۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

فعالان و دوستداران میراث فرهنگی: اسناد مالی ۱۸ میلیارد بودجه تخت‌جمشید منتشر شود

- فعالان میراث فرهنگی: علی‌اصغر مونسان مدیرعامل و عضو هیئت رئيسه شرکت‌های خصوصی و موازی است.
- ۱۸ میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته به تخت جمشید گفته می‌شود که صرف اجرای ۳۰ طرح شده که درباره هیچ کدام شفافیت وجود ندارد.
- مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید مشغول تحصیل دکتراست و با داشتن دو شغل فرصت مدیریت پایگاه‌های مهم تاریخی را ندارد.

کیهان لندن- سمن‌های (سازمان‌های مردم‌نهاد) میراث فرهنگی می‌گویند رئیس سازمان میراث فرهنگی باید پاسخگوی حضورش به عنوان مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره شرکت‌های خصوصی موازی باشد و اسناد مالی و اجرایی خرج شدن ۱۸ میلیارد تومان بودجه محوطه میراث جهانی تخت جمشید را منتشر کند.
سمن‌ها و دوستداران میراث فرهنگی از تاثیرگذارترین نهادهای مردمی و غیردولتی به شمار می‌روند که در رصد و پیگیری فعالیت‌ها و معضلات این حیطه، فعالیت چشمگیری دارند؛ آنها تا کنون از تخریب و نابودی بسیاری از بناهای تاریخی نیز جلوگیری کرده‌اند.
فعالان و دوستداران میراث فرهنگی در نامه‌ای به علی‌اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی با توجه به تاکید وی بر پاسخگو بودن زیرمجموعه‌اش خواستار ارائه توضیحات در زمینه فعالیت وی و مدیرانش در شرکت‌های خصوصی موازی با سازمان میراث فرهنگی شدند.
در این نامه که کانال تلگرامی «دیده‌بان میراث فرهنگی ایران» منتشر کرده، به «تشکیل شرکت‌های خصوصی» از سوی برخی از مدیران یا مشاوران سازمان میراث فرهنگی اشاره شده که علی‌اصغر مونسان در برخی از آنها سمت مدیرعامل یا عضو هیئت‌مدیره را دارد!
سمن‌ها در این نامه با تاکید بر اینکه «تا کنون توضیحی در این زمینه ارائه نشده» خواستار اعلام اقداماتی صورت گرفته «برای توقف این رویه و پیشگیری از حضور مدیران سازمان میراث فرهنگی در این گونه شرکت‌ها» شدند.
همچنین در این نامه به هزینه‌‌ی بودجه ۱۸ میلیاردی محوطه تاریخی تخت‌جمشید و پاسارگاد پرداخته شده که طبق اعلام مدیر این محوطه ۳۰ طرح با این بودجه اجرا شده ولی جزئیات آن «بسیار کلی و مبهم» است.
فعالان و دوستداران میراث فرهنگی خطاب به رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده‌اند که «نظر به تخلفاتی که طی چند سال اخیر در برخی دستگاه‌ها دیده شده است و رئیس محترم جمهوری بارها از دستگاه‌های دولتی خواسته که فعالیت‌هایشان در اتاق شیشه‌ای در معرض نظارت جامعه قرارگیرد، دوستداران میراث فرهنگی خواهان آن هستند که این طرح‌ها با شفافیت و دقت بیشتری به اطلاع جامعه رسانده شود.»
در نامه همچنین آمده که مدیر تخت جمشید که به تازگی استعفا داده نیز باید «در این زمینه توضیحی دقیق و روشنگر ارائه نماید» و «سایر پایگاه‌های میراث جهانی کارنامه اجرایی و مالی خود را برای اطلاع عموم منتشر نمایند.»
سمن‌ها در بخش دیگری از این نامه خواستار تعییر مدیر کنونی تخت‌جمشید نیز شده‌اند: «با استعفای مدیر محوطه میراث جهانی تخت‌جمشید (آقای رضایی منفرد)، سرپرستی این مجموعه را آقای حمید فدایی، مدیر محوطه میراث جهانی پاسارگاد، با حفظ سمت، بر عهده گرفته است. با توجه به اینکه وی هم‌اکنون دانشجوی دکتری است و هر یک از این محوطه‌ها نیز بسیار حساس هستند شایسته است هرچه زودتر مدیر مناسبی برای محوطه تخت‌جمشید در نظر گرفته شود، به‌خصوص که هر دو محوطه از پربازدیدترین محوطه‌های کشور هستند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر