- نوسانات نرخ ارز بهای پوشاک در بازار ایران را با 10 تا 15درصد افزایش روبرو کرده است.
- سهم کالای قاچاق در بازار پوشاک ایران 60 تا 70درصد است.
- قاچاق پوشاک به ایران کاهش نیافته بلکه آمار قاچاق توسط دولت دستکاری شده و کاهش یافته است.
کیهان لندن- نوسانات بهای ارز بر بازار پوشاک ایران تاثیر گذاشته و گزارشها از افزایش ۱۰ تا ۱۵درصدی بهای پوشاک خبر میدهند. این در حالیست که قاچاق پوشاک نیز همچنان مهار نشده و ادامه دارد.
بر اساس یک گزارش میدانی که خبرگزاری ایسنا از بازار پوشاک در تهران منتشر کرده است تنوع قیمت در بازار پوشاک به گستردگی تنوع انواع آن در مدلها و جنسهای متفاوت است. همچنین قیمت انواع لباس بر اساس شاخصهای مختلف از جمله کیفیت پارچه، برش و دوخت، محدوده جغرافیایی، محل عرضه، برند بودن یا نبودن لباس و … است.
پوشاک تولید ترکیه و چین سهم عمدهای از بازار پوشاک ایران را از آن خود کرده است؛ فروشندگان میگویند پوشاک ترکیهای جنس مرغوب و قیمت مناسب دارد و پوشاک چینی نیز به دلیل قیمت پایینترشان مورد اقبال زیاد قرار گرفتهاند.
به غیر از پوشاک چینی که در همه انواع زنانه، بچهگانه و مردانه عرضه میشود، کارهای پاکستان، بنگلادش، تایلند، فیلیپین و برخی دیگر از کشورهای جنوب شرقی آسیا در بازار لباس عرضه میشوند.
این گزارش میافزاید نوسانات نرخ ارز از ابتدای سال جاری تا کنون بر قیمتها موثر بوده و باعث افزایش آنها شده است؛ فروشندگان پوشاک علت بالا رفتن ۱۰ تا ۱۵درصدی قیمتها در بازار پوشاک را وارداتی بودن آن عنوان میکنند اما نکته قابل توجه اینجاست که افزایش قیمتها تنها شامل پوشاک وارداتی نمیشود و پوشاک تولید ایران نیز به همین نسبت با افزایش بها مواجه شده است.
بر اساس این گزارش بیشترین افزایش قیمت مربوط به پوشاک ترکیه است و پس از آن پوشاک کشورهای شرق آسیا از جمله چین، کره و تایلند بیشترین افزایش قیمت را داشتهاند. این افزایش قیمتها در حالی صورت گرفته که مسئولان دولتی میگوید هیچ کسی حق ندارد به بهانه افزایش قیمت ارز اجناس خود را گران بفروشد. جالب اینکه افزایش بهای کالا پس از نوسانات بهای ارز در ایران تنها شامل بازار پوشاک نشده و در اغلب بازارها افزایش قیمت رخ داده است.
یکی دیگر از مشکلاتی که این روزها گریبان بازار پوشاک را گرفته و موجب رکود شدید در تولید داخلی پوشاک شده سهم عمده کالاهای قاچاق در این بازار است. هر چند آمار مشخصی از میزان پوشاک وارداتی قاچاق در ایران وجود ندارد اما به گزارش ایسنا سهم کالای قاچاق در این بازار ۶۰ تا ۷۰درصد است.
سعید غدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نیز هفته جاری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم با تاکید بر اینکه هیچ آمار مشخصی از آمار قاچاق پوشاک در ایران وجود ندارد گفت: «برخی از بخشها میزان قاچاق پوشاک را یک میلیارد دلار، بخشی دیگر سه میلیارد دلار و حتی رقم ۵ میلیارد دلاری نیز مطرح شده است در این شرایط تکلیف ما مشخص نیست در نهایت رقم نهایی قاچاق پوشاک به کشور چقدر است.»
این فعال صنفی بازار پوشاک همچنین گفته است قاچاق پوشاک به ایران کاهش نیافته بلکه آمار قاچاق توسط دولت دستکاری شده و کاهش یافته است: «باید با قاچاق پوشاک به صورت ریشهای برخورد کرد. اما متأسفانه مسئولین هر ساله فقط رقمها را کاهش داده و آن را یک دستاورد مهم برای خود اعلام میکنند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر