قشم بزرگترین جزیرهی مسکونی ایران و از زیباترین خواستگاههای (:مقاصد) گردشگری جنوب ایران است. قشم با پیشینهای کهن از مهمترین بخشهای استان هرمزگان است. شهرستان قشم، با پهنهای نزدیک به ۹/۱۶۰۹ کیلومتر مربع در جنوب استان هرمزگان، در شمال باختری (:غربی) تنگهی استراتژیک هرمز، در ۲۶ درجه و ۴۵ دقیقهی پهنای شمالی و ۵۵ درجه و ۴۷ دقیقهی درازای خاوری نسبت به نیم روز گرینویچ قرار دارد و بلندی آن از سطح دریا ۶ متر است.
در گسترهی این جزیرهی زیبا پدیدههای شگفت طبیعی بسیاری جای گرفته است که در این میان میتوان از تنگه کریان قشم یاد کرد.
تنگه کریان منطقهای دستنخورده و بکر در دل کوههای دولاب قشم است که هنگام بارندگی و پس از باران از زیبایی ویژهای برخوردار می شود. آبگرفتگی چالههای این دره و بلندای آن از سطح زمین، خنکای نسیمی که از میان دره میگذرد هوایی خوش و دلچسب را بههمراه دارد.
صادرات شهرستان قشم گونههای ماهی ومیگو، صنایع دستی، قایق، لنج و خاک سرخ است. از آنجایی که صید آبزیان در این شهرستان از جایگاه خوبی برخورداربوده وبیشتر مردم این شهرستان ماهی گیر و کارگر معدن خاک سرخ هستند، ماهی، میگو و خاک سرخ مهمترین صادرات منطقه هستند. از مهمترین صنایع دستی مردم شهرستان قشم می توان به لنج سازی، گلابتون دوزی، خوس دوزی، شک دوزی، سوند و حصیربافی، توربافی، گرگور سازی اشاره کرد. میتوان گفت که لنجسازی کهنترین صنعت سازمان یافته و منظم سواحل جزایر جنوبی ایران است و پیشینهی این حرفه و صنعت بومی با تاریخ دریانوردی و بازرگانی ایرانیان کهن درهم آمیخته است. در حال حاضر بیشترلنجهای ساخته شده در جزیره قشم چه از نظر حجم و اندازه و چه نوع شناور به وسیله استادان محلی طراحی و پرداخته میشود. یادگیری و آموزش فن جلافی (نجار لنج) بهطور تجربی است و پسران از پدرانشان به ارث برده اند. این صنعت یک صنعت کاملا مردانه است و زنان در آن دخالتی ندارند.
خبرنگار امرداد: سپینود جم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر