۱۶ خرداد ۱۳۹۷

نیازی به جنگ نیست؛ چه عقب‌نشینی حکومت و چه خیزش مردم منجر به فروپاشی نظام اسلامی ایران می‎شود!

- در شرایطی که در ایران دستگاه‌های تبلیغاتی رژیم و مسئولان چنین القا می‎کنند که «دشمنان» به دنبال اقدام نظامی علیه ایران هستند، گروهی از نخبگان اسراییل پیش‌بینی کرده‌اند برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی نیازی به جنگ نیست.
- اغلب کارشناسان نظامی و پژوهشی اسراییل معتقدند تحریم‎های بین‎المللی یا رژیم را در برابر دنیا به زانو در خواهد آورد و یا موجب خیزش مردم ایران خواهد گردید که در هر دو صورت اوضاع را در ایران تغییر خواهد داد.
اعتراضات سراسری دی ماه

کیهان لندن- وبسایت رادیو پیام اسراییل در گزارشی اختصاصی نوشته شماری از کارشناسان اطلاعاتی و سیاسی اسراییل که نخواستند نام‌شان منتشر شود پیش‎بینی کرده‌اند که رژیم ایران در حال گام برداشتن در مسیری است که با خطر فروپاشی روبرو خواهد شد.
این کارشناسان دو نظریه ارائه داده‌اند: یکی احتمال رویارویی نظامی و دیگری احتمال خیزش وسیع مردم علیه رژیم اسلامی در ایران.
این کارشناسان در تحلیل جمله‌ی علی خامنه‌ای که ادعا کرده «اگر آنها یکی بزنند، ما ۱۰ تا خواهیم زد» می‎گویند: «این سخنان مظلومانه می‎نماید، ولی کاملا بی‎اساس است، زیرا اگر حکومت ایران به خودسری ادامه دهد، ایالات متحده به تنهایی وارد عملیات جنگی علیه رژیم نخواهد شد، بلکه یک ائتلاف بین‎المللی برپا خواهد ساخت که از حمایت اروپای غربی نیز برخوردار خواهد بود.»
به گفته کارشناسان نظامی، رژیم ایران در برابر قدرت ناوگان دریایی ایالات متحده در خلیج فارس پاسخی ندارد و اگر بخواهد هدف‎هایی را در خاک عربستان یا اسرائیل مورد حمله قرار دهد، همه تاسیسات نظامی آن در معرض خطر آسیب‌های جدی و نابودی قرار خواهد گرفت.
بنابراین در هر جنگی که رژیم ایران علیه آمریکا یا اسراییل و عربستان درگیر شود، نتیجه آن ضربه شدید به حکومت خواهد بود که پیامد آن ممکن است خیزش مردمی برای برانداختن نظام باشد.
گروهی دیگر از کارشناسان اسراییلی اما نظری متفاوت دارند. آنهایی که اوضاع داخلی ایران را از نزدیک می‎شناسند، ارزیابی کرده‌اند که در مورد رژیم جمهوری اسلامی به «عملیات نظامی برای برانداختن نیازی نیست» زیرا سخت‎تر کردن تحریم‎های اقتصادی، موجب «فاجعه پولی» در ایران خواهد شد و این امر ممکن است مردم جان به لب رسیده را به خیزش واخواهد داشت.
این کارشناسان می‎گویند صرف‌ نظر از آنچه که رژیم «فتنه ۸۸» می‎نامد و علت اعتراضات مردم، تقلب در شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری بود، تقریبا همه اعتراضات و تظاهرات دیگر مردمی، ریشه در امور مالی و یا منافع اقتصادی شهروندان داشته است.
به گفته آنان، اکنون که کمپانی‎های بزرگ خارجی یکی پس از دیگری از ایران بیرون می‌روند، بسیاری از کارخانجات به تعطیلی کشیده می‎شوند و بیکاری به شدت افزایش یافته و تلاش معاش دشوارتر شده و فقر نیز بیش از پیش گسترش می‌یابد، می‌تواند سبب خیزش دوباره مردم گردد. این موضوعی است که حتی وابستگان نظام نیز مدت‌هاست نسبت به آن هشدار می‌دهند.
کارشناسان اسرائیلی همچنین یادآوری می‎کنند که خیزش دی‌ماه که در سراسر ایران گسترش یافت، با اعتراض‌های مالباختگان در مشهد آغاز شد و همین روند ممکن است در هفته‎ها یا ماه‌های آینده تکرار شود.
طبق این گزارش اکثر کارشناسان اسراییلی معتقد به نظریه‌ی دوم هستند و بر این باورند که نیاز به درگیری و جنگ نظامی با رژیم ایران نیست و پافشاری ایالات متحده و گسترش بخشیدن به تحریم‎های بین‎المللی، یا رژیم را در برابر دنیا به زانو در خواهد آورد و یا آنکه موجب خیزش مردم ایران خواهد گردید که این اعتراضات از حمایت گسترده جامعه جهانی برخوردار خواهد شد. واقعیت این است که در هر دو حالت، چه عقب‌نشینی رژیم و تن دادن به شروط آمریکا و چه خیزش مردم، وضعیت در ایران را تغییر خواهد داد و اوضاع نمی‌تواند همان بماند که تا کنون بوده است.
در عین حال، هفته گذشته کنگره آمریکا عدم اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی را تصویب کرد و با وجود اینکه در ایران تبلیغ می‎شود دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده و همکاران او از جمله مایک پمپئو و جان بولتون در پی جنگ‌افروزی هستند، تا کنون آنها از گزینه نظامی علیه رژیم چیزی نگفته‌اند و بر سیاست تحریم تاکید می‌کنند.
با خروج آمریکا از برجام رژیم ایران به شدت در تنگنا قرار گرفته و برای بسیج حامیان خود بر طبل جنگ می‎کوبد و چنین القا می‎کند که «دشمنان» به ویژه آمریکا و اسراییل در پی حمله نظامی به ایران هستند. این در حالیست که سخنان اخیر خامنه‌ای در روز ۱۴ خرداد در مقبره خمینی مبنی بر از سر گرفتن غنی‌سازی اورانیوم، اروپاییان را نیز در بن‌بست دفاع از جمهوری اسلامی قرار داد و مواضع آنها را به اسرائیل و آمریکا نزدیک ساخت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر