۱۴ بهمن ۱۳۹۶

زیست بوم - شکار پرنده در نظام اسلامی ویرانگر، تجارت جدید فریدونکار

  •  شش گونه پرنده مهاجر در فریدونکار در خطر انقراض هستند.
  •  با توجه به شکار ۸۰ تا ۹۰ درصد پرندگان مهاجر در ایران، انقراض این پرندگان حتمی خواهد بود.
  •  نقراض این پرندگان ناشی از شکار بی‌رویه‌ای است که به عنوان یک تجارت در حال انجام است.
شکار پرنده، تجارت جدید فریدونکار
منوتو - علی تیموری، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت از محیط زیست می‌گوید شش گونه پرنده مهاجر در فریدونکار در خطر انقراض هستند. انقراض این پرندگان ناشی از شکار بی‌رویه‌ای است که به عنوان یک تجارت در حال انجام است.

تیموری در گفت‌و گو با خبرگزاری ایلنا گفته روند اخیر شکار پرندگان  با شکار پرندگان توسط مردم عادی در زمین‌های شخصی متفاوت است. او معتقد است شکار پرندگان در این منطقه تبدیل به تجارت شده است و روش‌های پرخطر جایگزین روش‌های کم‌خطر شده اند.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست همچنین از تصویب طرحی برای برخورد با سرکرده این شکارها در شورای تامین استان خبر داده و گفته سازمان حفاظت محیط زیست، اقداماتی را در حوزه معاونت محیط زیست طبیعی انجام داده است و با دستگاه‌ها و سازمان‌هایی مانند وزارت کشور و نیروی انتظامی و استانداری مازندران مکاتباتی انجام شده است.
او همچنین از افزایش جریمه و پرداخت ضرر و زیان در سال‌های اخیر خبر داده و اعلام کرده شکار پرندگان مهاجر در سال‌های اخیر ممنوع بوده و در صورت شکار، جرم آشکاری اتفاق افتاده و نیروی انتظامی می‌تواند بدون هماهنگی با سازمان حفاظت از محیط زیست قانون را اعمال کند.
با توجه به وخامت وضعیت برخی از گونه‌های نادر، جریمه‌ شکارآنها بسیار بالاست و حتی ممکن است شکارچیان غیرقانونی دو یا سه سال نیز زندانی شوند.
این مقام مسئول همچنین از ارسال‌ اخطاریه و احضاریه‌ برای سرکردگان این کار در روزهای اخیر خبر داده است و اظهار امیدواری کرده این سرگرده‌ها با کمک نیروی انتظامی و دادسرا در آینده نزدیک دستگیر شوند.
تیموری گفته وضعیت شش گونه از پرندگان مهاجر از جمله غاز پیشانی سفید، باز شکاری، شاهین و چند نوع اردک وحشی نگران کننده است و این پرندگان در معرض انقراض هستند.
با توجه به شکار ۸۰ تا ۹۰ درصد پرندگان مهاجر در ایران انقراض این پرندگان حتمی خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر