۲۱ خرداد ۱۳۹۷

اعتراضات صنفی در نظام اسلامی پس از تعطیلات: کارگران، بازنشستگان، کشاورزان، پزشکان، پرستاران، ورزشکاران، پیمانکاران، و …

- بالافاصله پس از پایان تعطیلات چند روزه‌ی ماه رمضان بیش از 12 تجمع اعتراضی در ایران برگزار شده است.
- این روزها نه تنها کارگران و بازنشستگان بلکه کشاورزان، پزشکان، پرستاران، ورزشکاران و پیمانکاران نیز معترض هستند.


کیهان لندن- با پایان چند روز تعطیلات رسمی در ایران اعتراضات صنفی و کارگری از روز شنبه ۱۹ خرداد آغاز و در روز یکشنبه ۲۰ خرداد ادامه یافت.
اعتراضات به وضعیت نابسامان اقتصادی و عقب افتادن حقوق کارکنان بخش‌های خصوصی و دولتی روز به روز در حال گسترش است و این روزها نه تنها کارگران و بازنشستگان بلکه کشاورزان، پزشکان، پرستاران، ورزشکاران و پیمانکاران نیز معترض هستند.
کارگران گروه ملی فولاد اهواز که دور تازه اعتراضات خود را از ۸ خردادماه آغاز کرده بودند پس از تعطیلات ماه رمضان این اعتراضات را از روز شنبه ۱۹ خرداد با پنجمین تجمع در مقابل استانداری ادامه دادند.
حقوق و مزایای بیمه‌ای حدود ۴هزار کارگر شاغل در گروه ملی صنعتی فولاد ایران در ماه‌های گذشته عقب افتاده است و کارگران این کارخانه‌ها که با ادامه بی‌توجهی مسئولان کارخانه و استانی روبرو شده‌اند به نشانه اعتراض دست به تظاهرات و تجمع زدند.
اعتراض کارگران فولاد اهواز در روز یکشنبه ۲۰ خردادماه با تجمع در پل لشکر روبروی سینما هلال اهواز ادامه یافت:
نمایشگر ویدیو
گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌سازی است و با وجود اینکه حقوق کارگران در همه کارخانه‌ها با تأخیر روبرو شده کارگران می‌گویند: «بعد از هر اجتماعی، مسئولان استانی وعده پیگیری پرداخت مطالبات معوقه ما را می‌دهند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد و کارگران همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.»
همزمان در روز شنبه ۱۹ خردادماه کارگران منطقه ۵ شهردارى اهواز که ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند، سفره خالی افطار پهن کردند:
نمایشگر ویدیو
در شمال خوزستان نیز کشاورزان حاشیه رودخانه دز در اعتراض به ممنوعیت کشت دست به تجمع زدند. سازمان آب و برق صبح روز شنبه ۱۹ خرداد اقدام به خاموشی پمپ‌های آب روستاها کرد و این موضوع بر خشم کشاورزان افزود.
همچنین روز شنبه ۱۹ خرداد شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه با اجتماع مقابل ساختمان اداری این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات عقب‌افتاده خود شده‌اند. کارگران بازنشسته که هنوز کارفرما مطالبات بازنشستگی آنها را پرداخت نکرده است گفته‌اند: «با وجود فرارسیدن سر رسید چک‌هایی که برای پرداخت سنوات بازنشستگی صادر شده‌است این چک‌ها هنوز قابل وصول نیست.»
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته هفت تپه خوزستان در روز یکشنبه ۲۰ خرداد نیز ادامه داشت.
کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع هفت‌تپه نیز می‌گویند که بابت دو ماه مزد معوقه طلبکار هستند و از حدود دو‌ سال پیش تا کنون عمده مزایایی که طبق قوانین کارگاه به آنها تعلق می‌گرفت یا کاهش یافته یا قطع شده‌ است. کارگران بخش صنعت مجتمع در همین رابطه روزهای پنجشنبه و جمعه، ۱۷ و ۱۸ خردادماه، دست به اعتراض صنفی زده بودند.
در شهر اردبیل نیز روز شنبه ۱۹ خرداد کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل به دلیل پرداخت نشدن ۵ ماهه حقوق دست به اعتصاب زدند.
در تهران نیز تعدادی از پزشکان و دندانپزشکان روز شنبه ۱۹ خرداد در اعتراض به سهمیه‌ ۶۰ درصدی برای داوطلبان خاص از جمله بسیجیان و خانواده‌های جانبازارن و ایثارگران در آزمون‌های دستیاری، مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همچنین روز یکشنبه ۲۰ خرداد کارگران کارخانه کیش چوب برای چندمین بار در سال جاری تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران معترض می‌گویند: «۱۴ ماه دستمزد و عیدی سال ‌۹۵ خود را از کارفرما طلبکارند.»
در پی مشکلات مالی این کارخانه و عقب افتادن چند ماه حقوق و مزایای کارگران بهزاد فلاحی مدیرعامل این کارخانه اواخر تابستان ۹۶ این کارخانه را تعطیل اعلام کرد و گفت پس از مدت کوتاهی کارگران به کار خود بازخواهند گشت. با این وجود اکنون حدود ۲۰۰ کارگر این کارخانه ماه‌هاست در بلاتکلیفی به سر می‌برند و حتی حقوق و مزایایی که طلبکار بودند را نیز دریافت نکرده‌اند.
روز یکشنبه ۲۰ خرداد کارگران شرکت لبنیات مانیزان اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه روبروی فرمانداری این شهرستان دست به اعتصاب زدند.
نمایشگر ویدیو
همچنین کارگران و کارکنان شرکت کالای پتروشیمی ماهشهر که در روزهای گذشته به خصوصی‌سازی این شرکت و اخراج تعداد زیادی از کارکنان اعتراض داشتند روز یکشنبه ۲۰ خردادماه در مقابل فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در کرج نیز کارکنان بیمارستان «امام خمینی» این شهر در اعتراض به چند ماه عقب افتادن حقوق و مزایا دست به اعتراض زدند. معترضان در پلاکاردی که در دست داشتند نوشته بودند: «وعده تا کی؟ حرف تا کی؟ حقوق نگرفتن تا کی؟»
پرسنل این بیمارستان می‌گویند از ابتدای سال جاری فقط یک‌ بار مبلغی به عنوان علی‌الحساب به حساب آنها واریز شده و مشخص نیست چه زمانی قرار است باقیِ مطالبات مزدی آنها پرداخت شود.
یکی از کارکنان این بیمارستان با بیان اینکه هیچکس صدای ما را نمی‌شنود، گفته است: «همه ما به اطرافیان و بانک‌های مختلف مقروضیم. هر ماه، زمان بازپرداخت وام‌های ما می‌رسد اما پولی در بساط نیست که بپردازیم. در نتیجه بیشتر بدهکار می‌شویم. به همه نهادهای ذیربط هم مراجعه کرده‌ایم اما پاسخی نگرفته‌ایم.»
وی تاکید کرده تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان این بیمارستان حدود ششصد خانواده را با مشکل مواجه کرده است.
در شهر اراک نیز ورزشکاران باشگاه شهرداری این شهر روز یکشنبه ۲۰ خرداد در اعتراض عدم تحقق وعده های شهردار اراک در پرداخت مطالبات ورزشکاران در مقابل شهرداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.
در پایتخت نیز روز یکشنبه ۲۰ خرداد تعدادی از پیمانکاران شهرداری تهران به‌دلیل عدم دریافت مطالبات تسویه نشده‌شان از سوی شهرداری تهران، مقابل ساختمان اصلی شورای شهر تجمع کردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر