- وضعیت بازداشتیها در اهواز مشخص نیست.
- با وجود آمار بالای دستگیرشدگان اغلب روزنامهها و خبرگزاریهای داخلی چشم خود را به روی تظاهرات اهواز بستهاند.
- علی ساری نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی به «انصاف نیوز» گفته این ناآرامیها ریشه در گذشته دارد و فقط مربوط به برنامهی صدا و سیما نیست. همواره به انواع مختلف، عربها در سطح استان و حتی در پستهای کلان و سطح ملی، مورد تبعیض واقع میشوند.
کیهان لندن- شامگاه گذشته، ۱۵ فروردین، مردم در اهواز برای نهمین شب متوالی دست به اعتراض زدند و تا بامداد ۱۶ فروردین در خیابانها ماندند.
از تصاویر و فیلمهای منتشرشده مشخص است شهروندانی از ردههای سنی مختلف در این اعتراضات حضور دارند اما عموم آنها از جوانان هستند.
تظاهرات در منطقه عین دو (سیدکریم) و لشکرآباد با درگیری بین مردم و نیروی انتظامی همراه بود. پلیس ضد شورش سوار بر موتور به تجمعات مردم هجوم بُرد و برای پراکنده کردن آنها اقدام به پرتاب گازاشک آور کرد.
منابع غیررسمی اعلام کردند تعداد بازداشتیها در این چند شب به ۱۷۰ نفر رسیده است اما اسامی افراد مشخص نیست.
جوان ۱۹ سالهای به اسم میثم علوانی در بین بازداشتیهای دیشب بوده است.
پیشتر عزیز جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران تاکید کرده بود که «سوار شدن دشمن بر اعتراضات مردم به مشکلات اقتصادی و معیشتی از عبرتهای سال ۹۶ بود» و گفت «ضد انقلاب و منافقین [مجاهدین] برنامههای مفصل و پیچیدهای را به زعم خود برای تمام کردن کار جمهوری اسلامی تدارک دیده بودند.»
برنامه نهادهای امنیتی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی همچنان این است که اعتراضات اهواز را به تجزیهطلبان وصل کنند اما این ترفند و تفرقهافکنی به بنبست خورد و دلیل اصلی آن جمعیت زیاد معترضان و پیوستن مردم با تعلقات قومی مختلف به تجمعاتی است که در دو سه روز نخست بیشتر شامل شهروندان عرب اهواز میشد. به این ترتیب مقامات مسئول نتوانستند ادعا کنند که صدها جوانی که در خیابان علیه نظام شعار میدهند تجزیهطلب هستند.
این در حالیست که حتی شهروندان دیگر اهواز که عرب نیستند هم شعارهای عربی سر میدهند تا بر موجودیت هموطنان عرب خود تأکید کنند. با وجود فریبکاری و تفرقهاندازی رژیم و همچنین سوء استفاده برخی جریانهای تجزیهطلب اما از شعارهای جوانان معترض اهواز پیداست که به عنوان شهروندان ایران دست به تظاهرات اعتراضی علیه مشکلات و شرایط موجود میزنند.
روشن کردن آتش برای کاهش اثر گاز اشکآور:
در این میان چند وبسایت وابسته به جریانهای تجزیهطلب که سعی داشتند اعتراضات اهواز را به نام خود ثبت کنند، مانند جمهوری اسلامی چیزی عایدشان نشد و اصلا از پوشش این اعتراضات صرف نظر کردند؛ درست مانند رسانهها و روزنامههای وابسته به هر دو جناح حکومت در داخل و خارج که همچنان تظاهرات اهواز را نادیده میگیرند و اتفاقا با این کار امکان سوءاستفاده از آن را فراهم میکنند. در حالی که نمایندگان این مناطق نمیتوانند آن را نادیده بگیرند.
نماینده مجلس: ناآرامیهای اهواز ریشه در تبعیض دارد
نمایندهی اهواز در مجلس شورای اسلامی در واکنش به ناآرامیهای اخیر در خوزستان ریشهی اعراضات را «تبعیض» دانسته و گفته «پیشنهاد اول من عذرخواهی رسمی رییس صدا و سیما و دوم اینکه به شکل ریشهای شورای عالی امنیت ملی به این ماجرا بپردازد و برای رفع تبعیضها گامی اساسی بردارد.»
علی ساری دربارهی ناآرامیهای اخیر اهواز و آبادان به وبسایت «انصاف نیوز» گفته است «این ناآرامیها ریشه در گذشته دارد و فقط مربوط به برنامهی صدا و سیما نیست. همواره به انواع مختلف، عربها در سطح استان و حتی در پستهای کلان و سطح ملی، مورد تبعیض واقع شدند. بهلحاظ نسبت جمعیتی هم که در نظر بگیریم، نسبت به جمعیت کل کشور، ببینید که در چند استانداری حضور دارند، در سطح وزارتخانهها چقدر از آنها استفاده شده و در سطح مدیران کل چقدر استفاده شده است!»
وی افزود: «واقعا در این زمینه تبعیض وجود دارد و نمیشود آن را انکار کرد؛ درواقع به شدت هم وجود دارد. در طول مدت نمایندگی هم سعی کردهام که بهخاطر کشورم، برای رفع این تبعیض گام بردارم و تلاش کنم. ولی حقیقت آن است که تا زمانی که ارادهی ملی برای این کار وجود نداشته باشد، نمیشود جلوی این تبعیضها را گرفت.»
این نمایندهی مجلس در ادامه گفت: «به نظرم حتی نهادهای امنیتی ما باید نسبت به این تبعیضها حساس باشند. چون این تبعیض پیامدهایی دارد. وقتی مدیری را میبینند که با نگاهی تبعیضگرایانه مدیریت میکند، دستگاههای امنیتی و مسئولین ما نباید با وی تعارف داشته باشند و باید برخورد کنند. ولی متاسفانه، در ارتباط با مدیرانی که به دنبال تبعیض هستند، حتی نهادهای امنیتی ما بیشتر به تذکر اکتفا میکنند و در همین حد هم موضوع را بطور جدی پیگیری نمیکنند و بالعکس خود من هم به عنوان نمایندهی مردم وقتی که این دست موضوعات را دنبال میکنم به رفتار قومی متهم میشوم. در صورتی که به امنیت کشورم اهمیت میدهم و به همین دلیل سعی میکنم بهدنبال این موضوعات باشم.»
وی دربارهی عذرخواهی مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی که یکی از مطالبات معترضین است، گفت: «من، سایر نمایندگان مجلس و نمایندگان خبرگان، همهی ما داریم این موضوع را دنبال میکنیم تا در اسرع وقت عذرخواهی مسئولان صدا و سیما از مردم عربزبان خوزستان انجام شود. یک بخش این قضیه روانی است و بخش دیگر آن اساسی. زمانی که داغداری عزیزی را از دست میدهد، شما برای اینکه او را تسلی دهید به نزدش میروید؛ این بخش روانی قضیه است، شما که نمیتوانید آن متوفی را بازگردانید.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر