- با قطع شدن یارانه انجمن عالی توانبخشی معلولین کشور احتمال تعطیلی مراکز توانبخشی زیر نظر این انجمن وجود دارد.
- سازمان بهزیستی سالهاست با کسری بودجه روبرو بوده و این موضوع تاثیر مستقیم بر خدماترسانی مراکز زیرمجموعه بهزیستی دارد.
کیهان لندن- در حالی که انجمن عالی توانبخشی معلولین کشور به عنوان اصلیترین مرکز خدماترسانی به معلولان، سالمندان بیسرپرست و بیماران روانی کشور شناخته میشود اما دولت در اقدامی عجیب یارانه تنخواه این مرکز را قطع کرده است؛ آن هم در حالی که مدیران و کارکنان این مرکز ماههاست حقوق دریافت نکردهاند.
بر اساس گزارشها، سازمان بهزیستی کشور چهار ماه است به مراکز توانبخشی معلولین ذهنی و جسمی یارانهای پرداخت نکرده است. از سوی دیگر پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و مدیران این مراکز نیز چند ماه است که پرداخت نشده؛ وضعیتی نگرانکننده که به احتمال زیاد امکان ادامه فعالیت را از این مراکز خواهد گرفت.
این در حالیست که دستکم ۱۲۰ هزار نفر معلول، سالمند بیسرپرست یا بیمار روانی که در این مراکز بسر میبرند با تعطیلی مراکز توانبحشی معلولین ذهنی و جسمی جایی برای ماندن ندارند.
در همین رابطه مدیرعامل انجمن عالی توانبخشی معلولان کشور در نامهای به رئیس سازمان بهزیستی کل کشور به بدعهدی مدیران میانی در عمل کردن به قولهای داده شده، مشکل در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و آسیبهای احتمالی این بحران اشاره کرده است.
کسری بودجه در سازمان بهزیستی نیز مانند بسیاری از سازمانهای زیرمجموعه دولت وجود دارد. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کل کشور مردادماه امسال نسبت به کسری بودجه سازمان بهزیستی و اثری که روی خدماترسانی این سازمان دارد هشدار داده بود.
حسین نحوینژاد معاون توانبخشی بهزیستی کشور در مورد کسری بودجه سازمان بهزیستی گفت: «کل بودجه سازمان بهزیستی کشور هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است. یعنی کل بودجه سازمان بهزیستی کشور با بودجه یک دانشگاه مثلا دانشگاه علوم پزشکی همدان است. یعنی یک دانشگاه از ورزات بهداشت بودجهی را دارد که کل بهزیستی برای تمام این معلولان دارد و شما خودتان مقایسه کنید این چقدر می تواند جوابگوی نیاز معلولین باشد.»
کسری بودجه بهزیستی از ابتدای دهه ۸۰ تا کنون به عنوان مهمترین مشکل این سازمان مطرح بوده است بهطوری که تنها در سال ۸۵ این سازمان با کسری بودجهای معادل ۱۰۰ میلیارد تومانی روبرو بود.
جدا از مراکز توانبخشی معلولین کشور، مراکز نگهداری کودکان سرپرست نیز با کسری بودجه مواجه هستند. به گفته مسئولان بهزیستی هزینه سالانه نگهداری هر کودک در این مراکز سالانه ۶ تا ۸ میلیون تومان برآورد شده که هر ساله مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست با کسری بودجه مواجه میشوند و این کسری بودجه مستقیماً بر خدماترسانی بر کودکان موثر است.
گفتنی است دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ بودجه سازمان بهزیستی کل کشور را ۹٫۲ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش داده اما با توجه به اینکه کارشناسان اقتصادی کسری بودجه دولت در سال آینده را حتمی ارزیابی کردهاند باید دید آیا بودجه سازمان بهزیستی به طور تمام و کامل تامین میشود یا نه!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر