- ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از سال 85 آغاز اما با گذشت 12 سال هنوز به پایان نرسیده است.
- حسن روحانی چند هفته پیش از برگزاری دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری در اردیبهشت 96 در مراسم افتتاح این پالایشگاه شرکت کرد.
کیهان لندن- پالایشگاه ستاره خلیج فارس که پروژه ساخت و بهرهبرداری آن از سال ۸۵ کلید خورده است و قرار بود با فعال شدن فازهای مختلف آن ایران در تولید بنزین خودکفا شود هنوز نیمهتمام باقیمانده است.
احمد مرادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، معتقد است یکی از دلایلی که از گذشته تا کنون افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به مدت ۱۲ سال به تأخیر انداخته سوءمدیریت بوده و مسئولان نتوانستهاند از منابع موجود برای راهاندازی پالایشگاه استفاده کنند.
نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر این پالایشگاه ۶ سال قبل راهاندازی میشد میتوانست از نظر صرفهجویی ارزی کمک فراوانی به کشور کند میگوید: «هم اکنون پالایشگاه نفت بندرعباس در هرمزگان به تنهایی ۱۸درصد از نیاز ما در کشور به بنزین را به صورت مستقیم و ۴۵درصد را به صورت غیرمستقیم تامین میکند که مکمل این پالایشگاه، پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که میتواند به تولید بنزین در کشور کمک کند.»
احمد مرادی همچنین میگوید راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال ۹۷ مشروط به حمایت مالی دولت است و در صورت بهرهبرداری از فازهای جدید این پالایشگاه کشور در حوزه بنزین نیازمند واردات نخواهد بود.
کلنگ خوردن ساخت پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال ۸۵ با وضع تحریمهای سنگین در دولتهای نهم و دهم روبرو شد و نبود تجهیزات و سرمایه این پروژه را نیمه تمام به دولت یازدهم سپرد.
با روی کار آمدن دولت روحانی، وزارت نفت تلاش کرد ساخت آن را به پایان برساند و پیشبینی این بود که با امضای برجام و برداشته شدن تحریمها نه تنها مشکلی برای ورود تجهیزات وجود نخواهد داشت بلکه سرمایه کافی، با ورود پولهای بلوکه شده و ایجاد رونق در صنعت نفت، برای پایان این پروژه تأمین خواهد شد.
در همین حال چند هفته پیش از برگزاری دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری حسن روحانی در مراسمی با شکوه شرکت و این پروژه را افتتاح کرد اما همزمان رسانههای منتقد دولت خبر دادند تنها فاز نخست این پالایشگاه به بهرهبرداری رسیده است.
در ابتدای مهرماه ۹۶ و پس از تقریبا شش ماه از رویدادی که دولت روحانی آن را افتتاح و آغاز بهرهبرداری از فاز نخست این پالایشگاه عنوان کرده بود، هدایتالله خادمی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، خبر داد که فاز نخست این پالایشگاه سه بخش داشته که تنها یک بخش آن فعال شده و بنزین تولیدشده در این پالایشگاه یورو ۴ نیست و احتمالا بنزین یورو ۲ است!
تعدادی از کارکنان این پالایشگاه نیز در آذررماه ۹۶ از کار بیکار شدند و احتمال کسری بودجه شدید در این پروژه و نمایشی بودن افتتاح آن توسط حسن روحانی با اهداف انتخاباتی قوت گرفت.
اکنون مشخص شده برای تکمیل فازهای بخشهای دوم و سوم فاز یک و همچنین فازهای ۲ و ۳ این پالایشگاه بودجهای موجود نیست.
گفتنی است شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو)، شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی و صندوق بازنشستگی صنعت نفت، دیگر سهامداران پالایشگاه ستاره خلیج فارس هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر