منوتو- وقوع حوادث و بلایای طبیعی مکرر نظیر تصادفات جادهای، زلزله و بیماریها و مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا، ایران را در لیست هفت کشور حادثهخیز دنیا قرار داده است.
از عمده حوادثی که در طی دو سال گذشته در کشور میلیاردها تومان به خانوادهها و ادارات بیمه خسارت وارد کرده میتوان؛ سقوط هواپیمای تهران-یاسوج، غرق شدن نفتکش سانچی، زلزله کرمانشاه، تخریب ساختمان پلاسکو، انفجار در معدن یورت، آتش گرفتن پتروشیمی بوعلی و خروج از ریل چندین قطار باری و مسافربری درشهرهای مختلف کشور را میتوان نام برد؛ این درصورتی است که وقوع صدها حادثه رانندگی در سطح جادههای کشور که روزانه باعث کشته شدن دست کم چهل نفر میشود را در این لیست قرار ندهیم.
شرکت های بیمه ای اعلام کرده اند تنها در نه ماه گذشته مجبور به پرداخت بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت شدهاند. اگر در کنار این آمار، میزان هزینه درمان بیماران درگیر سرطان و مشکلات تنفسی شهرهای جنوبی و غربی کشور در نظر گیریم که سالهاست با بحران ریزگرد مواجهاند، باید به این آمار رقمهای چند صد میلیونی اضافه کرد.
این واقعیت که در پوشش خسارات دولت تنها به بدنه ضعیف شرکتهای بیمه تکیه میکند، صنعت بیمه کشور را با چالش ورشکستگی روبه رو کرده.
عدم آمادگی ستادهای مدیریت بحران کشور از یک سو که با عملکرد ضعیف در موقعیتهای بحرانی بارها ثابت کردهاند آنچه که تحت عنوان مدیریت بحران در کشور تاکنون انجام شده، ناکافی و در واقع بیمدیریتی بوده؛ از سوی دیگر با توجه به افزایش ۲۳ درصدی حوادث و سوانح در کشور باید دید شرکتهای بیمهای تا چه زمان قادر خواهند بود به جبران خسارتهای ناشی از حوادثی که اغلب نیز قابل پیشگیریاند ادامه دهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر