها آنها با لباس شخصیها و بسیجیها منتشر شد.
گروهی از شهروندان که دقت نظر بیشتری داشتند از صدا و سیمای رژیم مچگیری کردند و تصاویری را شکار کردند که نشان میداد در بعضی شهرها جمعیت خیلی کم بوده و مجبور شدهاند دست به دامان تکنیکهای فنی شوند و جای مردم درخت طراحی کنند یا راهپیمایی در یک شهر را در شبکههای دیگر به نام شهر دیگر جا بزنند.
در شبکههای اجتماعی مردم تصاویری را منتشر کردند که نشان میداد خیابانهای اصلی خالی مانده و رژیم موفق نشده جمعیت لازم در شهرستانها را به خط کند.
تشکر از افغانها برای حضور در راهپیمایی حکومتی:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر