- رئيس پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی: مراکز اقامتی بهزیستی برای درمان کودکان معتاد در سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، تهران و البرز دیگر پذیرش نمیکنند.
- او گفته، باوجودی که این سازمان امکان ارائه خدمات به کودکان معتاد را دارد ولی این مسئولیت به وزارت بهداشت داده شده و این وزارتخانه نیز هنوز برنامه خود را در این رابطه اعلام نکرده است!
کیهان لندن- رئیس مرکز درمان اعتیاد سازمان بهزیستی میگوید اعتیاد بین کودکان بین ۸ تا ۱۱ سال شیوع پیدا کرده و بیشترین تعداد کودکان درگیر اعتیاد در استان سیستان و بلوچستان زندگی میکنند.
فرید براتیسده رئیس مرکز درمان اعتیاد سازمان بهزیستی آمار تکاندهندهای از اعتیاد کودکان در ایران را در اختیار رسانهها قرار داده و گفته که در رده سنی کودکان بین ۸ تا ۱۱ سال اعتیاد شیوع پیدا کرده است.
او گفته طبق تفاهمنامهای که بین ستاد مبارزه با موادمخدر، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی به امضا رسیده، وظیفه درمان و تَرک دادن کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست که درگیر اعتیاد هستند، بر عهده وزارت بهداشت است.
به گفته فرید براتیسده مراکز اقامتی بهزیستی برای درمان کودکان معتاد در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، تهران و البرز دیگر پذیرش نمیکنند، چرا که «در جلسهای که با وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با موادمخدر تشکیل شد، گفتند که نیازی به مراکز اقامتی نداریم؛ چون کودک مصرفکننده مواد را ابتدا باید به صورت سرپایی درمان کرد و اگر نیاز به خدمات داشت، بستری کرد، آن هم در مراکز بیمارستانی تا این کار توسط متخصصان درمانگر صورت گیرد.»
حالا بر اساس طرح توافق شده، وزارت بهداشت ۱۶ بیمارستان را برای درمان کودکان معتاد معرفی میکند ولی به گفته رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، «اما اینکه چند مرکز تا الان معرفی شده و الان در چه وضعیتی است و آموزش و پرورش و وزارت بهداشت در خصوص شناسایی و درمان دانشآموزان معتاد چه میکنند، مشخص نیست!»
آنگونه که فرید براتیسده اعلام کرده دانشگاه علوم پزشکی در خراسان جنوبی و شهر بیرجند کودکان مصرفکننده مواد مخدر را پذیرش میکنند ولی «اینکه کودکان مهاجر میتوانند از این خدمات برخوردار شوند یا خیر نیاز به قوانین وزارت بهداشت دارند، اما در زمانی که ما مراکز اقامتی بهزیستی را در این خصوص داشتیم تمامی کودکان مهاجر نیز تحت پوشش بودند».
این مقام سازمان بهزیستی خواستار یکسانسازی خدمات به کودکان معتاد شده و گفته که «فرآیند درمان دانشآموزان و کودکان کار و خیابان باید یکسان باشد.»
طبق توضیحات براتیسده، سازمان بهزیستی از کودکان کار تست ایدز و اعتیاد میگیرد و سیستمی دارد که به کودکان کار «برای پیگیری از HIV آموزش میدهد و طبق این برنامه از این کودکان هم تست گرفته و هم به آنها آموزش داده میشود. در سال گذشته به هفت هزار کودک کار و خیابان خدمات آموزشی پیشگیری از ایدز ارائه شد.»
این مقام بهزیستی گفته که کودکان در سیستان و بلوچستان بیش از دیگر استانها اعتیاد به مواد مخدر دارند و بیشترین آنها در زاهدان شناسایی شده که بیش از ۳۰۰ نفر طی فقط دو سال بودهاند.
براتیسده گفته، این استان متقاضیان زیادی برای حمایت دارد ولی چون درمان کودکان معتاد به وزارت بهداشت واگذار شده، «نمیتوانیم کاری برای آنها انجام دهیم.»
آنگونه که رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفته، قرار بود که وزارت بهداشت پروتکل درمان کودکان دارای اعتیاد را ابلاغ کند ولی «مشخص نیست به کجا رسیده است.»
براتیسده رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، اعلام آمادگی کرده و گفته که «بهزیستی همین الان هم قادر است به کودکانی که اعتیاد دارند و بدسرپرست هستند خدمات ارائه دهد و تا زمانی که قاضی حکم دهد از این کودکان نگهداری میکند.»
او در پاسخ به سوالی درباره بیشترین سن کودکان معتاد گفته: «از نوزادی که از مادر مصرفکننده متولد شده معتاد داریم تا سنین بالاتر، اما بیشترین سن در اوایل نوجوانی است، از هفت تا یازده سال متغیر است، فراوانی در گروههایی که بالای هشت تا یازده سال سن داشتند، بیشتر بوده است.»
این مقام سازمان بهزیستی تأکید کرده که کودکان درگیر اعتیاد باید زیر نظر متخصص اطفال و روانپزشک هم باشند و مددکار داشته باشند. او گفته که این موضوع فقط برای کودکان کار و خیابان نیست و دانشآموزان مصرفکننده در مدارس هم باید این خدمات را دریافت کنند.
بر اساس گزارش براتیسده، اعتیاد در کودکان حاشیهی شهر بالاست و «همچنین در منطقه هرندی تعداد آنها بالاست. در سیستان و بلوچستان نیز منطقه شیرآباد و رسالت و در بجنورد نیز چند منطقه درصد بالای کودکان اعتیاد را دارند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر