۲۶ بهمن ۱۳۹۶

باراز آشفته نظام اسلامی - دلار هم امنیتی شد: یواشکی ۵۰۶۰ تومان!

- خبرگزاری مهر نوشته به علت افت 25 درصدی ارزش پول ملی دستگاه‌های امنیتی برای برخورد با سوداگران وارد میدان شده‌اند.
- بعد از بازداشت 90 دلال ارز و پلمپ 16 صرافی و جلسه محرمانه دولتی‎ها، بانک مرکزی «بسته ضدالتهاب بازار ارز» را منتشر کرد.
- رییس پلیس تهران از دستگیری «سین» خبر داد که گویا جانشین جمشید بسم‌الله شده است.

عکس آرشیوی از خبرگزاری مهر

کیهان لندن- کنترل نرخ ارز توسط بانک مرکزی شکست خورده، قیمت دلار و یورو همچنان رکورد می‎زند و تنها کاری که برای دولت مانده پلیسی کردن بازار ارز است.
البته این سیاست هم جواب نمی‌دهد و ظهر چهارشنبه، ۲۵ بهمن، کار به آنجا رسید که صرافی‎ها قید خرید و فروش ارز را زدند و دلال‌ها هم یواشکی در کوچه‌های اطراف جمهوری و چهارراه استانبول دلار را به «دلار لازم‎ها» تا ۵۰۶۰ تومان فروختند.
صبح چهارشنبه، ۲۵ بهمن، دولت با کمک نیروی انتظامی و حکم قضایی صبح عزم خود را جزم کرده بود تا شاید با شوک چَکشینبض بازار ارز را در دست خود بگیرد. چند گروه کت و شلواری با ته‌ریش و پرونده زیر بغل و خودکار به دست به همراه چند سرهنگ و سرگرد کُلت به کمر بسته و چند سرباز به میدان فردوسی و چهارراه استانبول و جمهوری ریختند و ۱۰ صرافی را پلمپ کردند، گوش ۱۶ صراف را پیچاندند و هشدار پلمپ دادند و ۹۰ دلال را هم که  آنها را «اخلالگران بازار ارز» معرفی کرده‌اند بازداشت کرده و با خود بردند.
سردار حسین رحیمی رییس پلیس تهران درباره اینکه آیا «جمشید بسم‌الله» نیز در این عملیات دستگیر شده یا نه، گفت: «فردی به نام «س» که جایگزین این فرد شده بود در عملیات امروز دستگیر شد.» در مهرماه سال ۹۱ هم وقتی نرخ ارز به طور جهشی بالا می‌رفت، دولت احمدی‌نژاد اعلام که عامل این اخلال که فردی است معروف به جمشید بسم‌الله بازداشت شده است. سردار حیمی اما توضیح نداد که «سین» کیست و چکاره است که می‌تواند یک‌تنه نرخ ارز را تعیین کند؛‌ ولی تاکید کرده که پلیس فضا دلالان و اخلالگران بازار ارز را با حضور و نظارت مؤثر از بین خواهد برد.
خبرگزاری مهر نیز نوشته به علت افت ۲۵ درصدی ارزش پول ملی دستگاه‌های امنیتی برای برخورد با سوداگران وارد میدان شده‌اند.
ادعا شده ۷۵۵ حساب متعلق به دلالان ارزی با ۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی مسدود شده است تا بلکه اوضاع سامان پیدا کند.
بعضی صراف‎ها می‎گویند دستور گرفته‎اند پشت تابلوی صرافی‎ها قیمت غیرواقعی بزنند. آنها هم وقتی دیدند اوضاع بازار تا این حد امنیتی شده و مسئولان به جای اینکه به حل بحران از ریشه بپردازند یقه صراف‌ها را می‎گیرند خود را خلاص کرده و پشت شیشه‌ها نوشته‎اند خرید و فروش ارز نداریم!
طرفداران دوآتشه دولت حسن روحانی که مرغ‎شان یک پا دارد همچنان مدعی هستند سپاه بازار ارز را دستکاری کرده که دولت را کلّه‌پا کند.
پدرام سلطانی نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به اینکه چرا مردم به خرید بیشتر دلار و طلا روی آورده‌اند گفته «سیاست‌های اشتباه بانک مرکزی از جمله تزریق اسکناس دلار به صرافی‌ها با نرخ پایین‌تر باعث شد که ارز و طلا از چرخه اقتصادی خارج شود و به خانه‌ها برود؛ عملاَ یعنی دلار را دور ریخته‌ایم که به ضرر اقتصاد ایران و به نفع خزانه‌داری آمریکاست.»
اسحاق جهانگیری معاون اول دولت، رییس بانک مرکزی و مدیران چند بانک جلسه محرمانه برگزار کرده‌اند و قرار بود «بسته ضدالتهاب دلار» پیشنهاد شود و «اسامی معامله‌گران مشکوک ارزی» را اعلام کنند.
معلوم نیست اقدامات پلیس و بگیر و ببند در بازار ربطی به این «بسته ضدالتهاب» داشت یا نه اما عصر چهارشنبه محتویات بسته منتشر شد که شامل «انتشار گواهی سپرده ریالی»، «انتشار گواهی سپرده ریالی مبتنی بر ارز» و «پیش‌فروش سکه بهار آزادی» است؛ اقتصاددان و بانکی‎ها بهتر از هر کسی می‎دانند آیا این «بسته» دوای «التهاب دلار» و بازار ارز هست یا نه! دولت در این بسته هم تاکید کرده که افزایش قیمت ارز «عمدتاً متاثر از بداخلاقی‎ها، سیاسی‌کاری‎ها و القائات خارجی و عملیات سوداگرانه داخلی می‎باشد.»
به عبارت دیگر، مقامات جمهوری اسلامی در حوزه نظامی، مارمولک‌های جاسوس و اتمی پیدا می‎کنند و در حوزه اقتصادی دست‌های پنهان آلوده به القائات خارجی و سیاسی‌کاری و همچنین افرادی مانند جمشید بسم‌الله و «سین» را عامل بحران بازار ارز می‎دانند.
در هر حال «بسته ضدالتهاب» که مقدمات اعلام آن توسط پلیس و نهادهای امنیتی با بگیر و ببند صراف‎ها و دلال‌ها فراهم شد باز هم  مرهمی بر بیماری مزمن اقتصاد و بازار بحرانی ارز نیست. به ویژه آنکه بازار ارز در همه جای جهان «چموش» است و با کسی شوخی ندارد؛ در ایران که هیچ چیز در جای خود نیست، البته می‌توان تقصیر را به گردن صراف‌ها و «سین» انداخت که رییس پلیس تهران او را جانشین جمشید بسم‌الله خوانده است اما مشکل همچنان در جای خود باقیست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر