۱۷ فروردین ۱۳۹۷

امپراتوری مالی صدر هاشمی‎نژاد با رانت دولتی- سپاهی در نظام اسلامی: پولشویی‎های پدر و پسر از دولت خاتمی و احمدی‌نژاد تا روحانی!

روزنامه‏ فایننشال تایمز در گزارشی نکات تازه‌‏ای درباره‏‌ی پرونده علی صدر هاشمی‎نژاد مدیر عامل بانک ایرانی- مالتایی «پیلاتوس» متهم به همکاری با جمهوری اسلامی در پولشویی منتشر کرده که مُهر تاییدی بر افشاگری‎های دافنه کاروانا گالیسیا روزنامه‎نگارِ اهل مالت است که در یک سوء قصد در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷ در انفجار بمب در اتومبیل‎اش ترور شد.
سیدعلی صدر هاشمی‌نژاد فرزند سیمحمد صدر هاشمی‌نژاد صاحب بنگاه مالی استراتوس
صدر هاشمی‎نژاد بیستم مارس (اول فروردین ۱۳۹۷) در ویرجینیا بازداشت شد و در نخستین جلسه دادگاه تمام اتهامات را رد کرد. بازجویی‎ از او همچنان ادامه دارد.
آنچه در گزارش فایننشال تایمز آمده عمدتا همان مسائلی است که در گزارشی با عنوان «امپراتوری مالی خانواده صدر هاشمی‌نژاد متهم به پولشویی برای جمهوری اسلامی» روز شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۷ (۲۴ مارس ۲۰۱۸) در کیهان لندن منتشر شد.
 فایننشال تایمز چه مسائل تازه‎‏ای را مطرح کرده؟ 
از نکات تازه‎ای که این روزنامه آمریکایی نوشته این است که یکی از دختران الهام علی‏‌اف رییس جمهور آذربایجان مبلغ یک میلیون دلار از همسر نخست وزیر مالت جوزف موسکات، که او هم در این پرونده زیر ذره‌‏بین قرار گرفته، دریافت کرده که انتقال این پول از طریق بانک پیلاتوس صورت گرفته است.
همچنین در بررسی‎ها مشخص شده صدر هاشمی‎نژاد به همراه هفت همدست دیگرش در سوئیس، ترکیه و بعضی کشورهای دیگر شرایط نقل و انتقال پول‎های کلان را از طریق «هایپو سوییس پرایوت بانک» مستقر در زوریخ و «جی پی مورگان» مستقر در آمریکا فراهم کرده که عموم این پرداخت‎ها به نفع نهادها و شرکت‎هایی در ایران بوده است.
نخست وزیر مالت جوزف موسکات در کنار همسرش میشل
این روزنامه می‎نویسد علی صدر هاشمی‎نژاد پاسپورت کشور سنت کیتس و نویس را دارد اما آدرس او در دوبی ثبت شده  و دادستان‎ها می‎گویند هدفش فراهم کردن ارتباطات مخفیفانه با عواملی در داخل ایران بوده است.
فایننشال تایمز همچنین کشف کرده فردی به اسم «مصطفی چتینل» (Mustafa Cetinel) که احتمالاَ فردی با ملیت ترکیه‏‎‎ای است، یکی از مدیران اجرایی بانک پیلاتوس است که او هم در پولشویی‎ها دست داشته اما هنوز محاکمه نشده است.
همچنین در این گزارش آمده بعضی اعضای پارلمان اروپا پرسیده‎اند چگونه است یک فرد با این سن و سال توانسته یک بانک خصوصی در کشور مالت ثبت کند و مشتریانی در بین سیاستمداران پیدا کند؟ طبق گزارش سالیانه‎‌ی این بانک دارایی‏‌های آن بیش از ۳۰۰ میلیون یورو است. اعضای پارلمان اروپا پرسیده‎اند صدر هاشمی چطور توانسته شعبه‌‎ه‏ایی از این بانک را در لندن تاسیس کند؟!
محمد صدر هاشمی‌نژاد
دیوید کوستا، دستیار پیشین نخست‌وزیر مالت و عضو پارلمان اروپا که پیگیر پرونده بانک پیلاتوس است، می‎گوید سیستم‎های بانکی که در اروپا امکان پولشویی را فراهم می‎کنند فراتر از پرونده صدر هاشمی‎نژاد هستند. به گفته او پولشویی‎ها مربوط به ضعف اساسی سیستم «پاسپورتینگ» اتحادیه اروپا است که به شرکت‎های مالی و بانک‎های دارای مجوز در یک کشور اجازه می‎‏دهد در یک کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا نیز مجوز داشته باشند.
با این حال رییس هیات نظارت بر بانک مرکزی اروپا، ماه گذشته به کمیته پارلمانی اتحادیه اروپا این ادعاها را شرم‎آور توصیف کرده و گفته بانک مرکزی اروپا دستورالعملی برای نظارت بر مؤسسات مالی و بانک‌ها برای رعایت قوانین ضدپولشویی ندارد زیرا این وظیفه بر عهده‌ی ناظران محلی گذاشته شده است.
اداره بانکداری اروپا تحقیقات اولیه درباره‌ی مبارزه با پولشویی را با محور قرار دادن سیستم مالی کشور مالت آغاز کرده است.
در بخشی از گزارش فایننشال تایمز آمده «استراتژی‎های جدیدی که توسط رژیم ایران برای مقابله با تحریم‎ها طراحی شده، شامل مبادله نفت در برابر کالاست و پرداخت‏‌ها از طریق اشخاص ثالث و شرکت‎های صوری انجام می‌‏شود و گروهی از افراد هستند که به عنوان واسطه مسیر نقل و انتقال پول‎ها را فراهم می‎کنند.»
این‎ موضوعات که در گزارش فایننشال تایمز آمده پیش از این در گزارش چهارم فروردین کیهان لندن نیز به آنها اشاره شده بود.
محمد صدر هاشمی‎نژاد صاحب استراتوس در کنار اسحاق جهانگیری معاون  حسن روحانی
رابطه صدر هاشمی‎نژادها با دولت‎های خاتمی، احمدی‎نژاد و روحانی
به قول حکیم ابوالقاسم فردوسی «پسر کو ندارد نشان از پدر، تو بیگانه خوانش مخوانش پسر». در ایران روز ۲۸ مهرماه ۱۳۹۴ (در دولت اول حسن روحانی) مراسمی به مناسبت روز ملی صادرات در سالن اجلاس سران برگزار شد که در آن اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی، محمدجواد ظریف وزیر خارجه، محمدرضا نعمت‎زاده وزیر صنعت دولت یازدهم و مقام‎های دیگر از جمله رییس سازمان توسعه تجارت و برخی نمایندگان مجلس حضور داشتند و در این مراسم سیدمحمد صدر هاشمی­‎نژاد به عنوان مؤسس و رئیس هیأت مدیره شرکت بین‎­المللی پیمانکاری استراتوس و مؤسس بانک اقتصاد نوین، گروه هلدینگ استراتوس و کانون کارآفرینان توسعه‎­گرا، تندیس و لوح تقدیر «صادرکننده نمونه ملی سال ۱۳۹۴» را در گروه خدمات فنی و مهندسی ایران دریافت کرد.
او تندیس را از دست همان‎ افرادی گرفت که به دولت محمود احمدی‎نژاد انتقاد می‎کردند چرا سرمایه‎های کشور را برای ساخت و ساز مسکن در ونزوئلا صرف می‎کند. ارزش قرارداد شرکت استراتوس با شرکت تابعه‌‏ی شرکت نفت ونزوئلا که در سال ۲۰۰۷ به امضا رسید ۴۷۶ میلیون دلار بود.
شرکت عمرانی «استراتوس» نه تنها ساخت و ساز بلکه در در زمینه‎‏ی خدمات مالی، سرمایه‌­‏گذاری و بازار پول و بیمه، املاک و مستغلات، تجارت و بازرگانی، پیمانکاری و صنعت و خدمات بازرگانی نیز فعال است.
این شرکت در سال ۱۳۷۸ به عنوان پیشتاز و اولین صادرکننده خدمات فنی و مهندسی از سید محمد خاتمی لوح تقدیر دریافت کرد.
چهارم اردیبهشت ۱۳۸۷ علی‌اکبر محرابیان وزیر صنایع دولت احمدی‎نژاد در دیدار با هوگو چاوز در ونزوئلا خبر انعقاد قرارداد ساخت هفت هزار واحد مسکونی در ونزوئلا را رسماَ اعلام کرد. چاوز در آن دیدار در مورد روابط ایران و ونزوئلا گفت این همکاری‌ها اکنون به یک اتحاد و همبستگی بزرگ میان دو ملت ایران و ونزوئلا منجرشده و امپریالیسم آمریکا از این اتحاد ناخرسند است!
احمدی‎نژاد و  چاوز رهبر کمونیست ونزوئلا در سال‌های آخر عمر وی روابط بسیار دوستانه‌ای داشتند. در این تصویر چاوز میل باستانی اهدایی احمدی نژاد را بالای سر برده
اردیبهشت سال ۱۳۹۰ روزنامه «دی ولت» آلمان گزارش داد که بر اساس یک پیمان محرمانه میان ایران و ونزوئلا دو کشور بر سر ایجاد یک پایگاه موشکی مشترک در خاک ونزوئلا توافق کرده‌اند. این قرارداد محرمانه ۲۷ مهر سال ۱۳۸۹ منعقد شده بود.
تیرماه ۱۳۹۱ روزنامه اسپانیایی «النوئو» هرالد افشا کرد که جمهوری اسلامی و ونزوئلا توافق کردند یک پایگاه موشکی نزدیک مرزهای آمریکا احداث کنند. هم ایران و هم ونزوئلا هرگونه مشارکت با سپاه در این پروژه‎ها را رد کردند.
مرداد سال ۱۳۸۹ وزارت خارجه آمریکا از گسترش روابط بین ونزوئلا و ایران به ویژه در امور نظامی ابراز نگرانی کرد.
آذر سال ۱۳۹۲ سفیر ونزوئلا خبرداد که ایران ۲۰ هزار مسکن در این کشور ساخته و آنجا مشخص شد که شرکت‎های دیگری هم مانندشرکت «کیسون» به مدیرعاملی محمدرضا انصاری در این ساخت و سازها دست داشتند و همچنین شرکت‎هایی وابسته به سپاه پاسداران. ساخت و ساز مسکن در ونزوئلا توسط ایران مخالفان زیادی در مجلس شورای اسلامی داشت. برخی نمایندگان می‎گفتند اگر ساخت هزاران واحد مسکونی درونزوئلا از سوی شرکت‌های پیمانکار ایرانی ممکن است چرا این شرکت‌ها در خود کشور و برای مردم ایران چنین خدماتی را ارائه نمی‌دهند؟!
در همین دوران شرکت استراتوس با قرارگاه خاتم‎النبیاء سپاه همکاری نزدیک داشت و یکی از عوامل موثر در آغاز این همکاری‎ها شخص قاسم سلیمانی بود. هم او و هم صاحب شرکت استراتوس اهل کرمان هستند.
اسفند ۱۳۸۹ عباس طاهری قراگوزلو از مدیران شرکت استراتوس که برای وصول طلب ۳۰ میلیارد تومانی این شرکت به وزارت راه مراجعه کرده بود پس از مشاجره همان‎جا سکته قلبی کرد و درگذشت!
جمهوری اسلامی نه تنها در حوزه اقتصاد و تسلیحاتی روی ونزوئلا حساب باز کرده بود بلکه طرح‎هایی هم برای تاثیر در حوزه‎های فرهنگی و دینی در این کشور پیاده می‌کرد.
حوزه‎های علمیه در دوران احمدی‎نژاد اقدام به اعزام روحانی و طلبه به ونزوئلا کردند. این سیاست در دوره حسن روحانی هم ادامه پیدا کرد و حتی رساله امام چهارم شیعیان را به زبان اسپانیولی ترجمه کردند و برای قحطی‎‏زدگان ونزوئلا فرستاند. سریال یوسف پیامبر را هم در تلویزیون حکومت چاوز در این کشور پخش کردند.
محمد صدر هاشمی‎نژاد به همراه حسین عبده تبریزی و  عسگری‎آزاد از موسسان بانک «اقتصاد نوین» نیز هست. این بانک یکی از پایگاه‏‌های مالی قدرتمند اصلاح‎‏طلبان و «جبهه مشارکت ایران اسلامی» بود و در داد و ستدهای بورس و اوراق بهادار زمانی که عبده تبریزی رییس بورس بود همکاری‎های ویژه‏‏‎ای داشتند. شرکت کنترل کیفیت ساختمان ایرانیان نیز دستپخت رفاقت این دو است.
اینها تنها گوشه‎‏های کوچکی از زد و بندهای شرکت‎ها و موسسات مالی است که زیر سایه فساد حکومتی از رانت‎هایی که دولت‎های مختلف در اختیار آنها قرار می‎دهند بهره می‏‏‏‎برند و برای دور زدن تحریم‎ها به کار گرفته می‎شوند تا خون به رگ‎های رژیمی تزریق ‎کنند که اقتصاد کشور را به فلاکتی بی‌سابقه انداخته است در حالی که قشرهای مافیایی و رانت‌خوار که در حلقه‌ی معتمدان آن هستند بطور میلیاردی منتفع می‌شوند.
کیهان لندن

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر