- سرمای منفی ۱۰ درجه زندگی مردم را که بیش از نیمی از آنها همچنان در چادر زندگی میکنند با مشکل رو به رو کرده.
- نبود امکانات بهداشتی از جمله حمام و سرویس بهداشتی سبب شیوع شپش شده است.
- روستاها کمترین میزان رسیدگی از جانب دولت را داشتهاند و تنها سازمانهای مردم نهاد به آنها کمک کردهاند.
منوتو - با وجود گذشت نزدیک به سه ماه از وقوع زلزله در استان کرمانشاه در ایران وضعیت در مناطق زلزله زده این استان به ویژه روستاها همچنان وخیم و بحرانی است.
نبود امکانات بهداشتی و درمانی به علاوه سرمای جان سوز زندگی را برای مردم این مناطق به شدت مشکل کرده است.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در گزارشی مفصل از این مناطق از جمله روستای بزمیرآباد در کرمانشاه از عدم کمک رسانیهای دولتی در این روستا خبر داده است.
به نوشته این خبرگزاری، روستای بزمیرآباد کمترین میزان کمک و رسیدگیهای دولتی را داشته و تاکنون نیز تنها سازمانهای مردم نهاد به اهالی زلزله زده این روستا کمک کردهاند.
بر اساس این گزارش، وضعیت در این روستا همچنان همانند روزهای اول پس از وقوع زلزله است و دسترسی به خدمات بهداشتی مانند حمام تقریبا غیرممکن است: برای هر ۱۰ خانوار یک حمام و برای هر پنج خانوار یک سرویس بهداشتی مهیا شده است.
در یکی دیگر از روستاهای دشت ذهاب نیز هنوز پس از سه ماه سرویس بهداشتی ساخته شده تنها متشکل از دیواری کوتاه و آجری است که آن هم پس از این مدت تمام نشده است.
سوء تغذیه نیز به دلیل مصرف غذاهای کنسروی در بین کودکان عمومیت یافته و نبود بیمارستان صحرایی دسترسی به خدمات درمانی را بسیار سخت و طاقت فرسا کرده است.
تخریب مدرسه روستاها نیز سبب شده کودکان این مناطق مجبور باشند در سرمای شدید هوا زیر چادر درس بخوانند.
ایلنا همچنین در گزارش خود با اشاره به بروز بیماریهای عفونی برای زنان، سرماخوردگیهای شدید به دلیل سرمای منفی ۱۰ درجه و مشکلات فراوان برای زنان باردار از وضعیت اسفناک آنها خبر داده و به نقل از یکی از اهای روستای بزمیرآباد نوشته: «دختر ۱۳ سالهام دچار عفونتی شده که ممکن است در سنین بالاتر او را درگیر سرطان دهانه رحم کند.»
به نوشته این خبرگزاری در حال حاضر نیاز اصلی مردم این مناطق مسکن بوده و با توجه به اینکه همچنان بیش از نیمی از آنها در چادر زندگی میکنند، کانکس از ضروریات اصلی در این روستاهاست.
ایلنا همچنین با انتقاد از تعدادی از کسانی که آنها را «سلبریتی» خوانده از عدم تحقق وعدههای آنها در کمک به مردم منطقه گلایه کرده است.
در این میان فوت سارینای دو ساله به دلیل سرما و عفونت و نبود پزشک متخصص و امکانات کافی، نشان دهنده عمق فاجعه در روستای ناوه فر است. تقریبا تمامی روستاهای منطقه دشت ذهاب نیز شرایط مشابهی دارند و از دکتر و درمان در آنها خبری نیست.
عدم رسیدگی بهداشتی سبب شیوع شپش شده و این تنها سازمانهای مردم نهاد هستند که برای مبارزه با آن داروی مورد نیاز را برای مردم تامین میکنند.
زمین لرزه ۷/۳ ریشتری ۲۱ آبان ماه سال جاری در استان کرمانشاه علاوه بر مرگ ۶۲۰ نفر و مصدومیت بیش از ۹ هزار نفر سبب تخریب گسترده منازل در این استان شده و با وجود گذشت نزدیک به سه ماه از آن، تاکنون گزارشهای فراوانی از عدم رسیدگی کافی مسئولان و وخامت اوضاع از این مناطق منتشر شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر