-نیروگاههای تولید برق به دلیل کاهش بارندگی ظرفیت لازم برای تامین میزان مصرفی را ندارند.
-احتمال خاموشیها افزایش یافته و مردم یا باید مصرف برق را کاهش دهند یا خاموشیها را تحمل کنند.
کیهان لندن- کاهش شدید بارندگی در ایران منجر به کاهش ۵۰ درصدی حجم روان آبها و ورودی سدها به حدود ۵ هزار مگاوات شده و این امر احتمال قطع برق شهرهای مختلف در تابستان را افزایش داده است. مقامات وزارت نیرو میگویند مردم یا باید صرفهجویی کنند یا خاموشی برق حتمی است.
آنگونه که خبرگزاری تسنیم گزارش کرده، ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی باتوجه به کاهش بارندگیها، به حدود ۴۴ هزار مگاوات رسیده، در حالی که این نیروگاهها میتوانند تولیدی حدود ۶۳ هزار مگاوات داشته باشند.
همچنین کاهش قابل توجه حجم آبهای رونده و ورودی به سدها، موجب شده که با وجود ظرفیت اسمی ۶۳ هزار مگاواتی نیروگاههای برقآبی به حدود ۵ هزار مگاوات برسد.
این گزارش حاکیست که باوجود پیشبینی مصرف برق در زمان پیک سال ۹۷ به بالای ۵۸ هزار مگاوات، تولید واقعی برق چیزی حدود ۵۱ هزار و ۸۰۰ مگاوات است و این به معنای تقویت احتمال قطع شدن برق در تابستان ۹۷ است.
با این وجود، آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر آمار و اطلاعات از فعالیت صنعت برق را «بسیار امیدوارکننده» دانسته ولی گفته که در بخش مصرف این آمارها ناامیدکننده است.
مدیریت مصرف برق در سال جاری، نکتهای است که مدیرعامل توانیر بر آن تاکید کرده و گفته که «امروزه شرایط دشوار است و باتوجه به خشکسالی باید مصرف برق مدیریت شود که اگر مصرف برق مدیریت نشود، دچار مشکلات عدیدهای خواهیم شد.»
آرش کردی مدیریت مصرف برق در سال جاری را «مدیریت مصرف اجباری مثل خاموشی» و مدیریت شهروندان بر میزان مصرف برق خوانده «تا با قطع برق مواجه نشویم.»
همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم گفته که نباید مصرف برق امسال بیش از سال گذشته باشد.
۱۴ تیرماه سال گذشته مصرف برق در ایران با ۵۵ هزار و ۳۶۴ مگاوات رکورد بیشترین مصرف را شکست و مصرف برق نسبت به سال ۱۳۹۵ رشد ۱۰ درصدی به رقم ۱۷۶۱ مگاوات داشت. حالا، این نگرانی وجود دارد که با افزایش گرمای هوا و به کار انداختن وسایل خنککننده باتوجه به کاهش میزان بارندگیها، ایران با خاموشیهای مکرر برق مواجه شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر