۳۱ خرداد ۱۳۹۷

بازسازی ویرانه‎ها شام از جیب مردم: بانک مشترک ایران و سوریه تاسیس می‎شود!

- رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی عنوان کرده تاسیس چنین بانکی به تسهیل و تسریع در کار پیمانکاران ایرانی فعال در سوریه برای بازسازی این کشور کمک می‎کند.
- ولی‎الله سیف که با توجه به تحریم‌ها برای این اقدام عجله دارد، در جای دیگری گفته می‎توانیم به سرعت موضوع را نهایی کنیم و تاکید کرده شرایط ایران و سوریه در تحریم‎ها مشابه است.
- بانک جهانی برآورد کرده هزینه بازسازی سوریه حدود 200 میلیارد دلار است و روسیه گفته هیچ کمک مالی برای بازسازی سوریه اختصاص نخواهد داد.
بشار اسد بارها گفته به سرمایه‌گذاران غربی و عربی حوزه خلیج فارس اجازه نمی‌دهیم که در بازسازی سوریه مشارکت کنند
کیهان لندن- جمهوری اسلامی ایران که در ویرانی‌ها و کشتار سوریه سهم مهمی داشته حالا می‌خواهد در بازسازی آن شریک شود و البته از جیب مردم ایران! درست همانگونه که ثروت ملی کشور را نیز صرف جنگ در سوریه کرد.
حکومت ایران به سوریه بار دیگر پیشنهاد تشکیل یک بانک مشترک داده است؛ رییس کل بانک مرکزی در دیدار با وزیر تجارت سوریه ضمن اعلام این پیشنهاد از طرف مردم ایران ادعا کرده که ملت ایران همواره در کنار کشور دوست و برادر سوریه هستند و از پیروزی‎های به دست آمده ملت مقاوم سوریه خوشحال و خرسندند! بی‌تردید مردم ایران در کنار مردم سوریه هستند اما همانطور که در تظاهرات سراسری دی‌ماه ۹۶ یک بار دیگر نشان دادند، نه با رژیم جمهوری اسلامی همراه‌اند و نه با رژیم بشار اسد.
حالا به گزارش تسنیم ولی‎الله سیف در دیداری که چهارشنبه، ۳۰ خرداد، در تهران صورت گرفته گفته است که «امیدواریم با توجه به فضای مثبت و در سایه پیروزی‎های حاصل شده ارتباطات بانکی دو کشور برای بازسازی سوریه بیش از پیش تعمیق یابد.»
سیف گفته بانک مرکزی ایران علاقمند است با مبادله هیئت‎های بانکی مقدمات شروع همکاری‎های گسترده‎تر را در دستور کار قرار دهد.
نام این بانک «الامان» است به معنای «ایمن» و در کشورهای عربی یکی دو موسسه تجاری و مالی به این نام فعال هستند و رئیس بانک مرکزی ایران پیشنهاد داده شعبی از این بانک و همچنین بانک‎های دیگر سوریه در ایران باز شود و متقابلا بانک‎های ایران هم در سوریه فعالتر شوند.
سیف با اشاره به سوابق مذاکرات در مورد تاسیس بانک مشترک ایران و سوریه گفته «می‎توانیم به سرعت موضوع را نهایی و در این باره تصمیم لازم را اتخاذ کنیم و قطعا این هدف زمینه را برای گسترش بیشتر ارتباطات تجاری و اقتصادی فراهم خواهد کرد.»
سیف در مورد شکل فعالیت این بانک توضیح داده و گفته‌ می‎تواند برای ایجاد و افتتاح حساب مشترک بین بانک‎های مرکزی دو کشور بوده و تسویه حساب بر مبنای آن باشد. این در شرایطی است که هم سیف و هم بانک مرکزی ایران و تعدادی از مدیران این بانک زیر تیغ تحریم‎های وزارت خزانه‎داری آمریکا هستند و تاسیس چنین بانکی می‎تواند کانالی برای انتقال پول و حواله‌جات جهت دور زدن تحریم‎ها باشد. از همین جهت به نظر می‌رسید که جمهوری اسلامی برای پیشبرد این پیشنهاد بسیار عجله دارد.
خود سیف نیز به این موضوع اشاره کرده و گفته است «شرایط ایران و سوریه به لحاظ اعمال تحریم‎های ظالمانه از جانب قدرت‌های جهانی مشابه است و کشور سوریه همواره با دقت روش‎های مقابله ایران با تهدیدات اقتصادی خارجی را رصد و از تجربیات ایران برای مواجهه با تحریم‎ها استفاده می‎کند.»
همچنین رییس کل بانک مرکزی با اشاره به حضور «پیمانکاران ایرانی در خاک سوریه» خواستار پذیریش ضمانت‌نامه‎های بانک‎های ایران از جانب بانک‎های سوریه شد و گفت تسهیل و تسریع در کار پیمانکاران ایرانی فعال در سوریه در واقع کمک به بازسازی این کشور خواهد بود.
۲۸ اردیبهشت، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی از آمادگی بخش خصوصی و دولتی ایران برای بازسازی سوریه خبر داد. این در حالیست که هنوز بحران‎های استان کرمانشاه پس از زلزله شدید سال قبل به قوت خود باقی است و بسیاری از مناطق دور و نزدیک در ایران در سایه بی‎توجهی و به برکت بی‌لیاقتی مقامات مسئول به شدت در محرومیت بسر می‌برند و حتی ابتدایی‎ترین زیرساخت‎ها را برای زندگی عادی ندارند.
گزارش‎ها حاکی از آن است که سند راهبردی بین ایران و سوریه در زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی برای بازسازی این کشور در هفته‎های آینده امضا خواهد شد. بانک جهانی برآورد کرده هزینه بازسازی سوریه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است.
میخاییل باگدونوف معاون وزیر خارجه روسیه پیش از این گفته بود کشورش برای کمک به بازسازی سوریه هیچ کمک مالی اختصاص نخواهد داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر