۲۰ فروردین ۱۳۹۷

آژان‌کشی در بازار ارز، ترس از تشدید اعتراضات: «کودتای ارزی» آدرس غلط اصلاح‏‎طلبان حکومتی

- نیروهای انتظامی و سپاه برای مقابلله با شورش‎های شهری به حالت آماده‎باش درآمدند.
- با افزایش افسار گسیخته‏‌ی نرخ ارز مصطفی تاجزاده پرچمدار ادعای «کودتا» از سوی «دولت در سایه» شده و رسانه‎های همسو با او بحث روی کار آوردن «رییس جمهور نظامی» توسط پادگانی‎ها و زمین زدن دولت را مطرح می‌کنند.
- کارشناسان اقتصادی پیش از عید هشدار داده بودند که قیمت ارز تا خرداد تا چند برابر افزایش خواهد داشت و سال‌هاست ریشه‌ی مشکلات اقتصادی را سیاست‎های کلان جمهوری اسلامی معرفی می‌کنند.
- فرزند مهدی کروبی گفته پشت پرده اتقاقات مهمّى در حال رقم خوردن است كه اگر دولت توان مديريت كردن آن را نداشته باشد به زودى پايان مى‎پذيرد.
-اصلاح‌‏طلبان مثل همیشه آدرس غلط می‌دهند و امنیتی شدن خیابان‎ها را که ناشی از ترس حکومت از شدت گرفتن اعتراضات و قیام مردمِ جان به لب رسیده و ناراضیان است، به پای تحرکات نظامی‌های ضد دولت حسن روحانی می‌نویسند.

رژه‎ی پلیس ضدشورش در خیابان فردوسی

کیهان لندن- افزایش قیمت ارز و سکه ایران را آنقدر ملتهب کرده که اگر شرایط به وجود آمده «امنیتی» خوانده شود اصلا بی‎راه نیست.
دلار صبح یکشنبه، ۱۹ فروردین، تا ۶۱۰۰ در چهارراه استانبول رسید و صف طولانی مقابل اندک صرافی‎های دولتی برای خرید ارز شکل گرفت و بقیه صرافی‎ها هم خیال خودشان را راحت کردند و بساط خرید و فروش انواع ارز را جمع کرده‌اند.
اما در این شوک ارزی به اندازه صفی که مقابل معدودی شعبه‌های ارزی دولتی بسته شده، حضور نیروهای انتظامی و پلیس ضدشورش در خیابان‎های پایتخت به شدت به چشم می‎خورد.
صف خرید دلار
نیروی انتظامی برای ارز در حالت آماده‌باش است و یگان‎های ضدشورش با موتور به صورت گروهی در مرکز شهر به ویژه حوالی فردوسی، جمهوری و ولیعصر در رفت و آمد هستند و گزارش‎های غیررسمی حاکی از آن است که یگان‎های امنیتی سپاه محمد رسول‎الله تهران نیز به صورت آماده‌باش هستند تا با اعتراضات احتمالی مقابله شود.
به طور متوسط در ۲۴ ساعت گذشته بسیاری از بنگاه‎های اقتصادی تا ۸ درصد ضرر کرده‌اند و دیر یا زود چند برابر بیشتر تورم و افزایش قیمت انواع کالاها و خدمات را به دنبال خواهد داشت.
ماشین‎های پلیس و سرباز در چهارراه‎های پر رفت و آمد پایتخت و همچنین مقابل صرافی‎هایی که باز هستند مستقر شده‌اند.
دلال‎ها هم که می‌بینند اوضاع خیلی خراب است به گوشه و کناری در کوچه‎های خلوت پناه برده و آنجا «دلارلازم‎ها» را با هر قیمتی که به قول معروف عشق‌‏شان می‎کشد می‎دوشند.
به خط کردن سربازها مقابل صرافی‌ها
اما افزایش قیمت ارز به موضوع مشاجره میان چهره‌های سیاسی نیز تبدیل شده است.
مصطفی تاجزاده عضو پیشین جبهه مشارکت که عامل افزایش نرخ ارز را «دست‎های پشت پرده» می‎داند شب گذشته توییت کرد «به نقطه عطف/ حذف یکی از دو دولت نزدیک می‌شویم. یا دولت پنهان از مستوری دست می‌کشد و با کنار زدن دولت قانونی ارکان حکومت را کامل در دست می‌گیرد یا مجبور به عقب‌نشینی از قلمروهای مختلف به‌ویژه در عرصه اقتصاد و سیاست‌خارجی می‌شود. اجازه ندهیم جامعه مدنی از حزب پادگانی شکست بخورد.»
شکست پروژه‏‎ی سوریزاسیون، استارت ونزوئلا شدن!
او که ادعا کرده بود رسانه‎های سیاسی خارج از کشور به او تریبون نمی‎دهند و سانسورش می‎کنند، حاضر نشد در باره‌‏ی توییت‌اش و همینطور افزایش نرخ ارز و آثار آن بر فضای سیاسی و اجتماعی ایران با کیهان لندن گفتگو کند.
مجتبی واحدی اصلاح‏‌طلب دیروز و از منتقدان جدی امروز این جریان ناکام، در پاسخ به تاجزاده نوشته «آقای تاجزاده! اگه خستگیتون از مخالفت با رفراندوم، رفع شد و نشئگی ناشی از سوریه نشدن ایران از سرتان پرید لطفا در مورد «ونزوئلایی» شدن ‌ایران‌ هم‌ نکته‎ای، سخنی، رهنمودی بفرمایین.»
«ونزوئلایی شدن ایران» کنایه‎ی تازه منتقدان حکومت است خطاب به استمرارطلبانی که مرتب در حال ترساندن مردم هستند.عمار ملکی تحلیلگر سیاسی از هلند توییت کرده «نظام مقدس می‌خواست ژاپن اسلامی شود. بعدها رفسنجانی و استمرارطلبان خواستند چین اسلامی شوند و ولایتمداران هم تلاش دارند کره‌شمالی اسلامی شوند. نهایتا امروز با وضعیت دلار و سقوط ریال در حال تبدیل به ونزوئلای اسلامی هستند و اگر همین روال پیش رود به زودی شوروی اسلامی می‎شوند. خدا قوت!»
محمدتقی کروبی فرزند مهدی کروبی از رهبران محصور جنبش سبز نیز با اشاره به «پشت پرده» چنین توییت کرده «افزایش اینگونه قیمت ارز ناشى از پیامدهاى صرف اقتصادى نیست. به نظر مى‌رسد پشت پرده اتقاقات مهمّى در حال رقم خوردن است که اگر دولت توان مدیریت کردن آن را نداشته باشد به زودى پایان مى‎پذیرد.»
بی‎عرضگی دولت: حزب‎الله را بریزید بشوره بِبره…
بجز منتقدان جمهوری اسلامی، تندروها و بسیجی‎ها و ولایتمداران هم به تاجزاده حمله کرده‎ و می‎گویند اصلاح‌‏طلبان و دولت در اداره کشور کم آوردند و مشکلات را گردن سپاه و بسیج می‎اندازند تا از زیر بار مسئولیت شانه خاله کنند. یکی از آنها علی قلهکیاست که نوشته «فائزه هاشمی می‌گفت، هر وقت دولت سازندگی (هاشمی رفسنجانی) به مشکل می‌خورد، بچه‎های انصار حزب‎الله رو می‌فرستادن زد و خورد کنن بشوره ببره، حالا حکایت الانه، تا‌جزاده حرف ازکودتای نظامی‌ها در پس بی‌عرضگی دولت درمدیریت قیمت دلار می‌زنه، الله کرم هم با آرمان مصاحبه می‎کنه و میگه رییس جمهور نظامی می‎خواهیم!»
برخلاف اصولگرایان که افزایش نرخ ارز را «بی‎عرضگی دولت» می‎دانند روزنامه‎های اصلاح‌‏طلب ادعای دیگری مطرح می‌کنند: «کودتای ارزی»، «دولت نظامی»! همچنان که آرمان با تیتر بزرگ نوشته «کودتای ارزی» و زیرش موضع‎گیری‎های حسین الله‎‌کرم از سردسته‎های اوباش حزب‎الله را چاپ کرده که مثل هوشنگ امیراحمدی پیشنهاد روی کار آمدن یک رییس جمهور نظامی را داده است. روزنامه‌ها‎ی اعتماد و شرق هم تیترهای اصلی خود را به دلار و عکس آن اختصاص داده‌اند.
صفحه یک روزنامه‎های اصلاح‎طلب ۱۹ فروردین
واقعیت این است که اصلاح‏‌طلبان بلاتکلیف هستند و هنوز درست نمی‎دانند در مورد افزایش قیمت ارز از کجا می‎خورند! برخی از خودشان هم دولت را مقصر این وضعیت دانسته‌اند مانند آفتاب یزد که حسن روحانی را زیر سوال برده است.
فیاض‌ زاهد از اصلاح‏‌طلبان محافظه‎کار بدون تعارف گفته این جریان سیاسی دیر بجنبند بازنده خواهد بود.
ولی اصلاح‌طلبان در ماه‌های اخیر درباره همه چیز مرتب آدرس غلط می‌دهند. از اعتراضات سراسری مردم تا بحران ارز! آنها سعی می‌کنند امنیتی شدن خیابان‎ها را که ناشی از ترس حکومت از شدت گرفتن اعتراضات مردم جان به لب‌رسیده و ناراضیان است، به پای تحرکات نظامی‌های مخالف دولت حسن روحانی بنویسند و آن را  جلوه‎ای از کودتا قلمداد کنند. در حالی که این جریان حکومتی ادعا می‎کند دست‎های پشت پرده بازار دلار را به این روز انداخته و توطئه‌ی کودتا پشت آن خوابیده، نوبخت سخنگوی دولت می‌گوید «از بانک مرکزی انتظار داریم با تحرک و فعال‌تر بر بازار ارز مسلط شود.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر