۱۵ فروردین ۱۳۹۷

ادامه‏‎ی خیزش‎های شبانه در اهواز: اتحاد شهروندان پاسخ به تفرقه‎افکنی‎ها

- اعتراض‌ها به تبعیض و فقر و بیکاری در اهواز به هشتمین شب رسید.
- تلاش‎های سپاه و دستگاه‎های تبلیغاتی جمهوری اسلامی برای تفرقه‎افکنی اتفاقا به اتحاد شهروندان انجامیده و جمعیت مردم معترض در تظاهرات بیشتر از شب‎های قبل بود.

اهواز نخستین ساعات ۱۵ فروردین
کیهان لندن- نیمه‌شب گذشته، ۱۴ فروردین، خیزش شبانه مردم در اهواز ادامه پیدا کرد و اعتراض‌ها در بعضی محله‎ها تا نخستین ساعات ۱۵ فروردین ادامه یافت و زن و مرد و پیر و جوان در میان معترضان حضور داشتند.
اعتراضات در این منطقه در حالی وارد هشتمین روز خود شده که شهر اهواز به شدت چهره‎ی امنیتی به خود گرفته است. در یک هفته اخیر بیش از ۱۶۰ نفر در این شهر و شهرهای دیگر از جمله آبادان، حمیدیه، ماهشهر و خرمشهر بازداشت شده‌اند و تردد یگان‎های ویژه پلیس و نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه در خیابان‎ها برای ایجاد رعب و وحشت بین مردم به امری عادی تبدیل شده است.
تظاهرات گسترده و دامنه‎دار شبانه در خوزستان با اعتراض شهروندان عرب اهواز به نادیده گرفتن هویت قومی آنها در صدا و سیمای جمهوری اسلامی در برنامه «کلاه قرمزی» که از شبکه دوم تلویزیون پخش می‎شود آغاز شد. معترضان که به نادیده شدن خود در میان جمعیت متنوع ایران اعتراض داشتند، دو سه روز در مقابل نمایندگی صدا و سیمای جمهوری اسلامی در اهواز تجمع کردند تا بلکه مسئولان پاسخی داده و عذرخواهی کنند اما انگار نه انگار که این معترضان ایرانی هستند و به این موضوع که در تمامیت کشور قرار داده نشده‌اند، اعتراض دارند!
شب گذشته مردم اهواز شعار می‌دادند: «راحوا اخوانه یا عین ابچی» (برادرانمان رفتند ای چشم گریه کن) و «اهواز امضیع اشباله: اهواز قهرمانانش را از دست داده است».
رژیم تلاش زیادی کرد تا اعتراضات خوزستان را سانسور کند اما موفق نشد و مجبور شد به روش همیشگی، تفرقه‎اندازی را در دستور کار قرار دهد و از همین رو اعتراض‎ها را به جریان‎های تجزیه‎طلب و ضد ایرانی نسبت داد تا بهانه‎ای برای سرکوب مردم معترض بتراشد و القا کند که جریان اعتراض‎ها با تحریک جدایی‎طلبان است. اما همین سیاست‎های آلوده و خبیث، اتحاد مردم در خوزستان را که اتفاقا به این اعتراض دارند که چرا آنها را در چهارچوب ایران نادیده گرفته‌اند، بیشتر کرد و اعتراضات در کوت‎عبدالله، بازار نادری، رفیش (لشکرآباد) و جوانان حی‌‌الثوره (کوی علوی) به کیانپارس و اطراف کارون کشیده شد و مردم دیگر شهرها با تعلق‌های قومی مختلف برای حمایت از هموطنان خود به آنها پیوستند.
از خراسان به خوزستان
تظاهرات دی‎ماه از از مشهد آغاز شد تظاهرات گسترده‏‎ی فروردین از اهواز شروع شده است و شهروندان در سراسر ایران نشان می‌دهند که به شدت درباره همه چیز حساس شده‌اند و دیگر میل به خاموشی ندارند. اصلاح‏‎طلبان و رسانه‎های این طیف و بخشی از خبرنگاران وابسته و غیرمستقل در ابتدا برای نادیده گرفتن تظاهرات دی‎ماه آن را به تحریک باند رییسی و علم‎الهدی نسبت دادند که خیلی زود تشت رسوایی این ترفند بر زمین افتاد. این بار نیز همان‏‎ها بر طبلِ جدایی‎طلبانه بودن اعتراضات اهواز می‎کوبند و آگاهانه یا ناآگاهانه مردم را به حساب تجزیه‌طلبان نوشته و معترضان را به سوی آنها سوق می‌دهند.‎
در مقابل اما شهروندان نیز به قول معروف دست جمهوری اسلامی و جناح‎هایی را که برای ماندن در قدرت دست به هر ترفندی می‏‌زنند‎ خوانده‎اند و این را در شیوه‌ی برخورد معترضان می‌توان دید از جمله شعرخوانی یک شهروند اهواز در مورد اتحاد مردم که بازتاب گسترده‎ای در فضای مجازی داشته. وی تاکید می‎کند ما عرب‎های خوزستان و هیچ یک از اقوام ایرانی فریب فتنه‎گری‎های سپاه را نخواهیم خورد.
حفظ امنیت با خشونت
دیشب اعتراض‎ها به درگیری نیز کشیده شد و پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‎آور استفاده کرد و با خشونت تلاش نمود مردم را متفرق کند. معترضان هم به یک اتومبیل که گفته شده متعلق به اطلاعاتی‌ها بوده حمله کردند. تصاویر منتشرشده نشان می‎دهد که یک جسد که گفته می‌شود مامور اطلاعات بوده کنار اتومبیل افتاده است. اخبار مربوط به این اعتراضات با هشتگ (#اهواز) در توییتر و اینستاگرام به اشتراک گذاشته می‎شود. فیلمی نیز منتشر شده که نشان می‎دهد این اتومبیل به آتش کشیده شده است.
کاربری در توییتر نوشته «این مردم ماه‎هاست و بلکه چند سالیست که نه آب درست حسابی دارن و نه هوای قابل تنفس، زمین‏هاشون مصادره شده و با هزار و یک مشکل دست و پنجه نرم میکنن. بعد شما میفرمایید این حجم تظاهرات مال دعوای دوتا قبیله‌اس؟»
مشکلات مردم خوزستان مانند بسیاری از مناطق ایران یکی دو تا نیست؛ آلودگی هوا ناشی از ریزگردها و پالایشگاه‌ها، خشکسالی، بیکاری، فقر، تبعیض، جاده‎های ناامن، مین‎ها و ویرانی‎های برجای مانده از جنگ فقط بخشی از گره‌ی کور معضلات است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر