۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

عبدالعظیم پادگان شد: هراس از تجمع دوستداران رضاشاه بزرگ

- گزارش‌ها حاکی از آن است که روز چهارشنبه نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی‎ها از برپایی تجمع دوستداران رضاشاه فقید در شاه‌عبدالعظیم جلوگیری کردند.
- 48 ساعت است که چند یگان نظامی در در اطراف حرم مستقر شده و رفت و آمدها را کنترل می‎کنند.
- مقامات نظام هم مانند همیشه هیچ احترامی برای افکار عمومی قائل نیستند و خود را موظف به شفافیت و اطلاع‌رسانی نمی‌دانند و نمی‌گویند چه بر سر این مومیایی تاریخی آمده است.
حضور لباس شخصی‌ها و پلیس داخل و اطراف حرم
کیهان لندن- به دنبال کشف یک پیکر مومیایی در شاه عبدالعظیم منسوب به رضاشاه فقید روز چهارشنبه، پنجم اردیبهشت، طی فراخوانی که در شبکه‎های اجتماعی منتشر شد گروهی از شهروندان در تهران و شهر ری قرار گذاشتند در محوطه‎ی شاه‎عبدالعظیم تجمع کنند و خواست آنها چیزی نبود جز اینکه مقامات مسئول و رسانه‌ها در مورد شناسایی هویت این جسد با شفافیت اطلاع‎رسانی کنند.
قرار برپایی این تجمع ساعت ۱۸:۰۰ بود اما زودتر از آنکه مردم در کوچه و بازار تجمع کنند، نیروهای امنیتی و گارد ویژه انتظامی و موتورسوارها مستقر شدند. خیلی سفت و سخت ورودی‌ها به محوطه‎ی حرم تحت کنترل قرار گرفت و آنهایی را که بیرون صحن هسته‌های اولیه تجمع را تشکیل داده بودند با بدرفتاری و تهدید پراکنده کردند. گفته می‌شود تعدادی هم که مقاومت کرده و به این برخورد اعتراض داشتند و یا با ماموران بحث کردند بازداشت شدند.
از تصاویری که شهروندان با تلفن‎های همراه خود از وضعیت شاه‌عبدالعظیم ضبط کرده و در شبکه‎های اجتماعی به اشتراک گذاشته‌اند جوّ پادگانی محوطه شاه عبدالعظیم به خوبی پیداست.
در فیلم‎ها مشخص است سربازها باتوم به دست برای استقرار در اطراف حرم در حال حرکت‌اند و در بازارچه، پشت باغ طوطی، میلاد نور، هلال احمر و پشت حرم سیدکریم مستقر شدند تاز از برپایی هر تجمعی جلوگیری کنند.
به عکاسان و خبرنگاران اجازه ورود به محوطه‌ای که پیکر مومیایی کشف شد داده نمی‎شود و مسئولان شاه‌عبدالعظیم هم ادعا می‌کنند که از سرنوشت مومیایی بی‎اطلاع هستند.
روز پنج‎شنبه، ۶ اردیبهشت، از تعداد سربازان و ماشین‌های نیروی انتظامی کاسته شد اما با توجه به اینکه آخر هفته‎ است و زائران زیادی به محل مراجعه می‎کنند، محدودیت‌های امنیتی که از دیروز برقرار شد به قوت خود باقی است.
این در حالیست که فراخوان‌های دیگری برای تجمع در روزهای پنج‌شنبه و جمعه نیز منتشر شده است.
اهالی شهر ری تقریبا با اطمینان می‎گویند پیکر متعلق به رضاشاه است به‌خصوص قدیمی‎ترهای محل که یادشان هست خلخالی و دار و دسته‎اش کدام بخش را برای یافتن جسد رضاشاه زیر و رو کرده بودند.
آخرین گزارش‎ها از شهری ری حاکیست که نیروهای پلیس همچنان در اطراف حرم و محوطه داخلی آن مستقر هستند.
حضور شبانه‎ی نیروی انتظامی در خیابان‎های اطراف حرم
شبکه‎های مجازی پر شده از تصاویر و فیلم‎هایی که در آنها تاریخ ایران پیش از انقلاب به تصویر کشیده شده و پهلوی‌ها در آن حضور دارند. در مقابل این موجی که به راه افتاده، ولایتمدارها و انقلابی‌ها و ذوب‌شدگان مانند همیشه به توهین و دشنام علیه رضاشاه و خاندان پهلوی و هوادارانش می‌پردازند.
روزنامه کیهان حکومتی هم طاقت نیاورد و امروز گزارشی مفصل در مورد رضاشاه منتشر کرده و به هر توهین و تحریفی چنگ زده که بگوید رضاشاه آدم خوبی نبوده است. در حالی که چهل سال بمباران تبلیغاتی از هر سو، نتیجه‌ای نداشته و اتفاقا هر چه ناکامی‌های جمهوری اسلامی بیشتر شد، محبوبیت رضاشاه و پهلوی‌ها افزایش یافت، این «گزارش»‌ توهین و تحریف کیهان وابسته به «بیت رهبری» به خشم و نفرت علیه جمهوری اسلامی دامن می‌زند.
آنچه روزنامه کیهان تهران در شماره امروز خود در مورد دوران رضاشاه ادعا کرده، اتفاقا ترسیمی جامع و کامل از وضعیت کنونی ایران تحت حکومت جمهوری اسلامی است و هر کس بخواند شرایط کنونی برایش تداعی می‌شود.
«#رضاشاه_روحت_شاد» یا «#از_جنازه_ات_میترسند» دو تا از چند هشتگی است که کاربران در شبکه‎های اجتماعی به راه انداخته‌اند و دیدگاه‌های خود را در باره کشف مومیایی منتسب به رضاشاه به اشتراک می‌گذارند. هشتگ‌هایی که برخی از آنها الهام‌گرفته از شعارهای اعتراضات سراسری دی‌ماه سال ۱۳۹۶ است.
گروهی از خدمات او در جاده‏‌سازی و راه‎آهن و دانشگاه و بیمارستان و تلفنخانه و تأسیس دیگر نهادهای مدنی تمجید کرده و نوشته‎اند با دست خالی ایران را آباد کرد.
کاربری به کنایه توییت کرده «بلاشک اسب رضاشاه بیشتر از مسئولین جمهوری اسلامی برای آبادانی ایران دوندگی کرده…!» یک روحانی به نام حسین کازرونی هم رشته توییتی به اشتراک گذاشته از آنچه به نظرش خیانت‎های رضا شاه به ایران است.
گروهی معتقدند که این پیکر از آن جهت اهمیت دارد که متعلق به تاریخ ایران است نه صرفا پادشاهی که او مخالف یا موافق آن بودیم. گروهی می‎گویند چه این پیکر متعلق به رضاشاه بوده چه نه موجی از بازخوانی تاریخ به راه انداخته و مردم در پی این افتاده‌اند که بیشتر در مورد گذشته ایران تحقیق کنند و این مسئله یعنی کمک به روشن شدن حقایقی که چهار دهه است توسط جمهوری اسلامی تحریف شده و از بوق‌های تبلیغاتی آن به خورد مردم داده می‌شود.
در این میان مقامات نظام هم طبق معمول هیچ احترامی برای افکار عمومی قائل نیست و خود را موظف نمی‌داند اطلاع‌رسانی کند. حتی مشخص نیست این پیکر الان کجاست و چه بر سر آن آمده یا چه کسانی روی آن در حال تحقیق‌اند و ده‌ها پرسش دیگر. جمهوری اسلامی مانند همیشه روی گذشت زمان حساب باز کرده است تا جامعه این مومیایی منحصر به فرد را فراموش کند. احتمالا دستگاه تبلیغاتی رژیم هم مشغول اختراع «خبر»هایی است که بتواند ذهن جامعه را از این کشف تاریخی منحرف کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر